Geçtiğimiz perşembe sabahı uçakla Diyarbakır'a giderek başlayan ve pazar akşamı Antep'te biten bir GAP turundan pazar gecesi döndüm. Harika anılar, harika fotoğraflar, aşık olduğum mutfağından harika tatlar damağımda kalarak yeni bir haftaya başlıyorum. GAP turumla ilgili izlenimlerimi fotoğraflarımı toparlayınca hemen sizlerle paylaşacağım tabi ki yemeklerini de. Bu haftaya arşivimden bir tarif ile başlıyorum. Herkese iyi haftalar.
Malzemeler:
Yarım kilo iç bakla
1 tane kuru soğan
Yarım limonun suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı su
tuz
1 demet dereotu
Hazırlanışı:
Baklaların dış kabukları ayıklanır. Limonlu, tuzlu suya konulur ve yarım saat bekletilir. Doğranmış kuru soğan(isterseniz taze soğan da kullanabilirsiniz, ertesi güne kötü koktuğu için ben kuru soğanı tercih ediyorum) bir kapta zeytinyağı ile kavrulur. 2 bardak su ilave edilir, su kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı limon suyu ilave edilip, süzülmüş baklalar, tuz, şeker eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve su çekince altı kapanır. Üzeri dereotu ile süslenir ve servis tabağına alınır. Soğuyunca servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Ellerine sağlık Handan abla, GAP notlarını da sabırsızlıkla bekliyorum :)
YanıtlaSilÖncelikle Hoşgeldiniz.Ben iç baklayı hiç yapmadım ve hiç yemedim. Ama görünüşüne ve tarifine bakılırsa güzel olduğunu düşünüyorum. Bu tarife uygun olarak baklanın zamanı geçmeden en kısa sürede deneyeceğim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilNilaycığım, beğendiğine sevindim. GAP'la ilgili çok güzel bilgi ve fotoğraflarım var ama o kadar çok ki nasıl toparlayacağım bilemiyorum. Sevgiler.
YanıtlaSilHavva, baklayı bence mutlaka dene. Beğeneceğine eminim. Sevgiler.
YanıtlaSilHoş geldin handan'cım . Güzeldir güney doğu:) Bu tarifi ise bayıla bayıla yerim ben çok severim. eline sağlık
YanıtlaSilhoşgeldin canım.güneydoğu gezinden memnun dönmene sevindim.resimleri bekliyorum bende...bizde yaklaşık 15 yıl görev yaptık o bölgelerde...çok sevmiştik...
YanıtlaSiliç bakla nefis olmuş...güzel bir hafta diliyorum.sevgiler..
Baklanın her türlüsünü severim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
Hilalciğim, ben de baklanın her türlüsünü severim. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Yeşim,G.Doğu'yu gerçekten çok beğendim. Sana da iyi haftalar dilerim.
YanıtlaSilFuat Bey, çok teşekkürler.
YanıtlaSilBen iç baklayla İzmir'e taşınınca tanıştım. Sizin tarifinizdeki şekline de, enginarlısına da bayılırım. Mevsimi gelse de yesek :)
YanıtlaSilElinize sağlık.