Yeniyılın ilk tatlı tarifi hem basit hem de çok lezzetli olan çocukluğumun tatlısı milföy pasta. Bu pastayı çilekli, kivili yapabileceğiniz gibi benim bugün yaptığım gibi muzlu da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 adet için)
6 tane milföy hamuru
2 tane muz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yuımurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki milföy hamurları ortadan ikiye bölünür. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine tekrar yağlı kağıt serilir, kağıdın üzerine bir ağırlık konulur ve önceden ısıtılmış fırında 175 C'de 20-25 dak. pişirilir.(Ağırlık koymadan pişirirseniz hamurlar kabarır ve şekli bozulur aralarına krema koyarken zorlanırsınız) Diğer tarafta bir kaba süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı, margarin konulur ve karıştırılarak pişirilir. Karışım muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır ve vanilya eklenerek son kez karıştırılır. Ara sıra karıştırılıp, ılınıncaya kadar beklenir. Krema ılınınca çatalla iyice ezilen ve püre haline getirilen 1 adet muz kremaya katılır ve iyice karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Fırından çıkarılan milföyler ılınana kadar beklenir. Ilınan milföy hamurunun ilkinin üzerine kremadan konulur ve ince ince dilimlenmiş 1 adet muzdan 2 dilim kremanın üzerine konulur. Milföy hamurundan bir kat üzerine konulur bu hamurun üzerine de krema konulur ve 2 adet muz dilimi konulup son kat milföy hamuru üstüne kapatılır. Milföy hamurunun üzerine pudra şekeri serpilip ortasına bir dilim muz konulur. Tüm hamurlar 3 katlı pasta haline getirilir ve servis tabağına alınıp, servis edilir.
AFİYET OLSUN.
YanıtlaSiloKDAR SIK YAPAR VE severim ki :))
İYİ SENELER DİLİYORUM..
SEVGİLER.
İskenderun'da Petek pastanesini bilirsiniz. Nefis Napolyon yaparlar. Geçen hafta sonunda gittiğimizde çıtır çıtır katmer tarafı ortasında damağı mutlu eden kremasıyla muhteşemdi.
YanıtlaSilSayfanızda milföy pastayı görünce inan o an, yaşadığım tadı hatırlattı. Süper görünüyor, ellerinize sağlık.
Sevgiler.
ellerine sağlık canım müthiş bir lezzettttttt :) yeni yılın bu tatlı gibi taptatlı geçsin :)
YanıtlaSilHep hazır alıyordum artık kendim yapabilirim,teşekkürler..
YanıtlaSilTarif harika, kesinlikle yapacağım. Paylaşım için teşekkürler. Mutlu seneler, sevgiler,
YanıtlaSilHem kolay hem lezzetli ellerine sağlık canım benim..
YanıtlaSilsık gittiğimiz bir cafe'de en çok yemeyi sevdiğimizdir bu tatlı.. muzlusu, sadelisi ve çileklisi.. off kokusu burnumda şu anda :) her seferinde ya evde bizde yapsak deriz dönüş yolunda ama bir sonraki gidişte yaa bak gene denemedik deriz :)
YanıtlaSilmımmm handancım süpergörünüyor.ellerine sağlık.mutlu yıllar dilerim.
YanıtlaSilBu aralar hep pasta istiyorum ama yapmiyorum aslinda bu kolaya benziyor evde milfoyde var..hmm belki bugun..olmadi yarin mutlaka deneyim..tesekkurler, ellerine saglik..
YanıtlaSilüniversitedeyken yazı çalıştığım yerde durmadan yerdim kıremalı milföylerden nefis oluyorlar hele de muzla süper olmuşlardır ellerine sağlık canım
YanıtlaSilbu patayı çok seviyorum...
YanıtlaSilen kısa zamanda deneyeceğim...
canım ellerine sağlık........
Hem pratik hem lezzetli,benim çocuklar bunu çok sever.Ben daha çok çilek amanı çilekle yaparım.Elinize sağlık,Handan'cım.
YanıtlaSilEllerine sağlık ben de çok severim bu pastayı sevgiler çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilHandancım ellerine sağlık çok severim sevgiler...
YanıtlaSilGörüntü süper eminim tadı da harikadır. Ellerinize sağlık. Hafta sonu misafirlerime yapabilirim.
YanıtlaSilsağlık ve huzur dolu yeni bir yıl diliyorum:)
YanıtlaSilNefis bir tarif paylaşım için teşekkürler...
YanıtlaSilbunu ben de severim,çok lezzetli görünüyor,ellerine sağılık.
YanıtlaSilpratik ve mükemmel bir tat.
YanıtlaSilellerine sağlık:)
Ellerinize sağlık,pratik nefis bir tat.Çok severim.Selam ve sevgiler:)
YanıtlaSilÇıtır çıtır bayılyorum bu pastaya..
YanıtlaSilYapımıda kolay,tam benlik..:))
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Yeni yılda da yaşamın hep böyle tatlı geçsin dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Hazır buzlukta milfoy var, yapayım bari. Ellerine sağlık Handancigim. :)
YanıtlaSilMerhaba Handan Hanım...
YanıtlaSilMutlu yıllar:)
Hımmm pasta nefis nefis olmuş ellerine sağlık.
Kocaman sevgilerimle...
Bu pastadan ben de epeydir yapmak istiyprum. Cok guzel gozukuyor, hem de pratik. Ellerine saglik Handancim...
YanıtlaSilhem pratik hemde belli ki leziz bir pasta olmuş,eline sağlık canım..
YanıtlaSilbayılırım böyle tatlılara nefis görünüyor gerçekten...
YanıtlaSilBu harika çıtırları kim sevmez ki... Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler.
Enfes görünüyor, ilk fırsatta denenecekler listeme eklendi bile. Ellerine ve emeklerine sağlık:)
YanıtlaSilCitir citir nefis olmus , krema ve muz iklisi birbirine cok yakismis ellerine saglik canim
YanıtlaSilhiç tatmamış olmama rağmen yiyeni mutlu eden bir tat olduğunu tahmin ediyorum ellerinize sağlık.
YanıtlaSilHarika gorunuyor. Ellerinize saglik. Ama ben cahil bir insan olarak sormak istiyorum agirlik olarak ne koyabiliriz :(
YanıtlaSil