11 Temmuz 2016 Pazartesi

Rosto

Herkese iyi akşamlar.  Bu akşam size yapımı biraz zaman alan ama  lezzeti nefis olan bir tarif vereceğim. Özellikle misafirlerinize alternatif bir et  sunmak isterseniz bu eti pilav ya da püre eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
1 kg. dana nuar
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
4,5 dal maydanoz
2, 3 adet defne yaprağı
zeytinyağı
tuz
tane karabiber
Hazırlanışı: Bütün halindeki dana nuar üzerine ip sarılarak bağlanır. (Bu işlemi kasabınıza da yaptırabilirsiniz) Doğranmış havuçlar, dörde bölünmüş kuru soğan, maydanoz, defne yaprakları, zeytinyağı ve tane karabiber  geniş bir tencereye konulur ve nuar da  tencereye yerleştirilir. Üzerini tamamen  örtecek kadar su konulur ve kaynamaya bırakılır. İyice kaynadıktan sonra kısık ateşte  de bir saat daha pişirilir. Ateşten almaya yakın tencereye tuz ilave edilir.  Pişen et tencereden alınır. (Haşlama et suyunu içindekileri süzüp çorba ve pilav yapımında kullanabilirsiniz) Et ılındıktan sonra üzerindeki ip çıkarılır ve dilimlenip servis tabağına alınır.  Pilav ya da püre ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.

5 Temmuz 2016 Salı

Bayramınız Kutlu Olsun

Ailenizle sevdiklerinizle barış içinde, huzur içinde geçireceğiniz bir Bayram olsun. Bayramınız Kutlu Olsun.

3 Temmuz 2016 Pazar

Çilek Soslu İrmik Helvası

Herkese iyi pazarlar. Yaklaşan Bayram için sıcak günlere uygun çok hafif ve yapımı kolay bir tarifim var. Afiyet olsun.
Malzemeler: 6 kişilik
2 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
125 gr. tereyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı süt(oda sıcaklığında)
3 su bardağı su
sos için:
1 su bardağı dondurulmuş çilek
yarım su bardağı pudra şekeri
Süslemek için
Dövülmüş antep fıstığı
vanilyalı dondurma
Hazırlanışı: Su ile şeker bir tencerede kaynatılıp, helvanın şerbeti hazırlanır. Diğer tarafta tereyağı tencerede eritilir. Erimiş tereyağına önce fıstıklar konulur ve fıstıklar çevrilererek kavrulur. Ardından irmik konulur ve sürekli karıştırılarak kavrulur. İrmik kavrulunca sıcak şerbet yavaş yavaş üzerine dökülür ve karıştırılır. İrmik şerbeti iyice çekince süt yavaş yavaş karışıma ilave edilir. Ateş kısılır ve irmik sütü iyice çekene kadar pişirilir. Pişince  helvanın altı kapatılır ve dinlenmeye bırakılır. Sos için erimiş çilek ve pudra şekeri mikserle karıştırılır ve sos kıvamına getirilir. Dinlendirilen helva servis tabağına alınır. Üzerine çilek sos konulur ve üzerine dövülmüş antep fıstığı serpilir. Vanilyalı dondurma ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.

1 Temmuz 2016 Cuma

Şeftalili Dondurma

Herkese iyi akşamlar. Kadir Gecemiz Mübarek Olsun, Allah Hayırlara Vesile Etsin. Bu sıcak günlerde iftarda hem sizi hem de çocuklarınızı çok sevindirecek bir dondurma tarifi vermek istiyorum. Yapımı çok kolay ve  çok sağlıklı olan bu dondurma tarifini istediğiniz meyve ile yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 adet şeftali
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Hazırlanışı: Soyulup küçük küçük doğranan şeftali ve yoğurt birlikte miksere konulur ve iyice karıştırılır.(Karışıma  isterseniz biraz şeker ya da bal da koyabilirsiniz.) Karışım dondurma kalıplarına doldurulur ve buzlukta en az 2,3 saat bekletilir. Buzluktan çıkarılan dondurmalar  kaplarından çıkarılıp hemen soğuk olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.