Herkese güzel bir akşam dilerim. Bu akşam yapımı çok kolay ve çok da sağlıklı bir tarifim var.
Afiyet Olsun.
Malzemeler:
İstenilen adette patates
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı:
Patateslerin kabukları soyulur. Yıkanır, süzülür ve ince halkalar şeklinde doğranırlar. Bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber ve kekik ile birlikte karıştırılıp, harmanlanırlar.(Ağız tadınıza göre istediğiniz baharatları bu karışıma ekleyebilirsiniz) Kapta yarım saat bekletilen patatesler yağlanmış bir kaba dizilirler ve üzeri alüminyum folyo ile kapatılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de 30-40 dak. pişirilir. Bu sürenin sonunda patatesler pişmiş ise folyo patateslerin üzerinden alınır ve üzerleri hafifçe kızarana kadar tekrar fırına konulur. Patateslerin üzeri hafifçe kızarınca fırından alınır ve sıcak olarak servis yapılır. Bu hafif ve sağlıklı patatesi özellikle et, balık ve tavuk yemeklerinin yanında lezzetli bir garnitür olarak sunabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
çok seviyorum patetesin u halinı canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilpek güzeldir eminimmmmm.... :)
YanıtlaSilellerine saglık ablacımm:)
YanıtlaSilçok pratik ve nefis bi tariff:)))
sevgiler..
Çok leziz olmuştur. Özellikle kahvaltıda isterim. ellerine sağlık:)
YanıtlaSilNefis oluyor bir de kimyonlu deneyin, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilPatatesin her haline bayilirim..ellerine saglik..
YanıtlaSilpatates her şekilde severim..bu sunumda ayrı bir güzel olmus...ellerinize sağlık
YanıtlaSilPatatesi sevmeyen yoktur sanırım
YanıtlaSilFırındada çok güzel oluyor bence hemde pratik
Ellerinize sağlık:)
elinize sağlık çok güzel :) nefiss
YanıtlaSilçok sağlıklı fırın eline sağlık canım
YanıtlaSilgayet pratik ve lezzetli:)
YanıtlaSilbanada beklerim izleyicim olursanızda sevinirim sevgiler...
http://ugurbocegimmutfagi.blogspot.com/
elinize sağlık çok güzel görünüyor,sevgiler:)
YanıtlaSilHandancım; fırında gerçekten de çok güzel ve hafif oluyor. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilyeni tanıştım bende bu lezzetle her daim olsa yerim :)ellerinize sağlık.
YanıtlaSil