Bugün sizlere hemen hazırlanan çok kolay bir salata tarifi vereceğim. Bu salata özellikle kışın balık sofralarına çok yakışıyor.
Malzemeler:
1 paket hazır surimi
1 demet roka
1 demet dereotu
zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 limonun suyu
tuz
Hazırlanışı:
Surimi çubukları küp küp doğranır. Diğer tarafta yıkanıp, süzülmüş rokalar doğranıp bir kaba konulur üzerine ince ince doğranmış dereotu eklenir ve küp küp doğranmış surimiler yeşilliklere katılır. Limon suyu, tuz, zeytinyağı ve dövüşmüş sarımsak bir kapta iyice karıştırılıp, salatanın sosu hazırlanır. Sos salatanın üzerine dökülür hafifçe karıştırılıp, iyice harmanlanır ve salata servis tabağına alınıp, servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Surimi: Japonya’ da geleneksel olarak bilinen işlenmiş su ürünüdür. Günümüzde dünya genelinde tüketilen bir besin haline gelmiştir. Surimi genel olarak ekonomik değeri düşük balık etlerinin çeşitli işlemlerden geçirilerek lezzetini, kokusunu oluşturan bileşimlerden arındırılıp yengeç, karides, ıstakoz gibi ekonomik değeri yüksek olan su ürünlerinin lezzetini taşıyan bileşimlerin bu arındırılmış balık etlerine işlenmesiyle üretilen imitasyon üründür.(kaynak: Deniz Bilimi)
Nasıl da lezzetli oluyor,elinize sağlık.
YanıtlaSilsurumi nedemek ?balık cinsimi? bağışla bilemedim ama çok merak ettim (
YanıtlaSilrokaya bayılırım nefis salata olmuş:)
Birde yanina balik )))) Afiyet olsun..
YanıtlaSilHerseyin yaninda harika olur bu salata, ellerinize saglik
YanıtlaSilohh mıs kıs olsun yaz olsun ben salataya bayılırım ellerıne sağlık canım nefıs bır salata olmus
YanıtlaSilÇok güzel bir salata olmuş surimi ilginç geldi bildiğim bir şey değil
YanıtlaSilellerine sağlık.
Sevgiler...
Nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilsurimiyi bende bilmiyorum handancım.çok değişik olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilhandancım ellerine sağlık.surumi çok sağlıklı bir besin.bayıldım en kısa sürede deneyeceğim.öpüyorum.
YanıtlaSildenemek lazım değişik bir tat.eline sağlık.
YanıtlaSilSurimi çok severim. Roka ya da bayılırım. Bu tam benlik olmuş Handanım. Ellerine sağlık
YanıtlaSilGerçektende balık yanına yakışacak bir lezzet ellerinize sağlık:))
YanıtlaSilSurimiyi bilmiyordum,sayende öğrenmiş oldum:)Paylaşımların güzel,bloguna yaraşır şekilde bilmediğimiz çeşitleri,çeşnileri öğreniyoruz..:)Balığın yanına güzel bir salata tarifi olmuş ellerine sağlık..Sevgiler:)
YanıtlaSilŞık bir sofrada fark yaratacak bir salata. Sizi takip etmekten çok keyif alıyorum. Bana yeni yeni şeyler katıyor. Bu gün de Sirumi'yi öğrendim mesela :)
YanıtlaSilMerhaba rokayı çok severim ilk fırsatta hemen yapacağım sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Fatma, sevgili Fatma, sevgili Berna Surimi Japonya’ da geleneksel olarak bilinen işlenmiş su ürünüdür.Ekonomik değeri düşük balık etlerinin çeşitli işlemlerden geçirilerek lezzetini, kokusunu oluşturan bileşimlerden arındırılıp yengeç, karides, ıstakoz gibi ekonomik değeri yüksek olan su ürünlerinin lezzetini taşıyan bileşimlerin bu arındırılmış balık etlerine işlenmesiyle üretilen imitasyon üründür.
YanıtlaSilaçıklama için teşekkürler, şayet bunu yiyen herkes kendini yengeç yedi sanıyor! bi çeşit balık sosisi bu aslında, sağlıksız bile denebilir hatta..
YanıtlaSil