26 Kasım 2012 Pazartesi

Milföye Sarılı Tavuk Baget

Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu akşam sizlere   ev halkına farklı bir tat sunmak ya da  misafirlere değişik bir sunum yapmak isterseniz kolayca hazırlayabileceğiniz bir tarifim var. Özellikle çocukların favorisi olan bu tavuğu ister pilavla, ister patates kızartması ya da püre ile isterseniz de benim gibi milföy zaten hamur olduğu için sadece bir salata ile sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler : ( 3 kişilik)
3 adet  tavuk baget
3 adet milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
tuz
karabiber
kekik
alüminyum folyo
Hazırlanışı:
 Tavuk bagetler yumuşayıncaya kadar haşlanır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan bagetlerin istenirse derileri soyulur  ve  her tarafına  tuz, karabiber ve kekik   serpilir. Saplara  folyo sarılır. Milföy hamurları şerit halinde kesilir. Şeritler bagetlerin folyo sarılı uç kısmından başlıyarak birbirinin üzerine gelecek şekilde  tepeye kadar sarılır. Bagetler  her tarafı şeritlerle sarılınca yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulur ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C'de üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerleri kızarınca fırından alınır ve sıcak olarak  servis edilir.
AFİYET OLSUN.

24 yorum:

  1. Çok ilginç bir taşla iki kuş vurmak gibi bir şey hem tavuk hem milföy elinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş sunum. ilk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Süper olmuş,ellerinize sağlık..harika bir sunum..

    YanıtlaSil
  4. DAVET SOFRALARINA ÇOK YAKIŞAN BİR YEMEKTİR,ELLERİNE SAĞLIK NEFİS GÖRÜNÜYOR..

    YanıtlaSil
  5. Harika bir sunum, çok lezzetli görünüyor canım. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. hımmmm nefis ellerinize sağlık çok şık görünüyor... bende sadece salata ile yemeği tercih ederim bu güzel lezzeti ,sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım müthiş lezzetli ve çok şık bir sunum :)
    mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  8. İyi fikir, muhakkak deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  9. ne kadar güzel ve şık bir sunum canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Sunum açısından çok hoşuma gitti.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  11. Gercekten cok nefis gorunuyor,hatta bugun alip denemeyi planliyorum,ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  12. Harika gorunuyor...Ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık Handan ablacım,bende bir kere içerisine biraz sebzede sotede koyarak denemiştim ama şekilleri seninkiler gibi güzel olmadı:)


    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  14. nekadar hos gorunuyor,ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  15. sunum nefis olmuş, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  16. www.kendimceyemek.com27 Kasım 2012 23:02

    bu saatte aklıma düştün be Handancım özledim sanırsam seni iyimisin

    YanıtlaSil
  17. Ellerine sağlık yarın yapıcagım süper.

    YanıtlaSil
  18. Bu aralar tavuk yiyemiyorum. Milföye sarılmış hali beni kandırabilir sanki.

    YanıtlaSil
  19. Harika ve değişik bir tarif,benim gibi tavuk severler için özellikle, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  20. ISTE BEN BUNUUUUUUU YAPARIMMM COK SAOLUN BU ARADA SIZI DE BEKLERIM :)))

    YanıtlaSil
  21. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  22. Şahane bir sunum, bayıldım.

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel bir tarif bu , elinize sağlık.Çok şık görünüyor.

    YanıtlaSil
  24. harika bir sunum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)