31 Aralık 2017 Pazar
29 Aralık 2017 Cuma
Narlı Brownie
Herkese iyi akşamlar. Tam yılbaşına yakışır bir tatlı tarifim var bu akşam.
Afiyet olsun
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı kakao
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
10 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3/4 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı süt
Üzeri için:
Nar
Sütlü çikolata
Hazırlanışı: Un, kakao. kabartma tozu ve tarçın bir kapta karıştırılır. Diğer bir kapta da yumurta ve bal karıştırılır. Üzerine zeytinyağı, yoğurt ve süt eklenir. Hepsi iyice karıştırılır. Sıvı malzemeler kuru malzemelere eklenir. İki karışım iyice karıştırılır. Karışım yağlanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170C fırında 20 dak. pişirilir. Pişince çıkarılır ve ılınmaya bırakılır. Oda sıcaklığına gelince dilimlenir ve üzerine eritilmiş sütlü çikolata ile narlar dökülür ve hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN.
27 Aralık 2017 Çarşamba
Meksika Fasulyeli Roka Salatası
Herkese iyi akşamlar. Yılbaşı sofranız için lezzetli bir salata tarifim var bu akşam.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 demet roka
1 su bardağı konserve meksika fasulyesi
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet küçük boy havuç
3,4 dal maydanoz
1 limonun suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı: Havuç yıkanır, kurulanır ve ince ince şerit olarak doğranır. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve dolmalık fıstıklar renkleri dönene kadar sotelenir. Renkleri dönen fıstıklar tavadan alınır ve tavaya havuç konur ve sotelenir. Diğer tarafta ayıklanmış ve yıkanmış olan roka ve maydanoz bir kabın içerisine doğranır. Meksika fasulyesi de kaba eklenir. Sotelenen fıstıklar ve havuçlar da salataya eklenir. Salayata limon suyu, zeytinyağı ve tuz konulur ve hepsi iyice karıştırılır. Servis kabına alınan salata hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 demet roka
1 su bardağı konserve meksika fasulyesi
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 adet küçük boy havuç
3,4 dal maydanoz
1 limonun suyu
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı: Havuç yıkanır, kurulanır ve ince ince şerit olarak doğranır. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır ve dolmalık fıstıklar renkleri dönene kadar sotelenir. Renkleri dönen fıstıklar tavadan alınır ve tavaya havuç konur ve sotelenir. Diğer tarafta ayıklanmış ve yıkanmış olan roka ve maydanoz bir kabın içerisine doğranır. Meksika fasulyesi de kaba eklenir. Sotelenen fıstıklar ve havuçlar da salataya eklenir. Salayata limon suyu, zeytinyağı ve tuz konulur ve hepsi iyice karıştırılır. Servis kabına alınan salata hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
25 Aralık 2017 Pazartesi
Hindi Tandır
Herkese iyi akşamlar. Yılbaşı gecesi için alternatif ve lezzetli tarif arayanlara önerebileeğim bir tarifim var. Diğer yılbaşı önerilerim ;İç pilavlı tavuk dolması, fındık soslu hindi, çerkez tavuğu, kestaneli pilav, iç pilav, ballı susamlı tavuk.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1adet kemikli hindi but
tuz
karabiber
zeytinyağı
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1adet kemikli hindi but
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:Hindi but zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovulur ve kızgın tavada her iki tarafı da döndürülerek mühürlenir. Mühürlenen but geniş bir tencereye alınır ve yarısını geçecek kadar sıcak su konulur. Çok kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1, 1.5 saat pişirilir. Etler kemikten kolaylıkla ayrılmaya başlayınca ocaktan alınır. Etler kemiklerinden sıyrılır. Servis tabağına alınan hindi tandır'ın üzerine kekik ve kuş üzümü serpilir ve haseelback patates ile birlikte sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN