2 Ocak 2013 Çarşamba

Kıymalı Pide


Herkese iyi akşamlar. Geldi geliyor derken yeni yıla girip,  ilk gününü bitirip ikinci gününe geldik bile. Yeni yıl tüm dünyaya sağlık, barış ve mutluluk getirir inşallah. Bu yılın  ilk tarifi evde kolayca yapabileceğiniz bir  pide tarifi. İçine istediğiniz  harcı koyabileceğiniz pideyi ben kıymalı olarak yaptım. Her öğün yenilebilen pide çay saatlerinin de vazgeçilmezlerindendir.
Afiyet olsun.
Malzemeler: (15 adet pide için)
İç harç malzemeleri:
Yarım kilo dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hamur malzemeleri:
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1,5 tatlı kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
25 gr. erimiş margarin
tuz
2 adet kesme şeker
1 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
Hazırlanışı:
Un bir kaba konulur ve ortası havuz gibi açılır. İçine kuru maya, ılık süt, kesme şeker, zeytinyağı, erimiş margarin,tuz ve yumurta akı konulur ve yoğurulur. Yumuşak bir hamur haline getirilir (gerekirse un eklenir) Hamur üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir. Hamur dinlendirilirken diğer tarafta zeytinyağı bir kapta ısıtılır ve içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir. Soğan pembeleştirilir ve içine küçük küçük doğranmış biberler konulur. Biberler sotelenince kıyma ilave edilir ve kavrulur. Son olarak salça, tuz ve karabiber eklenir, hepsi iyice karıştırılıp harmanlanır ve pidenin iç harcı hazırlanır. Mayalanan hamur küçük parçalara bölünür. Her parça un serilmiş zeminde merdane ile açılır. Oval şeklinde açılan hamura iç harcından konulur ve kenarları içe doğru kapatılır. Uçları birleştirilir ve pideye son şekli  verilir. Fırın 175 C'de ısıtılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve tüm pideler tepsiye dizilir. Yumurta sarısı tüm pidelerin kenarlarına sürülür. Pideler fırında kenarları kızarana kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılan pideler hafif ılınınca hemen servis edilir.


AFİYET OLSUN.

13 yorum:

  1. Çocukken hafta sonları babam fırına götürüp yaptırırdı beni o günlere götürdünüz.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. nefis olmuş canım.ellerine sağlık.afiyet şeker olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor, pideye bayılırm zaten, elinize sağlık ve MUTLU YILLAR...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor...
    çok severim...
    ellerine sağlık canım.......

    çekiliş yaptım bekelerim :)))))))

    YanıtlaSil
  5. canim benim
    ellerine saglik ne kadar da nefis gorunuyor
    ordan bana da parcaciklari yollasan hayir demem
    yani :))) bende bloguma seni seve seve bekliyorum
    bisous bisous

    YanıtlaSil
  6. canim benim
    ellerine saglik ne kadar da nefis gorunuyor
    ordan bana da parcaciklari yollasan hayir demem
    yani :))) bende bloguma seni seve seve bekliyorum
    bisous bisous

    YanıtlaSil
  7. Eline saglik olsun. Yeni yil saglikli murlu huzurlu olsun..
    Hayirli nice yillara..

    YanıtlaSil
  8. bu lezzete hayır diyen olmasın sakın,ellerine sağılık canım,gözüm kaldı.

    YanıtlaSil
  9. ev de yapılmış gibisi yok mis mis..

    YanıtlaSil
  10. iyi seneler canım...oh misgibi pide bende bazen evde yaparım kızım bayılır...seninkide çok güzel gözüküyor....eline sağlık...sevgiler

    YanıtlaSil
  11. pide de ilk tercihim her zaman kıymalıdır,eline sağlık canım nefis görünüyor.sana da mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  12. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. harika bir tarif handan hanım kaç zamandır yapmayı düşünüyorum ama cesaret edemiyorum

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)