Herkese güzel bir akşam dilerim. En sevdiğim sebzelerden bir olan enginarı mevsimi süresince farklı farklı şekillerde pişirmeye özen gösteriyorum. Bu akşam bulgur, kuş üzümü ve çam fıstığı ile harmanlayarak yaptığım pilav hali ile karşınızdayız.
Afiyet olsun.
Diğer enginar tariflerimden bazıları için aşağıdaki linklere tık, tık
Zeytinyağlı enginar, Rokalı Enginar Salatası, Enginar Yatağında Karides, Enginar Yatağında Beşamel Soslu Tavuk, Enginarlı Semizotu Salatası
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 adet enginar
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
4,5 dal dereotu
zeytinyağı
tuz
karabiber
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı: Enginarlar limonlu suda haşlanır. Diğer tarafta zeytinyağı tencerede ısıtılır. İçine küçük küçük doğranmış soğan konulur ve kavrulur. Ardından çam fıstıkları tencereye eklenir ve kavrulurlar. Çam fıstıkları kavrulunca süzülmüş doğranmış enginarlar da tencereye konulur ve birlikte bir kaç dakika çevrilirler. Ayıklanmış, yıkanmış bulgur ile tuz ve karabiber bu karışıma eklenir ve birlikte kavrulurlar. Tencereye 3 bardak sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Pilav suyunu çekince ılık suda bekletilip, suyu süzülen kuş üzümleri ve ince ince doğranmış dereotu eklenir ve hepsi karıştırılıp demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Afiyet olsun.
Diğer enginar tariflerimden bazıları için aşağıdaki linklere tık, tık
Zeytinyağlı enginar, Rokalı Enginar Salatası, Enginar Yatağında Karides, Enginar Yatağında Beşamel Soslu Tavuk, Enginarlı Semizotu Salatası
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
4 adet enginar
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
4,5 dal dereotu
zeytinyağı
tuz
karabiber
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı: Enginarlar limonlu suda haşlanır. Diğer tarafta zeytinyağı tencerede ısıtılır. İçine küçük küçük doğranmış soğan konulur ve kavrulur. Ardından çam fıstıkları tencereye eklenir ve kavrulurlar. Çam fıstıkları kavrulunca süzülmüş doğranmış enginarlar da tencereye konulur ve birlikte bir kaç dakika çevrilirler. Ayıklanmış, yıkanmış bulgur ile tuz ve karabiber bu karışıma eklenir ve birlikte kavrulurlar. Tencereye 3 bardak sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Pilav suyunu çekince ılık suda bekletilip, suyu süzülen kuş üzümleri ve ince ince doğranmış dereotu eklenir ve hepsi karıştırılıp demlenmeye bırakılır. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
pirinç pilavı ile çok seviyorum bunu bulgurla hiç yemedim..
YanıtlaSilEnginari cok severim, bulgurla da cok yakismistir :) Tadini merak ettim :) Ellerinize saglik.
YanıtlaSildenemedim ama görüntü çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilBulguru da enginarı da çok severim.. Şimdi bu tarif ile ikisini bir araya getirme zamanı..:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. En kısa sürede deneyeceğim. Sevgiler..:)