31 Aralık 2015 Perşembe

Mutlu Yıllar!

Herkese sağlıklı, mutlu, bol kazançlı ve sevdikleriyle geçireceği  bir yıl dilerim. 2016 tüm dünyaya barış ve huzur getirsin. Herkesin tüm dilekleri gerçek olsun. Yeni yılınız kutlu olsun.
MUTLU YILLAR !

25 Aralık 2015 Cuma

Üzümlü Cevizli Kek

Herkese iyi akşamlar. Üzüm ve cevizin birbirine çok yakıştığı bir kek tarifim var. Hafta sonu çayınızın ve kahvenizin yanında sizlere eşlik etsin.
Afiyet olsun.
Malzemeler. (Tarif Pastacıkız'dan alınmıştır)
3 adet yumurta
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı üzüm
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı:
Toz şeker ve oda ısısındaki yumurtalar bir kabın içerisinde beyaz köpük olana kadar çırpılır. Yoğurt, sıvı yağ ilave edilip hepsi çırpılır.Un, kabartma tozu ve vanilya eklenir ve karıştırılır. Ceviz ve üzümler de ilave edilip, kaşık yardımı ile karıştırılıp yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 175 C'de  yaklaşık 30 dak. pişirilir. Kek pişince fırından alınır ve ılınması beklenir. Ilınınca kek kalıbından çıkarılan kek servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

23 Aralık 2015 Çarşamba

Narlı Buğday Salatası

Herkese iyi akşamlar. Yılbaşı sofranız için sizlere hem lezzetli hem de son derece sağlıklı bir salata tarifim var. Bu yılbaşı farklı bir salata tarifi arayanlara alternatif olabilir.
Afiyet olsun.
Malzemeler.
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
yarım demet maydanoz
yarım demet nane
yarım su bardağı ayıklanmış nar
tuz
zeytinyağı
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Bir kaba haşlanmış buğday konulur. Kabın içine ayıklanmış ve doğranmış yeşil ve kırmızı biber konulur. İnce ince doğranmış maydanoz, nane ilave edilir. Rendelenmiş beyaz peynir de kaba konulur. Diğer tarafta zeytinyağı, limon suyu ve tuz karıştırılıp, salatanın sosu hazırlanır. Sos salataya dökülür ve iyice karıştırılır. Servis tabağına alınan salatanın üzerine ayıklanmış narlar serpilir ve servis edilir.
AFİYET OLSUN.

21 Aralık 2015 Pazartesi

Fındık Soslu Hindi

Herkese iyi akşamlar. Yılbaşı yaklaşırken yılbaşı sofranız için sizlere yapımı çok kolay ve lezzeti nefis alternatif bir hindi tarifi vermek istiyorum. Hindiyi kuru buluyorsanız  bu tarifi tavuk ile de yapabilirsiniz. Yılbaşı sofralarınız için diğer tariflerime aşağıdaki linklerden  ulaşabilirsiniz.
Cornflakesli(Mısır Gevrekli) Tavuk
İç Pilavlı Tavuk Dolması
Kestaneli Pilav
Çerkez Tavuğu
Afiyet olsun.
Malzemeler.
500 gr. hindi göğüs
1 limonun suyu
2 tatlı kaşığı kuru biberiye
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı kırmızı biber
tuz
zeytinyağı
1 çay bardağı fındık
Hazırlanışı.
Bir kapta biberiye, nane,tuz, kara biber, kırmızı biber, limon suyu ve zeytinyağı iyice karıştırılır ve hindinin marine edileceği sos hazırlanır. Sostan yarım çay bardağı kenara ayrılıp kalan karışım hindi göğsünün her yerine sürülür. Hindi göğsü bu şekilde en az iki saat buzdolabında bekletilir. Karışım ile marine olan hindi göğsü fırın poşetine konulup, önceden ısıtılmış fırında 200 C'de üzeri kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta bir kapta zeytinyağı ısıtılır ve dövülmüş fındıklar bu yağda renkleri kahverengi olana kadar kavrulur. Kavrulan fındıklar kenara ayrılan marine sos ile bir kapta  iyice karıştırılır. Fırından çıkarılıp dilimlenen hindinin üzerine fındıklı sos dökülür ve fırında kızarmış kabuklu taze minik patatesler ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN