Herkese iyi akşamlar. Marmelatlar kahvaltıların vazgeçilmezlerindendir. Bu akşam kahvaltınız için nefis bir marmelat tarifi var.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo kızılcık
1 kilo toz şeker
yarım su bardağı su
1, 2 damla limon suyu
Hazırlanışı:
Kızılcıklar yıkanır ve süzülür. Bir tencereye konulur üzerine yarım su bardağı su eklenir ve yumuşayıncaya (kızılcıkların kabukları patlayıncaya) kadar pişirilir. Yumuşayan kızılcıklar bir süzgeçe alınır ve süzgeçte sadece çekirdekler kalana kadar ezilirler. Süzgeçten geçirilen kızılcıklar bir tencereye alınır ve üzerine toz şeker eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı su çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir. Kıvamlı bir hal alınca limon suyu eklenip altı kapatılır. Marmelat kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.
AFİYET OLSUN.
Merak eder dururum. Hiç denemedim ama tarifinizi deneyeceğim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Benim gibi reçel marmelat sevdalısı için muhteşem bir görüntü.
YanıtlaSilSevgiyle kalın.