Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Mutfaklarımızda her mevsim yer alan havucu kahvaltınızda marmelat olarak tüketmeyi isterseniz buyrun tarifime.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kilo havuç
2 su bardağı toz şeker
su
4 adet karanfil
yarım çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Havuçlar yıkanır, soyulur, küçük küçük doğranır. Bir tencereye konulan havuçlara üzerini geçecek kadar su eklenip, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Havuçlar iyice yumuşayınca blender ile püre haline getirilir. Püre haline gelen havuca şeker, tarçın ve karanfil ilave edilip, 15 dak.birlikte pişirilir. Karanfiller marmelatın içinden alınır ve kavanozlara konulur. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kilo havuç
2 su bardağı toz şeker
su
4 adet karanfil
yarım çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Havuçlar yıkanır, soyulur, küçük küçük doğranır. Bir tencereye konulan havuçlara üzerini geçecek kadar su eklenip, havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Havuçlar iyice yumuşayınca blender ile püre haline getirilir. Püre haline gelen havuca şeker, tarçın ve karanfil ilave edilip, 15 dak.birlikte pişirilir. Karanfiller marmelatın içinden alınır ve kavanozlara konulur. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.
AFİYET OLSUN.
Denemeye değer. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilMerhabalar, havuç marmeladı gerçekten çok süper görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
İlk defa duyuyorum merak ettim.
YanıtlaSilHavuc marmelati ilk kez duydum..denemek lazim..afiyetler olsun..
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler
YanıtlaSil