8 Ekim 2012 Pazartesi

Maş Fasülyesi Salatası

Herkese güzel bir hafta dilerim. Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok kullanılan  minik bir fasülye olan Maş Fasülyesini geçtiğimiz günlerde düzenlenen  Geleneksel  Gaziantep Yemek Şenliğinde tezgahlarda görünce hemen aldım  ve salatasını yaptım. Cin Börülcesi diye de bilinen bu  sevimli fasülye şeker hastaları için gereken B vitaminlerini içermektedir. İçeriğinde bol protein ve lif bulunmaktadır. Ayrıca hücre yenileyici özelliği de vardır. Çin mutfağında da yaygın olarak kullanılan Maş Fasülyesinin salatası dışında, yemeği, çorbası yapılıp, pilavlara eklenip, filizlendirilebiliyor.(Kaynak: İnternet)
Salatayı yaparken sadece yeşil renk hakim olsun istedim ve ona göre malzemeler kullandım. Sizler salata için bu fasulyeye ağız tadınıza ve  isteğinize her türlü ve renkli salata malzemesini ekleyebilirsiniz.

Malzemeler.(istenilen miktarda)
Maş fasülyesi
Dereotu
Maydanoz
Taze soğan
Tuz
Limon suyu
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, temizlenen maş fasülyesi  su ile bir tencereye konulur ve haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür ve ılınması beklenir. Ilınınca bir kaba alınır ve ince, ince doğranmış dereotu, maydanoz ve taze soğan içine eklenir. Ayrı bir kapta limonun suyu, zeytinyağı ve tuz iyice karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır ve salataya eklenir. İyice karıştırılan salata servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

25 yorum:

  1. denemek istediğim lezzetlerden biri ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Bende şeker hastasıyım mutlaka deneyeceğim bilgi için teşekkürler.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. bizde de çok sevilir.vitamin deposu ve çok besleyicidir.sevgiler,selamlar..

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik hayirli aksamlar.

    YanıtlaSil
  5. Elinize saglik olsun.. Bence fasulyenin her cesidinin salatasi guzeldir ki bu da harika gozukuyor..
    Eline saglik olsun..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. börülce delisi olarak maş ı da çok severim...ellerinize sağlık.....nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Börülceye çok benziyor, tadı da aynı mı acaba? Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. çok severim maş salatasını ,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  9. faydalı olduğu için çok sık yapıyorum ellerine sağlık nefis görünüyor handancım

    YanıtlaSil
  10. Elinize sağlık, sıcakken zeytinyağı ve tuzu konursa içine çekiyor ve çok lezzetli oluyor. Artık galiba büyük marketlerin hepsinde var. Eskiden zor bulunurdu.

    YanıtlaSil
  11. 150 TL ödüllü Yemek Tarifi Yarışmamıza bekleriz.

    Güzel paylaşım teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  12. Sağlıklı ve nefis kış salataları için çok güzel bir alternatif. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık canım vitamin deposu ve çok şık bir salata olmuş:)

    YanıtlaSil
  14. eline sağlık Handan ben çok merak ediyorum bu fasulyeyi buyük markete gidince almak lazım çok iştah açıcı gözüküyor...sevgiler

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık cok güzel ve enfes görünüyor

    YanıtlaSil
  16. Bir türlü deneme fırsatım olmadı bu fasülyeyi,en kısa zamanda deneyeceğim..
    Nefiss görünüyor.
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  17. Ayyy bunlar çok sağlıklı ve nefis tarifler hımmm ellerine sağlık canım
    çikolatadan tatlıdan elimi çekimde bu nefis tatları deneyim ben... Ben bu nefis tarifi de kaptım teşekkürler canım. sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  18. Tesadüfe bak, bende geçen seneden bir pişirimlik kalanı biraz önce yaptım. Ama tek fark ben sosunu sarımsaklı hazırladım.(taze soğansız)
    Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  19. iyisin canımcım
    ellerine sağlık.
    hayırlı hafta sonları.

    YanıtlaSil
  20. ben de sık sık tüketiyorum hatta haşlanmış bulunduruyorum normal salatalara ya da makarnalara bile ekliyorum çok severim.

    YanıtlaSil
  21. Ben de kullanıyorum bunu. Geçen hafta misafirlerime yeşil mercimek ve bulgur eklenmişini yaptım. Ben domates, mısır ve kornişon da ekledim İlla ki sirke ve yeterince zeytinyağı bir de:) Ellerine sağlık Handancım..

    YanıtlaSil
  22. O kadar severim ki böyle salataları. Hem hafif hem lezzetli olur ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  23. Fasulyesi hazir ama bir türlü güzel bir tarif ariyordum ne iyi ettin bu tarifi vermekle.Eline saglik cnm nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  24. Handancım, maş fasulyesinin çorbasını yapıyordum bundan sonra salatasını da yaparım. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
    Yukarıda ki makarnada da gözüm kaldı, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  25. Ellerinize sağlık. Birşey sormak isterim. Maş fasulyesi bildiğim her yerde yeşil (kabuklu) formda satılıyor. Sanıyorum siz kabuksuzunu temin etmiş yada kabukları ayıklamışsınız. Hazır aldıysanız nereden bulduğunuzu yada kabukları siz soyduysanız yöntemini paylaşabilir misiniz?

    Teşekkürler
    Selim

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)