Konuk Çeşnici Canan'dan unutmaya yüz tutan, çocuklarımızın pek fazla bilmedikleri ve tatmadıkları bir lezzet olan komposto tarifi geldi. Yemeklerin ve özellikle pilavların yanına çok yakışan bu tarifi severek sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı üzüm
1 su bardağı kuru erik
1 su bardağı kayısı
2 su bardağı şeker
2 lt su
Yarım limon
Hazırlanışı:
Öncelikle tüm malzemeler ayıklanıp bol su ile yıkanır ve ayrı ayrı kaplarda su içinde beklemeye alınır. 2 lt suya 2 su bardağı şeker eklenir kaynatılır. Kaynayan suya yarım limon sıkılarak üzümler ilave edilir. Üzümler gözle takip edilir ve şiştiği anda içine erik ve kayısılar da ilave edilir. Tüm malzeme yumuşayınca altı kapatılır soğutularak servis yapılır. (Damak tadınıza göre şeker ve limon ölçüsünde oynayabilirsiniz)
AFİYET OLSUN
Canım tarifi sayfanda yayınlayıp benim blogun linkini vermelisin hepsi bu kadar canım bide yayınladığında haber verirsen ugrayıp alırım.Sevgiler.
YanıtlaSil