Herkese iyi akşamlar. Yılbaşı gecesi için alternatif ve lezzetli tarif arayanlara önerebileeğim bir tarifim var. Diğer yılbaşı önerilerim ;İç pilavlı tavuk dolması, fındık soslu hindi, çerkez tavuğu, kestaneli pilav, iç pilav, ballı susamlı tavuk.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1adet kemikli hindi but
tuz
karabiber
zeytinyağı
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1adet kemikli hindi but
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:Hindi but zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovulur ve kızgın tavada her iki tarafı da döndürülerek mühürlenir. Mühürlenen but geniş bir tencereye alınır ve yarısını geçecek kadar sıcak su konulur. Çok kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1, 1.5 saat pişirilir. Etler kemikten kolaylıkla ayrılmaya başlayınca ocaktan alınır. Etler kemiklerinden sıyrılır. Servis tabağına alınan hindi tandır'ın üzerine kekik ve kuş üzümü serpilir ve haseelback patates ile birlikte sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
yılbaşı yaklaşırken güzel bir hindi yemeği tarifi. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSil