Herkese iyi akşamlar. Bu akşam tam mevsiminde olduğumuz ıspanakla yapılan nefis bir kiş tarifim var. Tarif sevgili Gülhan Kara'dan. Katılmış olduğum bir etkinlikte kendisi bu kişi bize kendi elleriyle yaptı. Bu güzel lezzeti ve tarifi bu akşam sizlerle paylaşmak istedim.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Hamur için:
225 gr.un
60 gr. margarin
1 yumurta
2 yemek kaşığı süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
İç malzemesi:
250 gr.ıspanak
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
100 gr. krema
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
100 gr.taze rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı: Un bir kaba konulur ve ortası havuz gibi açılır. Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta, süt, kabartma tozu ve tuz kaba ilave edilip tüm malzeme yoğurulur. Yoğurulan hamur streçe sarılıp buzdolabında 10 dak. bekletilir. Diğer tarafta iç malzeme için sıvı yağ tavada kızdırılır, doğranmış soğan tavaya konulur ve kavrulur. Ispanaklar tavaya konulur, 2-3 dak. ıspanak soğanla birlikte kavrulur ve altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Dinlendirilen hamur merdane ile 20-22 cm. çapında açılır ve yağlanmış tart kalıbına yerleştirilir. (Hamurun zemine oturmasına ve yanlarını kavramasına dikkat ediniz.) Soğuyan ıspanak ve soğanlara yumurta, un, krema ve kaşar peyniri eklenir ve hepsi karıştırılır. Hamurun üzerine iç malzeme yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de üzeri kızarana kadar yani yaklaşık 20-25 dak.pişirilir. Pişince fırından çıkarılan kiş ılınınca servis tabağına alınır ve çay ya da ayran ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
bazı zamanlarda yemek bloglarını takibini bırakasım geliyor! şu anda da aynı duygulardayım!! yahu açken bakamıyorum bu sayfalaraaaaaaaaa :)))))))))))))))
YanıtlaSilvalla fotoğraflara ekmek banasım geliyor ha :)
Az malzemeli pratik bir kiş tarifi arıyordum, bu tarif iyi oldu benim için. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilAnkara'dan sevgilerle...