Herkese güzel bir hafta dilerim. Güneydoğu Anadolu bölgesinde çok kullanılan minik bir fasülye olan Maş Fasülyesini geçtiğimiz günlerde düzenlenen Geleneksel Gaziantep Yemek Şenliğinde tezgahlarda görünce hemen aldım ve salatasını yaptım. Cin Börülcesi diye de bilinen bu sevimli fasülye şeker hastaları için gereken B vitaminlerini içermektedir. İçeriğinde bol protein ve lif bulunmaktadır. Ayrıca hücre yenileyici özelliği de vardır. Çin mutfağında da yaygın olarak kullanılan Maş Fasülyesinin salatası dışında, yemeği, çorbası yapılıp, pilavlara eklenip, filizlendirilebiliyor.(Kaynak: İnternet)
Salatayı yaparken sadece yeşil renk hakim olsun istedim ve ona göre malzemeler kullandım. Sizler salata için bu fasulyeye ağız tadınıza ve isteğinize her türlü ve renkli salata malzemesini ekleyebilirsiniz.
Malzemeler.(istenilen miktarda)
Maş fasülyesi
Dereotu
Maydanoz
Taze soğan
Tuz
Limon suyu
Zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, temizlenen maş fasülyesi su ile bir tencereye konulur ve haşlanır. Haşlanınca suyu süzülür ve ılınması beklenir. Ilınınca bir kaba alınır ve ince, ince doğranmış dereotu, maydanoz ve taze soğan içine eklenir. Ayrı bir kapta limonun suyu, zeytinyağı ve tuz iyice karıştırılıp salatanın sosu hazırlanır ve salataya eklenir. İyice karıştırılan salata servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
denemek istediğim lezzetlerden biri ellerine sağlık
YanıtlaSilBende şeker hastasıyım mutlaka deneyeceğim bilgi için teşekkürler.Sevgilerimle..
YanıtlaSilbizde de çok sevilir.vitamin deposu ve çok besleyicidir.sevgiler,selamlar..
YanıtlaSilEllerinize saglik hayirli aksamlar.
YanıtlaSilElinize saglik olsun.. Bence fasulyenin her cesidinin salatasi guzeldir ki bu da harika gozukuyor..
YanıtlaSilEline saglik olsun..
Sevgiler..
börülce delisi olarak maş ı da çok severim...ellerinize sağlık.....nefis görünüyor...
YanıtlaSilBörülceye çok benziyor, tadı da aynı mı acaba? Elinize sağlık:)
YanıtlaSilçok severim maş salatasını ,ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilfaydalı olduğu için çok sık yapıyorum ellerine sağlık nefis görünüyor handancım
YanıtlaSilElinize sağlık, sıcakken zeytinyağı ve tuzu konursa içine çekiyor ve çok lezzetli oluyor. Artık galiba büyük marketlerin hepsinde var. Eskiden zor bulunurdu.
YanıtlaSil150 TL ödüllü Yemek Tarifi Yarışmamıza bekleriz.
YanıtlaSilGüzel paylaşım teşekkür ederim...
Sağlıklı ve nefis kış salataları için çok güzel bir alternatif. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım vitamin deposu ve çok şık bir salata olmuş:)
YanıtlaSileline sağlık Handan ben çok merak ediyorum bu fasulyeyi buyük markete gidince almak lazım çok iştah açıcı gözüküyor...sevgiler
YanıtlaSilellerinize sağlık cok güzel ve enfes görünüyor
YanıtlaSilBir türlü deneme fırsatım olmadı bu fasülyeyi,en kısa zamanda deneyeceğim..
YanıtlaSilNefiss görünüyor.
Ellerine sağlık canım..
Ayyy bunlar çok sağlıklı ve nefis tarifler hımmm ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçikolatadan tatlıdan elimi çekimde bu nefis tatları deneyim ben... Ben bu nefis tarifi de kaptım teşekkürler canım. sevgilerimle:)
Tesadüfe bak, bende geçen seneden bir pişirimlik kalanı biraz önce yaptım. Ama tek fark ben sosunu sarımsaklı hazırladım.(taze soğansız)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım..
iyisin canımcım
YanıtlaSilellerine sağlık.
hayırlı hafta sonları.
ben de sık sık tüketiyorum hatta haşlanmış bulunduruyorum normal salatalara ya da makarnalara bile ekliyorum çok severim.
YanıtlaSilBen de kullanıyorum bunu. Geçen hafta misafirlerime yeşil mercimek ve bulgur eklenmişini yaptım. Ben domates, mısır ve kornişon da ekledim İlla ki sirke ve yeterince zeytinyağı bir de:) Ellerine sağlık Handancım..
YanıtlaSilO kadar severim ki böyle salataları. Hem hafif hem lezzetli olur ellerinize sağlık.
YanıtlaSilFasulyesi hazir ama bir türlü güzel bir tarif ariyordum ne iyi ettin bu tarifi vermekle.Eline saglik cnm nefis görünüyor.
YanıtlaSilHandancım, maş fasulyesinin çorbasını yapıyordum bundan sonra salatasını da yaparım. Çok güzel görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilYukarıda ki makarnada da gözüm kaldı, ellerinize sağlık.
Sevgiler.
Ellerinize sağlık. Birşey sormak isterim. Maş fasulyesi bildiğim her yerde yeşil (kabuklu) formda satılıyor. Sanıyorum siz kabuksuzunu temin etmiş yada kabukları ayıklamışsınız. Hazır aldıysanız nereden bulduğunuzu yada kabukları siz soyduysanız yöntemini paylaşabilir misiniz?
YanıtlaSilTeşekkürler
Selim