Eskişehir'e gidip çiğ börek yememek ve bir çiğ börek ustasından tarif almamak olmaz. Bu nedenle hem çiğ börek yedim, hem de tarifi aldım. Size ustadan aldığım tarifi vereceğim. Yarın sabah oldukça erken bir saatte ülkemizin en güzel bölgelerinden birine gitmek için yola çıkacağım ve pazar gecesi döneceğim. Mutfağına aşık olduğum bu güzel bölgeden sanırım pekçok yerel tarifle geri döneceğim. Pazartesi görüşmek üzere şimdiden herkese iyi haftasonları.
Malzemeler:
İç harç malzemeleri:
250 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
yarım çay bardağı su
Hamur malzemeleri
4 su bardağı un
tuz
su
kızartmak için sıvı yağ
Hazırlanışı
Bir kapta kıyma, doğranmış soğan, tuz, karabiber ve su karıştırılarak iç harcı hazırlanır. Ayrı bir yerde un, tuz ve su kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Kıvamı tutan hamurdan parçalar koparılır. Bu parçalar unlu bir zeminde daire şeklinde açılır.(pasta tabağı büyüklüğünde olabilir) Açılan hamurun bir tarafına harçtan konulur ve hamurun diğer tarafı bu tarafın üzerine kapatılır. Çiğ böreklerin kenarları tabak kenarı ile kesilir. Üzerindeki unlar temizlenir. Önceden kızdırılmış yağa atılır ve pembeleşinceye kadar kızartılırlar. Ayran ya da çay ile sıcak sıcak servis edilir.
Gecenin bu saatinde bana bu yapılırmı
YanıtlaSilellerine sağlık canım nasılda severim
sevgiler...
ellerinie sağlık nefis olmuş
YanıtlaSilEllerinize sağlık güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilSaygılar.
ohh yanında birde kola olacak buz gibi ne güzel yenir canımistedii:)) kokusu burnuma geldii:))
YanıtlaSilsüpersin Handan abla :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilharika görünüyor, ellerine sağlık.Diğer tariflerin için sabırsızlanıyorum:)
YanıtlaSilŞu an bittiğim andır! O kadar çok severimki. Çok yaşlı bir teyzemiz vardı ve ben küçükken o kadar çok yapardı ki:) Ellerine sağlık. Bayılırım çiğ böreğe. Yanında da ayran. Süper süper süper!
YanıtlaSilCanım çekmedi desem yalan olur:)ayranla ne de güzel olur..
YanıtlaSilbayilirim cigbörege.himmm..
YanıtlaSilsicak sicak...
Ellerine saglik canim...
banada beklerim:)))
Hayallah çocukluğumu anımsattın şimdi akşam akşam...
YanıtlaSilnasıl güzel bir görüntü bayılırım sevgiler
YanıtlaSilBütün yorumlar için teşekkür ederim. Sevgiler.
YanıtlaSilçiğ börek hastasıyım. yazıyı görünce iştahım açıldı. hemen tarifi yazdım bir kenara.
YanıtlaSilben de bir an önce yapıp kendi bloguma eklemek istiyorum.
ayrıca bloguma beklerim bu kadar güzel bir damak tadına sahip olan birinin yorumlarını yemeklerimde görmek isterim.