Karnıyarıktan sonra sıra imambayıldı tarifinde. İmambayıldı sıcak günlerde iyi bir öğün alternatifi olup, bizde severek ve çok sık yenir.
Malzemeler:
6 patlıcan
2 tane kuru soğan
3 tane domates
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 demet maydonoz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına dörde bölünüp, dörde bölünen parçalar enine 3 parçaya ayrılır ve tuzlu suya konulur. Yarım saat tuzlu suda bekletilir ve kevgirde süzülür. Soğanlar piyazlık şeklinde doğranır. Tuzla ovulur, yıkanır ve süzülür. Domatesler rendelenir. Sarımsaklar ayıklanır. Maydonoz kıyılır. Hepsi karıştırılarak harç haline getirilir. Süzülen patlıcanlar tencereye konulur ve üzerine harç yayılır. Tuz, şeker ve zeytinyağı ilave edilir. 2 su bardağı su konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN
Daha öncede patlıcana bayılırım demiştim! Dolayısı ile imambayıldıya da bayılırım:) Ellerine sağlık süper ve çok lezzetli görünüyor:) Sevgiler...
YanıtlaSilDaha öncede patlıcana bayılırım demiştim! Dolayısı ile imambayıldıya da bayılırım:) Ellerine sağlık süper ve çok lezzetli görünüyor:) Sevgiler...
YanıtlaSilyaz mevsiminin en gözde yemeklerindendir.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTümaycığım, ben de patlıcanın her türlüsünü ayırmadan severek yerim.Yorumun için teşekkürler
YanıtlaSilBernacığım, yazın ne kadar güzel sebzelerimiz var değil mi? Patlıcan da bunlardan özellikle zeytinyağlı yapılanlar sıcak günlerde ayrı güzel gidiyor. Sevgilerimle.
YanıtlaSilohhh patlıcan olsun de nasıl olursa olsun. sevgilerimle canım
YanıtlaSilEllerinize emeklerinize saglik canim hayirli aksamlar.
YanıtlaSilGökceciğim,yorumun için teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili Gülcan, çok teşekkürler.
YanıtlaSilKarnıyarık şeklindeki patlıcanlara tarifteki harcı aynen uyguladım. Gelen misafirlerim çifter çifter yediler. Bayıldılar. Yeni yeni yemek yapmaya başlayan biri olarak güzel tarifleriniz ve anlatımlarınızla yemek yapmayı sevmeye başlıyorum sanırım.Teşekkürler Handan Hanım.
YanıtlaSilDilekciğim, tarifin misafirlerin tarafından beğenilmesi beni mutlu etti.Yeni tariflerimi denemeni ve yorumlarını yazmanı bekliyorum.
YanıtlaSil