Malzemeler:
2 adet orta boy pancar
1 su bardağı ince bulgur
yarım su bardağı galeta unu
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
kuru nane
yeni bahar
tuz
karabiber
yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Yıkanıp, ayıklanan pancarlar bir kaba rendelenir. Diğer tarafta bulgura üzerini örtecek kadar sıcak su konulur ve üzeri kapatılarak suyu çekmesi beklenir. Suyu emen bulgur pancarların üzerine eklenir. Galeta unu da kaba konulur. Küçük küçük doğranmış soğan ve ince ince doğranmış maydanoz kaba konulur. Kuru nane, yeni bahar, tuz, karabiber eklenir(İstediğiniz farklı baharatları da ekleyebilirsiniz) Zeytinyağı da tüm karışıma eklenir. Köfte harcı iyice karıştırılıp yoğurulur. Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç içinde şekilde verilir. Fırın tepsisine konulan köfteler önceden ısıtılmış fırında 200 C'de 30 dak.pişirilir.15.dak. köfteler çevrilerek her iki tarafının aynı şekilde pişmesi sağlanır. Pişen köfteler servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Değişik bir tarif elinize sağlık
YanıtlaSilHafta sonu denemek lazım çok değişik ama o kadar da lezzetli görünüyor
YanıtlaSilellerinize sağlık alternatif bir yiyecek :)
YanıtlaSilÇok değişik bir tarif. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHarika Görünüyor Handancım ellerin dert görmesin. Denemedim ama pancarı ailecek cok severiz, muhakkak deneyeceğim. Teşekkürler, sevgiler bolca...
YanıtlaSilhiç duymadığım bir çeşit, öğrenmiş olmak güzel
YanıtlaSilİlk defa gördüm deneyeceğim :) Ellerinize Sağlık :)
YanıtlaSildeğişik olabilir pancarı salata olarak sevmiyorum ama çiğden fena olmayabilir..
YanıtlaSilŞu pancarın rengine de hastayım.
YanıtlaSilAhh çok severim ama bu tarifi ilk kez duydum, teşekkürler (:
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil