Malzemeler:
1 paket makarna
3 adet tavukgöğsü
1 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı makarna suyu
1 yemek kaşığı köri
2 diş sarımsak
Tuz
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Makarna kaynayan tuzlu suda 10 dakika haşlanır ve süzülür.(Soğuk sudan geçirilmez) Makarna suyundan 1 bardak kenara ayrılır. Makarnaların birbirine yapışmaması için üzerine zeytinyağı gezdirilip aynı kaba konulur. Diğer tarafta haşlanmış tavukgöğsü küp küp doğranır. Üzerine tuz karabiber ekilip, kenara konulur. Woka bol zeytinyağı konulur ve içine dövülmüş sarımsak eklenip, karıştırılır. Üzerine köri katılır ve tahta kaşıkla karıştırılıp, körinin renginin zeytinyağına iyice karışması sağlanır. Tavuksuyu ve makarna suyu karışıma dökülür, kaynayıncaya kadar pişirilir. Sos kaynamaya başlayınca kenarda bekleyen tavuklar eklenir. Kısık ateşte 5 dak. pişirilip, içine makarna dökülür. Hepsi iyice karıştırılır ve 1,2 dak. beraber pişirilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Bu tarifi denedim ve gerçekten çok güzel oldu. Üstelik misafirim de yedi ve hatta bayıldı. Önce sarmısaksız yapmayı düşünmüştüm ama iyi ki koymuşum, çok çok yakıştı. Bir dahaki sefere köri miktarını arttırarak aromayı biraz daha keskinleştirmeyi planlıyorum :)
YanıtlaSilTarifi denediğin için çok sevindim Canan hele misafirinle paylaşman beni daha mutlu etti.Afiyet olsun
YanıtlaSilsüper gözüküyor hemen denemeliyim :)
YanıtlaSil