13 Ağustos 2018 Pazartesi

Zeytinyağlı Bezelye

Herkese iyi akşamlar. Sıcakların son hızla devam ettiği bu günler için hafif bir tarif vermek istiyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg. bezelye
1 adet büyük kuru soğan
2 adet domates
1 adet havuç(ben kullanmadım)
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
sıcak su
dereotu
Hazırlanışı:
Bir tencerede küçük küçük doğranmış soğan ve havuç zeytinyağında hafifçe kavrulur. Soğan pembeleşince küçük küçük doğranmış domates eklenir. 3-4 dak. karıştırılarak kavrulur. Bezelye tencereye eklenir ve bir, iki dak. karıştırılır. Tencereye bezelyeleri kapatacak kadar sıcak su konulur. Kısık ateşte  bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Son olarak tuz ve şeker eklenir. Karıştırılıp, biraz daha pişirilir ve altı kapatılır. Tencerenin içerisinde ılınması beklenir. Servis tabağına alınır ve üzerine kıyılmış dereotu konularak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. harika olmuş üstelik bence çok sağlıklı eline sağlık bende beklerim bloğuma yorumlarını www.kozmetikpsikolojisi.com

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)