Herkese iyi akşamlar. Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramında et yemeklerinizin yanında misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir pilav tarifim var bu akşam.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı çiğ badem
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Kuş üzümleri sıcak suda 3,4 dak. bekletilir ve süzülür. Diğer tarafta bir tencerede zeytinyağı ısıtılır. İçine çiğ bademler konulur ve pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından ayıklanmış, yıkanmış bulgur tencereye konulur, bir iki çevrilerek kavrulur. Ardından kuş üzümü, tuz ve karabiber de karışıma eklenir ve birlikte kavrulurlar. Tencereye 3 bardak sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Pilav suyunu çekince altı kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Bulgur,badem,kuş üzümü... Daha ne olsun. Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSil