11 Temmuz 2016 Pazartesi

Rosto

Herkese iyi akşamlar.  Bu akşam size yapımı biraz zaman alan ama  lezzeti nefis olan bir tarif vereceğim. Özellikle misafirlerinize alternatif bir et  sunmak isterseniz bu eti pilav ya da püre eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
1 kg. dana nuar
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
4,5 dal maydanoz
2, 3 adet defne yaprağı
zeytinyağı
tuz
tane karabiber
Hazırlanışı: Bütün halindeki dana nuar üzerine ip sarılarak bağlanır. (Bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz) Doğranmış havuçlar, dörde bölünmüş kuru soğan, maydanoz, defne yaprakları, zeytinyağı ve tane karabiber  geniş bir tencereye konulur ve nuar da  tencereye yerleştirilir. Üzerini tamamen  örtecek kadar su konulur ve kaynamaya bırakılır. İyice kaynadıktan sonra kısık ateşte  de bir saat daha pişirilir. Ateşten almaya yakın tencereye tuz ilave edilir.  Pişen et tencereden alınır. (Haşlama et suyunu içindekileri süzüp çorba ve pilav yapımında kullanabilirsiniz) Et ılındıktan sonra üzerindeki ip çıkarılır ve dilimlenip servis tabağına alınır.  Pilav ya da püre ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, bu şekilde rosto hiç yapmadım harika gözüktüğünü söylemeliyim :)

    YanıtlaSil
  2. çok severim elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık... Zahmetli bir tarif...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık. bende beklerim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık çok muhteşem olmuş

    YanıtlaSil
  7. çok güzel olmuş bende bloguma beklerim kolay gelsin iyi çalışmalar..

    YanıtlaSil
  8. yazınız çok güzel olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)