20 Şubat 2016 Cumartesi

Alternatif Mutfak 6 Yaşında !

Blogumda ilk postumu yayınlamamın üzerinden  6 yıl geçmiş dile kolay tam 6  yıl. Tarifler, fotoğraflar, yorumlar, takipçiler, arkadaşlıklar, etkinlikler, paylaşımlar, sorular, öneriler, teşvikler, mutluluklar 6 yıla sığdırılanlar.  Bloguma yorum yazan, yön veren, beni teşvik eden siz takipçilerime çok teşekkür ederim. Tabi blogumun fotoğraflarını çeken, tariflerime yön veren yaratıcı tariflere değerli fikirleri ile katkı sağlayan sevgili kızım Ceren'e de bana verdiği destek için ayrıca teşekkür ederim. Umarım Alternatif Mutfak ile edindiğim  değerli kazanımlarıma nicelerini eklemeye devam eder ve blogumun nice yıllarını sizlerle birlikte kutlarım.
İyi ki doğdun Alternatif Mutfak. Nice yıllara Alternatif Mutfak

12 Şubat 2016 Cuma

Balkabaklı Kurabiye

Herkese iyi akşamlar. Haftasonu için lezzetli bir kurabiye tarifi arayanlara bu balkabaklı  kurabiye tarifini denemelerini öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif nefisyemektarifleri.com'dan alınmıştır)
1 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı yulaf
125 gr.tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı balkabağı püresi
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
yarım su bardağı dövülmüş ceviz
1 çay bardağı tarçın
üzeri için:
tarçın ve pudra şekeri
Hazırlanışı: Un elekten geçirilir, bütün malzemeler bir kaba konulur ve ele yapışan bir hamur elde edilecek şekilde yoğurulur. Hamur streçe sarılıp buzlukta 10 dak. dinlendirilir. Buzluktan çıkarılan hamur açılıp, kalıpla şekil verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Üzeri pembeleşinceye kadar önceden ısıtılmış fırında 180 C'de 20-25 dak. pişirilir. Fırından çıkarılınca soğuması beklenir ve üzerine tarçın pudra şekeri karışımı serpilir ve çay ya da kahve ile (çocuklara süt ile) servis edilir.
Alternatif mutfak'tan not: Balkabağı püre yapımı:Ayıklanan balkabakları küp küp doğranır ve buhar tenceresinde iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.(Buharda piştiği için tüm vitamini ve lezzeti içinde kalıyor) Pişen kabaklar sıcakken iyice ezilerek püre haline getirilirler. 
AFİYET OLSUN

8 Şubat 2016 Pazartesi

Pancar Köftesi

Herkese iyi akşamlar. En güzel renkli sebzelerden pancarın köftesini hiç denediniz mi?  Hem yapılışı çok kolay, hem de çok lezzetli. Alternatif köfte tarifi arayanlara mutlaka bu köfteyi denemelerini öneririm. Bu arada diğer pancar tariflerime buradan ulaşabilirsiniz. Fırınlanmış pancar salatası, Pancarlı kuskus, pancar salatası
Malzemeler:
2 adet orta boy pancar
1 su bardağı ince bulgur
yarım su bardağı galeta unu
1 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
kuru nane
yeni bahar
tuz
karabiber
yarım çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Yıkanıp, ayıklanan pancarlar  bir kaba rendelenir. Diğer tarafta bulgura üzerini örtecek kadar sıcak su konulur ve üzeri kapatılarak suyu çekmesi beklenir. Suyu emen bulgur pancarların üzerine eklenir. Galeta unu da kaba konulur. Küçük küçük doğranmış soğan ve ince ince doğranmış maydanoz kaba konulur. Kuru nane, yeni bahar, tuz, karabiber eklenir(İstediğiniz farklı baharatları da ekleyebilirsiniz) Zeytinyağı da tüm karışıma eklenir. Köfte harcı iyice karıştırılıp yoğurulur. Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç içinde şekilde verilir. Fırın tepsisine konulan köfteler önceden ısıtılmış fırında 200 C'de 30 dak.pişirilir.15.dak. köfteler çevrilerek her iki tarafının aynı şekilde pişmesi sağlanır. Pişen köfteler servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.