Herkese güzel bir akşam ve haftasonu dilerim. Bu akşam sizlerle yapımı çok basit ama lezzeti bir o kadar nefis bir tarif paylaşacağım.
Afiyet olsun.(Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır)
Malzemeler: 8 kişilik
6 baklava yufkası
150 gr.eritilmiş tereyağı
1,5 su bardağı dövülmüş fındık (tarifin orjinalinde ceviz içi kullanılmış)
şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Şeker, su ve limonun suyu tencereye alınıp kaynatılır. Kısık ateşte 20 dak. daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Üç baklava yufkası aralarına yağ sürülerek üst üste dizilir. Üzerine badem serpiştirilir(ceviz ya da fıstık ta kullanabilirsiniz) ve yufkalar oklavaya sarılır. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürülür ve yağlanmış tepsiye alınır. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Üzerlerine yağ sürülüp 190 C'ye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca üzerlerine soğumuş şerbet gezdirilerek dökülür. 1 saat dinlendirilir. Dilimlenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.(Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır)
Malzemeler: 8 kişilik
6 baklava yufkası
150 gr.eritilmiş tereyağı
1,5 su bardağı dövülmüş fındık (tarifin orjinalinde ceviz içi kullanılmış)
şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Şeker, su ve limonun suyu tencereye alınıp kaynatılır. Kısık ateşte 20 dak. daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Üç baklava yufkası aralarına yağ sürülerek üst üste dizilir. Üzerine badem serpiştirilir(ceviz ya da fıstık ta kullanabilirsiniz) ve yufkalar oklavaya sarılır. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürülür ve yağlanmış tepsiye alınır. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Üzerlerine yağ sürülüp 190 C'ye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca üzerlerine soğumuş şerbet gezdirilerek dökülür. 1 saat dinlendirilir. Dilimlenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN.