1 Kasım 2012 Perşembe

Havuç Helvası



Uzun bir süreden sonra ilk defa bir tatlı tarifi veriyorum. Helvayı un ve irmik dışında farklı malzeme ile yapmak isteyenler için güzel bir alternatif olabilecek bu helvanın tadını özellikle çocuklar çok seviyor. (Tarif: Pegasus Dergisinden alınmıştır)

Malzemeler:
4 su bardağı rendelenmiş havuç
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı zeytinyağı (isteğe bağlı tereyağı da kullanılabilir)
1 paket vanilya
süsülemek için: antep fısıtığı ve kiraz şekeri



Hazırlanışı:
Tencerede ısıtılan zeytinyağına rendelenmiş havuçlar eklenir ve 4,5 dak. yüksek ateşte çevrilerek sotelenir. Süt ayrı bir kapta kaynatılır ve havuçlara ilave edilir. Havuç sütü çekince şeker eklenir ve 10 dak. kaynamaya bırakılır. Vanilya eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır. Servis için kaselere konulur antep fıstığı ve kiraz şekeri ile süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN


21 yorum:

  1. Canım cezerye gibi bir lezzet sanırım
    sunum süper ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hiç tatmadım ! Merak ettim şimdi.
    Ellerine sağlık ;-)

    YanıtlaSil
  3. çok nefiss görünüyor ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Degisik bir tarif cok da güzel bir sunum ellerine saglik canim hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
  5. Çok hoşuma gitti tarifi aldım Handancığım ellerine sağlık Cerenime afiyet bal şeker olsun sevgiler bizden...

    YanıtlaSil
  6. Havuçlu tatlılara bitiyorum.
    nefiss olduğuna eminim..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Çok nefis canım . Ellerine sağlık hayırlı Cumalar

    YanıtlaSil
  8. Hımmm bayıldım rengine görünüşüne ellerine sağlık canım. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Çok farklı bir tarfi özellikle de çocuklar için oldukça besleyici bir öneri olabilir. Nefis görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Tarife ve Görüntüye bayıldım. Tatlıdan vazgeçemeyenlere meyvalı, meyvalı hem hafif hem de besleyici bir alternatif olmuş.

    YanıtlaSil
  11. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor. Çok değişik olmuş. Cezerye lezzetindeyse de muhteşemdir. En kısa zaman da deneyeceğim tadını çok merak ettim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  12. merak ettim bu tadı cezeryeyemi benziyor??
    ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  13. amanın ne güzel süslemişsin...
    çok lezzetli birşeye benziyor...
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  14. Değişik bir tarif olmuş,çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  15. Hic duymadigim nefis bir tarif..mutlaka deneyecegim..harika gozukuyor..sevgiler

    YanıtlaSil
  16. cok degisik gorunuyor.ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  17. çok değişik ve güzel bir tarif olmuş eline sağlık. sen şanslıymışsın ben de bir tarif denemiştim aynı dergiden çöpe gitti malesef :(

    YanıtlaSil
  18. görüntüsü de güzel.Havucun pişince tadı tatlımsı oluyor zaten tatlıda güzel olmuştur..Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  19. ellerine sağlık fark yaratan farklı lezzet.

    YanıtlaSil
  20. www.fraise-framboise.blogspot.com

    bende denicem çok lezetli
    gorunuyor
    harika bir fiki rellerinze saglik


    bana da beklerim ^^

    bisou bisou

    www.fraise-framboise.blogspot.com
    www.fraise-framboise.blogspot.com

    YanıtlaSil
  21. Nefis olacağından kuşkum yok, havuç sevenler bence denemeli. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)