1 Temmuz 2013 Pazartesi

Kabak Bayıldı (Girit Kabağı)

Herkese güzel bir akşam dilerim.  Girit kabağı gerek sevimli görüntüsü gerekse lezzeti nedeniyle bizim evde çok sevilir.  Daha önce dolma tarifini  paylaştığım bu sebzenin  sunumu çok şık olan  ve  her yiyenden tam not alan bayıldı tarifini bu akşam sizlerle paylaşmak istiyorum.
Malzemeler:
6 tane girit kabağı
1 tane kuru soğan
2 tane domates

yarım kahve fincanı dolmalık fıstık
yarım kahve fincanı kuş üzümü
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kabaklar yıkanır, ortadan ikiye bölünür ve  ortaları kaşık ile çıkarılır. Buharda yumuşayıncaya kadar (10-15 dak.kadar)  haşlanırlar.  Diğer tarafta ısıtılan zeytinyağında önce soğanlar pembeleştirilir ardından dolmalık fıstıklar çevrilirler. Kabuğu çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış domatesler, sarımsaklar, tuz, toz şeker eklenip hepsi birlikte çevrilirler ve en son olarak kuş üzümleri eklenir bir iki daha çevrildikten sonra iç harcı tepsiye dizilmiş olan kabakların içlerine doldurulurlar. Tepsiye  kabakların yarısına gelecek kadar su konulur ve fırına konulur.  180 C'de 10 dak. pişirilir ve fırından alınır. Servis tabağına alınan kabaklar soğuduktan sonra servis yapılır.

AFİYET OLSUN

15 yorum:

  1. Çok değişik bir lezzet. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Yaz sıcakları için ideal bir yemek ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor,eminim kuş üzümü ve fıstıkla bayılan kabak, afiyetle tadanları da bayıltmıştır...Değişik bir tarif ellerinize sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Çok şık bir sunum olmuş
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. kabak bayıldı bende yapıyorum ama dolmalık fıstıkla hiç yapmamıştım,eline sağlık canım....

    YanıtlaSil
  6. Ne guzel gorunuyor canim. Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  7. ilk defa görüyorum duyuyorum çok ilginç, lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  8. bu tarifi mutlaka deneyeceğim bildiklerimden çok farklı çok leziz görünüyor :)

    YanıtlaSil
  9. burda girit kabagi yok ,diger kabaklada yapsam ayni lezzette olurmu bilmem ama bu ic harcla kesin deneyecegim
    Eline saglik canim sunumuyla iftar sofrasina cok yakisir

    YanıtlaSil
  10. YAZ AYI İÇİN ÇOK UYGUN BİR TARİF ELLERİNİZE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  11. Çok farklı ve çok güzel, bayıldım.İlk fırsatta yapmalıyım,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Denemem lazım bunu. Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  13. Buna "offff" derim ancak:)) Dolmasını falan yaparım da , böylesini denemedim hiç.. Ellerine sağlık Handancım..

    YanıtlaSil
  14. Ne zamandır girmemişim harika bir tarif. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)