31 Ağustos 2015 Pazartesi

Şehriyeli Pilav

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam ki tarifim yayınlanması için oldukça fazla istek alan  ve yapımı çok kolay bir tarif.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı tel şehriye
3 su bardağı  sıcak su (et suyu -tavuk suyu)
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır.Şehriyeler  tencereye eklenir ve rengi dönene kadar kavrulur. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz eklenir, sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.