Malzemeler:
1 kilo orta boy dolmalık biber
Yarım kilo dolmalık kıyma
1 büyük kuru soğan
1 su bardağı pirinç
1,5 yemek kaşığı salça
tuz
kuru nane
sumak
zeytinyağı
3 domates
Hazırlanışı:
Biberlerin sap kısımları içine bastırılarak çıkarılır, çekirdekleri temizlenir ve yıkanır. Bir kapta kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, yıkanmış süzülmüş pirinç, 1 yemek kaşığı salça, tuz, nane, sumak karıştırılıp, dolma içi harcı hazırlanır. Biberler ağzına kadar gelmeyecek şekilde bu harc ile doldurulur, ağız kısmı domatesten hazırlanan minik kapakla kapatılır. Biberler tencereye yanyana dizilir. Sulandırılmış yarım çorba kaşığı salça, zeytinyağı tencereye eklenir. Biberlerin yarısına gelecek kadar su ilave edilir ve orta ateşte pişirilir. Yanında yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık. Leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerinize sağlık çok severim,hatta bendede sırasını bekliyor yayınlanmak için.sevgiler
YanıtlaSilEllerine saglik arkadasim.... Ne kadar da lezzetli görünüyor.... Bayilirim.... Sevgilerimle afiyetler olsun...
YanıtlaSilFuat Bey, çok teşekkürler.
YanıtlaSilBernacığım,yorumun için teşekkürler. Senin tarifini de bekliyorum. Blogundan takip edeceğim. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Filiz, bloguma ziyaretin ve yorumun beni çok mutlu etti. Sevgilerimle.
YanıtlaSilPişerken eve yaydığı o mis gibi kokuya bayılırım.Eline sağlık handan'cım
YanıtlaSilHilalciğim, pişerken yayılan koku gerçekten harika. Biz de çok seviyoruz. Sevgiler.
YanıtlaSilEn sevdiğim dolmadır ellerine sağlık canım öpüyorum...
YanıtlaSilhımm bayılırım, ellerine sağlık Handan abla :) senin bu bütün tariflerini merakla bekliyorum
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilAyşe Yaman'ın sponsorluğun da yaman etkinlikler çerçevisin de KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizde davetlimsiniz. Ayrıntılar için mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Harika tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum...
Sevgiler...
bayılırım bende bir saat önce yedim:))))
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuş sevgilerimle
Evet dolmanin yanina yogurt cok güzel yakisiyor...
YanıtlaSilEllerine saglik canim
Deryacığım, sanırım bu dolmayı sevmeyen yok. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Nilay, bizde de herkes dolmaya bayılır. Blogumu sıkı takibin için ayrıca teşekkür ederim. Sevgilerimle.
YanıtlaSilUzun süredir ziyaret edemiyordum ama girer girmez bu tarifi görünce çok mutlu oldum.Çünkü ben biber dolmasına BAYILIRIM genelde yaprak ile yapılan daha çok sevilir ama benim için varsa yoksa biber dolması. Ellerinize sağlık
YanıtlaSileline sağlık.. vageçemediklerimden her çeşidi ile biber dolması..
YanıtlaSilolsada yesek :))
Sevgili Hande, yorumun için teşekkürler. Bu arada afiyet olsun.
YanıtlaSilSevgili Elif, ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Özlem, ben de yaprak sarmanın daha fazla sevildiğini sanırdım ama değilmiş. Bugün bunu öğrendim. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Çelebi 74,hoşgeldin. Her zaman bekliyorum. Tabaktaki dolmalardan alabilirsin. Afiyet olsun.
YanıtlaSilDolma yapmaya elimde ölçüleri olmadığı için asla cesaret edemezdim. Blogunuzda tarifini gördükten sonra iş çıkışı koştur koştur alışverişe gittim ve malzemeleri yarıya indirerek dolmamı yaptım. Şu anda pişiyor ve mis gibi kokusu geliyor. Lezzetini ve ev ahalisinin yorumlarını yarın paylaşacağım.
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
Canancığım, yarın mutlaka sonucu bekliyorum. Şimdiden afiyet olsun
YanıtlaSilDolma tadan herkesten tam not aldı ve paylaşmak istedim.
YanıtlaSilCanan, gerçekten çok sevindim. Tarifleri deneyip yorum yazmanız beni çok mutlu ediyor. Afiyet olsun. Yeni yorumlarını bekliyorum.
YanıtlaSilYanında yoğurt ile yenilen dolmayı hiçbir şeye değişmem. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiciğim, yorumun için teşekkürler.
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar...
YanıtlaSil