Herkese iyi akşamlar. Balık tariflerime uzun süredir ara verdiğimi farkettiğim için bu akşam bir balık tarifi vermek istedim. Kuru bir balık olan palamut ya buğlama ya da tava yapıldığında lezzetli oluyor. Kızartma çok tercih ettiğim bir pişirme türü olmadığı için teflon tava, çok az yağ ve karbonatlı su kullanıyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler: (6 kişilik)
3 palamut
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı karbonat
2 su bardağı mısır unu (kavrulmamış, fırınlanmamış un olmalı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Balıklar temizlenir ve dilimlenir. Dilimlenen balıklar iyice yıkanır. Bir kapta 2 su bardağı su ve karbonat karıştırılır. Balıklar önce karbonatlı suya batılır ardından mısır ununa bulanır. Teflon tava ısıtılır. Balıklar kuru haldeki tavaya konulur. Balıklar hafif çıtırdayınca zeytinyağı tavaya konulur. Balıkların iki tarafı da 3-4 dakika orta ateşte tavada kızartılır. Pişen balıklar tavadan alınır ve sıcak olarak yeşil salata, roka ve soğan ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler: (6 kişilik)
3 palamut
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı karbonat
2 su bardağı mısır unu (kavrulmamış, fırınlanmamış un olmalı)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Balıklar temizlenir ve dilimlenir. Dilimlenen balıklar iyice yıkanır. Bir kapta 2 su bardağı su ve karbonat karıştırılır. Balıklar önce karbonatlı suya batılır ardından mısır ununa bulanır. Teflon tava ısıtılır. Balıklar kuru haldeki tavaya konulur. Balıklar hafif çıtırdayınca zeytinyağı tavaya konulur. Balıkların iki tarafı da 3-4 dakika orta ateşte tavada kızartılır. Pişen balıklar tavadan alınır ve sıcak olarak yeşil salata, roka ve soğan ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.
karbonat olayını hiç bilmiyordum, teşekkürler, ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilpalamut yaglı bir balık oldugu için ben en çok fırında olanını tercih ediyorum.ellerine saglık.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSil