4 Ocak 2013 Cuma

Muzlu Milföy Pasta


Yeniyılın ilk tatlı tarifi hem basit hem de çok lezzetli olan çocukluğumun tatlısı  milföy pasta. Bu pastayı çilekli, kivili yapabileceğiniz gibi benim bugün yaptığım gibi muzlu da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 adet için)
6 tane milföy hamuru
2 tane muz
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı süt
6 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 yuımurta sarısı
1 yemek kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığındaki milföy hamurları ortadan ikiye bölünür. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.Üzerine tekrar yağlı kağıt serilir, kağıdın üzerine bir ağırlık konulur ve önceden ısıtılmış fırında 175 C'de 20-25 dak. pişirilir.(Ağırlık koymadan pişirirseniz hamurlar kabarır ve şekli bozulur  aralarına krema koyarken zorlanırsınız) Diğer tarafta bir kaba süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarısı, margarin konulur ve karıştırılarak pişirilir. Karışım muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır ve vanilya eklenerek son kez karıştırılır. Ara sıra karıştırılıp, ılınıncaya  kadar beklenir. Krema ılınınca  çatalla iyice ezilen ve püre haline getirilen 1 adet muz kremaya katılır ve iyice karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Fırından çıkarılan milföyler ılınana kadar beklenir. Ilınan milföy hamurunun  ilkinin üzerine kremadan konulur ve ince ince dilimlenmiş 1 adet muzdan 2 dilim kremanın üzerine konulur. Milföy hamurundan bir kat üzerine konulur bu hamurun üzerine de krema konulur ve 2 adet muz dilimi konulup  son kat milföy hamuru üstüne kapatılır. Milföy hamurunun üzerine pudra şekeri serpilip ortasına bir dilim muz konulur. Tüm hamurlar 3 katlı pasta haline getirilir ve servis tabağına alınıp, servis edilir.

AFİYET OLSUN.

32 yorum:



  1. oKDAR SIK YAPAR VE severim ki :))

    İYİ SENELER DİLİYORUM..
    SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. İskenderun'da Petek pastanesini bilirsiniz. Nefis Napolyon yaparlar. Geçen hafta sonunda gittiğimizde çıtır çıtır katmer tarafı ortasında damağı mutlu eden kremasıyla muhteşemdi.
    Sayfanızda milföy pastayı görünce inan o an, yaşadığım tadı hatırlattı. Süper görünüyor, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım müthiş bir lezzettttttt :) yeni yılın bu tatlı gibi taptatlı geçsin :)

    YanıtlaSil
  4. Hep hazır alıyordum artık kendim yapabilirim,teşekkürler..

    YanıtlaSil
  5. Tarif harika, kesinlikle yapacağım. Paylaşım için teşekkürler. Mutlu seneler, sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Hem kolay hem lezzetli ellerine sağlık canım benim..

    YanıtlaSil
  7. sık gittiğimiz bir cafe'de en çok yemeyi sevdiğimizdir bu tatlı.. muzlusu, sadelisi ve çileklisi.. off kokusu burnumda şu anda :) her seferinde ya evde bizde yapsak deriz dönüş yolunda ama bir sonraki gidişte yaa bak gene denemedik deriz :)

    YanıtlaSil
  8. mımmm handancım süpergörünüyor.ellerine sağlık.mutlu yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Bu aralar hep pasta istiyorum ama yapmiyorum aslinda bu kolaya benziyor evde milfoyde var..hmm belki bugun..olmadi yarin mutlaka deneyim..tesekkurler, ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  10. üniversitedeyken yazı çalıştığım yerde durmadan yerdim kıremalı milföylerden nefis oluyorlar hele de muzla süper olmuşlardır ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. bu patayı çok seviyorum...
    en kısa zamanda deneyeceğim...
    canım ellerine sağlık........

    YanıtlaSil
  12. Hem pratik hem lezzetli,benim çocuklar bunu çok sever.Ben daha çok çilek amanı çilekle yaparım.Elinize sağlık,Handan'cım.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık ben de çok severim bu pastayı sevgiler çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  14. Handancım ellerine sağlık çok severim sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Görüntü süper eminim tadı da harikadır. Ellerinize sağlık. Hafta sonu misafirlerime yapabilirim.

    YanıtlaSil
  16. sağlık ve huzur dolu yeni bir yıl diliyorum:)

    YanıtlaSil
  17. Nefis bir tarif paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  18. bunu ben de severim,çok lezzetli görünüyor,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  19. pratik ve mükemmel bir tat.
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. Ellerinize sağlık,pratik nefis bir tat.Çok severim.Selam ve sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. Çıtır çıtır bayılyorum bu pastaya..
    Yapımıda kolay,tam benlik..:))
    Ellerine sağlık canım..
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
  22. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Yeni yılda da yaşamın hep böyle tatlı geçsin dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  23. Hazır buzlukta milfoy var, yapayım bari. Ellerine sağlık Handancigim. :)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba Handan Hanım...
    Mutlu yıllar:)
    Hımmm pasta nefis nefis olmuş ellerine sağlık.
    Kocaman sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. Bu pastadan ben de epeydir yapmak istiyprum. Cok guzel gozukuyor, hem de pratik. Ellerine saglik Handancim...

    YanıtlaSil
  26. hem pratik hemde belli ki leziz bir pasta olmuş,eline sağlık canım..

    YanıtlaSil
  27. bayılırım böyle tatlılara nefis görünüyor gerçekten...

    YanıtlaSil
  28. Bu harika çıtırları kim sevmez ki... Ellerinize sağlık, nefis görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. Enfes görünüyor, ilk fırsatta denenecekler listeme eklendi bile. Ellerine ve emeklerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  30. Citir citir nefis olmus , krema ve muz iklisi birbirine cok yakismis ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  31. hiç tatmamış olmama rağmen yiyeni mutlu eden bir tat olduğunu tahmin ediyorum ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  32. Harika gorunuyor. Ellerinize saglik. Ama ben cahil bir insan olarak sormak istiyorum agirlik olarak ne koyabiliriz :(

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)