27 Mayıs 2010 Perşembe

İmambayıldı

Karnıyarıktan sonra sıra imambayıldı tarifinde. İmambayıldı sıcak günlerde iyi bir öğün alternatifi olup, bizde severek ve çok sık yenir.
Malzemeler:
6 patlıcan
2 tane kuru soğan
3 tane domates
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 demet maydonoz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına dörde bölünüp, dörde bölünen parçalar enine 3 parçaya ayrılır ve tuzlu suya konulur. Yarım saat tuzlu suda bekletilir ve kevgirde süzülür. Soğanlar piyazlık şeklinde doğranır. Tuzla ovulur, yıkanır ve süzülür. Domatesler rendelenir. Sarımsaklar ayıklanır. Maydonoz kıyılır. Hepsi karıştırılarak harç haline getirilir. Süzülen patlıcanlar tencereye konulur ve üzerine harç yayılır. Tuz, şeker ve zeytinyağı ilave edilir. 2 su bardağı su konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.

AFİYET OLSUN

11 yorum:

  1. Daha öncede patlıcana bayılırım demiştim! Dolayısı ile imambayıldıya da bayılırım:) Ellerine sağlık süper ve çok lezzetli görünüyor:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Daha öncede patlıcana bayılırım demiştim! Dolayısı ile imambayıldıya da bayılırım:) Ellerine sağlık süper ve çok lezzetli görünüyor:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. yaz mevsiminin en gözde yemeklerindendir.ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Tümaycığım, ben de patlıcanın her türlüsünü ayırmadan severek yerim.Yorumun için teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Bernacığım, yazın ne kadar güzel sebzelerimiz var değil mi? Patlıcan da bunlardan özellikle zeytinyağlı yapılanlar sıcak günlerde ayrı güzel gidiyor. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. ohhh patlıcan olsun de nasıl olursa olsun. sevgilerimle canım

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize emeklerinize saglik canim hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
  8. Gökceciğim,yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Gülcan, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. Karnıyarık şeklindeki patlıcanlara tarifteki harcı aynen uyguladım. Gelen misafirlerim çifter çifter yediler. Bayıldılar. Yeni yeni yemek yapmaya başlayan biri olarak güzel tarifleriniz ve anlatımlarınızla yemek yapmayı sevmeye başlıyorum sanırım.Teşekkürler Handan Hanım.

    YanıtlaSil
  11. Dilekciğim, tarifin misafirlerin tarafından beğenilmesi beni mutlu etti.Yeni tariflerimi denemeni ve yorumlarını yazmanı bekliyorum.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)