Oldukça sıcak bir yaz akşamından iyi akşamlar. Bu çok sıcak günlerde hafif tarifler vermeye devam ediyorum. Bu akşam ister ana öğün, ister salata olarak tüketebileceğiniz bir tarim var.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 havuç
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı: Havuçlar soyulur, yıkanır ve rendelenir. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır. Rendelenmiş havuçlar tavada yumuşayıncaya kadar sotelenir. Diğer tarafta bir kapta yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tuz iyice karıştırılır. Soğuyan havuç kaba eklenir ve yoğurt ile iyice karıştırılır. Servis tabağına alınan salata hemen ya da buzdolabında biraz soğutulduktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
3 havuç
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı: Havuçlar soyulur, yıkanır ve rendelenir. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır. Rendelenmiş havuçlar tavada yumuşayıncaya kadar sotelenir. Diğer tarafta bir kapta yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tuz iyice karıştırılır. Soğuyan havuç kaba eklenir ve yoğurt ile iyice karıştırılır. Servis tabağına alınan salata hemen ya da buzdolabında biraz soğutulduktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Ellerine sağlık en sevdiğim mezelerden biridir sevgiler
YanıtlaSil