Malzemeler: (20 adet)
200 gr toz şeker
150 gr.un
1 yumurta
80 gr. katı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1/4 çay kaşığı karbonat
120 gr. bitter çikolata
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Çikolata küçük parçalara ayrılıp, katı yağ ile birlikte bir kapta benmari usulu eritilir. Ayrı bir kapta şeker, çırpılmış yumurta, kakao, un ve karbonat karıştırılır. İçine çikolata eklenir ve hepsi karıştırılıp, yoğurulur. Hamur streç filme sarılıp, buzdolabında 30 dak. dinlendirilir. Hamurdan küçük parçalar koparılıp, yuvarlanır ve herbiri bolca pudra şekerine bulanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Krema sıkma ucunun tersi ile üzerlerine hafifçe bastırılır. 180 C fırında 15 dak. pişirilir ve soğuduktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN
Bu tarifi Tuz Biber Dergisi Kurabiyeler Etkinliğine gönderdim.
tüm hafta sonu boyunca böyle bir tarif aradım durdum, Defne ile en kısa zamanda yapacağım..ellerinize sağlık, harika görünüyor..
YanıtlaSilTeşekkürler. Yapımı çokkolay. Mutlaka denemelisiniz.
YanıtlaSilhımm nefis olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgili Sevil,
YanıtlaSilSayfamı ziyaret etmen ve yorumun beni çok mutlu etti. Teşekkürler.
Nefsi görünüyor kurabiyeler harika elinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilMerhaba.Ellerinize sağlık.Kurabiyeler nefis.Sevgiler bıraktım.
YanıtlaSilSevgili Mine,,
YanıtlaSilYorumun için çok teşekkürler
Sevgili paşakızı,
YanıtlaSilBlogumu ziyaret ettiğin için teşekkürler. Bu arada çok geçmiş olsun. Aramıza hoşgeldin