Herkese güzel bir hafta dilerim. Tencere yemeklerimizin en güzel yanlarından biri ekmeğimizi yemeğin suyuna bandırmaktır sanırım. Tazecik ekmeği yemeğin suyuna bandırmak ve yemeğin tüm güzel tatlarını içinde barındıran o suyu ekmeğimiz ile yemek harikadır. Bugünkü tarifim de işte böyle yemeğin tüm tadını suyunda barındıran ve ekmek bandırası yemeklerden biri olan Papaz yahnisi tarifi. Pek çok sebze, tavuk ve et ile yapılan yahninin içinde ki baharatlar ve arpacık soğanları ona apayrı bir lezzet katıyor.(Bu tarife nohut ekleyenler de oluyor isterseniz siz de ekleyebilirsiniz) Lafı fazla uzatmadan tarife geçiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
500 gr. parça et
500 gr. arpacık soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
Yarım çay bardağı sirke
Sıcak su
Tarçın
yenibahar
kimyon
tuz
karabiber
Yapılışı:
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır. İçine et konulur ve et suyunu salıp çekene kadar kavrulup, pişirilir. Et suyunu çekince bütün halindeki soğanlar ve sarımsaklar tencereye konulur. Tüm baharatlar ve sirke eklenir ve hepsi harmanlanıp, iyice karıştırılır.Üzerini geçecek kadar sıcak su tencereye konuluır kısık ateşte etler pişene kadar pişirilir. Pişince servis tabağına alınan papaz yahnisinin üzerine doğranmış maydanoz serpilir sade pilav ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
Yemeği afiyetle yiyip en son kalan bir lokmayı suyuna banmak enfes bir kapanış oluyor:)
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık canım.
Mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum..
Cok haklisin!
YanıtlaSilHele su soğuk günlerde ne güzel oluyor :)))
Ellerine saglık cok sevgiler.
Sabah sabah görmemem gereken nefis bir yemek,şimdi kim peynir zeytin yiyecek,ellerine sağlık,iyi haftalar.
YanıtlaSilçok severim papaz yahnisini, ellerine sağlık harika görünüyor.Sevgilerle...
YanıtlaSilohhh ellerine sağlık afiyet olsun:)
YanıtlaSilsevgiler...
Handancığım nefis bir görüntü ellerine sağlık Müge ile benden kucak dolusu sevgiler sizlere ....
YanıtlaSilyahniyi cok sever ve de cok yaparim.sen de hakkini vererek yapmissin gercekten. ellerine saglik hayatim.sana da iyi haftalar sevgiyle.
YanıtlaSilHaklisim canim suyuna banmak en guzel sey valla...
YanıtlaSilEllerine saglik canim cok guzel olmus.
Sevgiler
Bu haftaya etle başladık harika et tariflerinden birisi daha eline sağlık bitanem..
YanıtlaSilSevgiler...
kesinlikle etin en sevdiğin halidir. Bizde bu yufka ile yenir. Çokda güzel olur. Ellerine sağlık. sevgilerimle...
YanıtlaSilşahane gözüküyor:) ellerine sağlık handancım
YanıtlaSilsevgiler
Nasılda canımı çektirdin..
YanıtlaSilSıcacık ekmeği bandıra bandıra yemek gibisi varmı..:))
En sevdiğim et yemeklerinden biri..
Ellerine sağlık canım..
Ellerine sağlık canım, yanında bir de pilav süper olur valla :)
YanıtlaSilEllerine saglik canim, arpacik sogani et yemeklerinde cok seviyorum...
YanıtlaSilPapaz yahnisini bazen ne pişireceğimi şaşırsam hemen yapıveririm ben farklı ilave olarak dörde bölünmüş patatesde koyarım. çok nefis olur elinşize sağlık. güzel va neşeli bir hafta olsun..
YanıtlaSilsıcacık ekmek yanında ban ban ye:)afiyetle
YanıtlaSilsevgiler
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Ben alttaki ıspanak salatasına özellikle bittim.
Sevgiyle kal.
oh oh tam bizimkilere göre koy önlerine ekmeği bana bana tencerenin dibini getirsinler baba oğul:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
Arpacık soğanının o tatlımsı tadını çok severim. Hem lezzet hem de görünüş olarak et yemeklerine de çok yakıştırırım. Sunum da, tarif de harika görünüyor, ellerinize sağlık olsun.
YanıtlaSilSevgiler:)
Bende aynı şekilde pişiriyorum sadece yenibahar koymuyorum. Ellerine sağlık arkadaşım..
YanıtlaSilohh nefis, yanına da pilav :) harika olmuş. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı
Tencere yemeklerine bayılırım ama ekmeği suyuna bandırmayalı o kadar çok yıl geçtiki. Acaba yapıp, bandıra bandıra yemeli mi?
YanıtlaSilElinize sağlık
eline sağlık görünüm nefis..
YanıtlaSilGörüntü muhteşem,arpacık soğan bence bu tarz et yemeklerinin baş tacı,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNefis degisik bir tarif ellerine saglik canim.
YanıtlaSil