Uzun bir süreden sonra ilk defa bir tatlı tarifi veriyorum. Helvayı un ve irmik dışında farklı malzeme ile yapmak isteyenler için güzel bir alternatif olabilecek bu helvanın tadını özellikle çocuklar çok seviyor. (Tarif: Pegasus Dergisinden alınmıştır)
Malzemeler:
4 su bardağı rendelenmiş havuç
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı tereyağı da kullanılabilir)
1 paket vanilya
süsülemek için: antep fısıtığı ve kiraz şekeri
Hazırlanışı:
Tencerede ısıtılan zeytinyağına rendelenmiş havuçlar eklenir ve 4,5 dak. yüksek ateşte çevrilerek sotelenir. Süt ayrı bir kapta kaynatılır ve havuçlara ilave edilir. Havuç sütü çekince şeker eklenir ve 10 dak. kaynamaya bırakılır. Vanilya eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır. Servis için kaselere konulur antep fıstığı ve kiraz şekeri ile süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
Canım cezerye gibi bir lezzet sanırım
YanıtlaSilsunum süper ellerine sağlık sevgiler.
Hiç tatmadım ! Merak ettim şimdi.
YanıtlaSilEllerine sağlık ;-)
çok nefiss görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
Degisik bir tarif cok da güzel bir sunum ellerine saglik canim hayirli aksamlar.
YanıtlaSilÇok hoşuma gitti tarifi aldım Handancığım ellerine sağlık Cerenime afiyet bal şeker olsun sevgiler bizden...
YanıtlaSilHavuçlu tatlılara bitiyorum.
YanıtlaSilnefiss olduğuna eminim..
Ellerine sağlık canım..
Çok nefis canım . Ellerine sağlık hayırlı Cumalar
YanıtlaSilHımmm bayıldım rengine görünüşüne ellerine sağlık canım. sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok farklı bir tarfi özellikle de çocuklar için oldukça besleyici bir öneri olabilir. Nefis görünüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilTarife ve Görüntüye bayıldım. Tatlıdan vazgeçemeyenlere meyvalı, meyvalı hem hafif hem de besleyici bir alternatif olmuş.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çok değişik olmuş. Cezerye lezzetindeyse de muhteşemdir. En kısa zaman da deneyeceğim tadını çok merak ettim.
Sevgiyle kal.
merak ettim bu tadı cezeryeyemi benziyor??
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
amanın ne güzel süslemişsin...
YanıtlaSilçok lezzetli birşeye benziyor...
ellerine sağlık...
Değişik bir tarif olmuş,çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık,sevgiler:)
YanıtlaSilHic duymadigim nefis bir tarif..mutlaka deneyecegim..harika gozukuyor..sevgiler
YanıtlaSilcok degisik gorunuyor.ellerine saglik.
YanıtlaSilçok değişik ve güzel bir tarif olmuş eline sağlık. sen şanslıymışsın ben de bir tarif denemiştim aynı dergiden çöpe gitti malesef :(
YanıtlaSilgörüntüsü de güzel.Havucun pişince tadı tatlımsı oluyor zaten tatlıda güzel olmuştur..Eline sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık fark yaratan farklı lezzet.
YanıtlaSilwww.fraise-framboise.blogspot.com
YanıtlaSilbende denicem çok lezetli
gorunuyor
harika bir fiki rellerinze saglik
bana da beklerim ^^
bisou bisou
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
Nefis olacağından kuşkum yok, havuç sevenler bence denemeli. Ellerine sağlık..
YanıtlaSil