19 Aralık 2011 Pazartesi

Yahni

Herkese güzel bir hafta dilerim. Tencere yemeklerimizin en güzel yanlarından biri ekmeğimizi yemeğin suyuna bandırmaktır sanırım. Tazecik ekmeği yemeğin suyuna bandırmak ve yemeğin tüm güzel tatlarını içinde barındıran o suyu ekmeğimiz ile yemek harikadır. Bugünkü tarifim de işte böyle yemeğin tüm tadını suyunda barındıran ve ekmek bandırası yemeklerden biri olan Papaz yahnisi tarifi. Pek çok sebze, tavuk ve et ile yapılan yahninin içinde ki baharatlar ve arpacık soğanları ona apayrı bir lezzet katıyor.(Bu tarife nohut ekleyenler de oluyor isterseniz siz de ekleyebilirsiniz) Lafı fazla uzatmadan tarife geçiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
500 gr. parça et
500 gr. arpacık soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
Yarım çay bardağı sirke
Sıcak su
Tarçın
yenibahar
kimyon
tuz
karabiber
Yapılışı:
Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır. İçine et konulur ve et suyunu salıp çekene kadar kavrulup, pişirilir. Et suyunu çekince bütün halindeki soğanlar ve sarımsaklar tencereye konulur. Tüm baharatlar ve sirke eklenir ve hepsi harmanlanıp, iyice karıştırılır.Üzerini geçecek kadar sıcak su tencereye konuluır kısık ateşte etler pişene kadar pişirilir. Pişince servis tabağına alınan papaz yahnisinin üzerine doğranmış maydanoz serpilir sade pilav ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

25 yorum:

  1. Yemeği afiyetle yiyip en son kalan bir lokmayı suyuna banmak enfes bir kapanış oluyor:)

    Ellerine emeklerine sağlık canım.

    Mutlu ve huzurlu bir hafta diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. Cok haklisin!
    Hele su soğuk günlerde ne güzel oluyor :)))
    Ellerine saglık cok sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sabah sabah görmemem gereken nefis bir yemek,şimdi kim peynir zeytin yiyecek,ellerine sağlık,iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  4. çok severim papaz yahnisini, ellerine sağlık harika görünüyor.Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  5. ohhh ellerine sağlık afiyet olsun:)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Handancığım nefis bir görüntü ellerine sağlık Müge ile benden kucak dolusu sevgiler sizlere ....

    YanıtlaSil
  7. yahniyi cok sever ve de cok yaparim.sen de hakkini vererek yapmissin gercekten. ellerine saglik hayatim.sana da iyi haftalar sevgiyle.

    YanıtlaSil
  8. Haklisim canim suyuna banmak en guzel sey valla...
    Ellerine saglik canim cok guzel olmus.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bu haftaya etle başladık harika et tariflerinden birisi daha eline sağlık bitanem..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. kesinlikle etin en sevdiğin halidir. Bizde bu yufka ile yenir. Çokda güzel olur. Ellerine sağlık. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. şahane gözüküyor:) ellerine sağlık handancım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Nasılda canımı çektirdin..
    Sıcacık ekmeği bandıra bandıra yemek gibisi varmı..:))
    En sevdiğim et yemeklerinden biri..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık canım, yanında bir de pilav süper olur valla :)

    YanıtlaSil
  14. Ellerine saglik canim, arpacik sogani et yemeklerinde cok seviyorum...

    YanıtlaSil
  15. Papaz yahnisini bazen ne pişireceğimi şaşırsam hemen yapıveririm ben farklı ilave olarak dörde bölünmüş patatesde koyarım. çok nefis olur elinşize sağlık. güzel va neşeli bir hafta olsun..

    YanıtlaSil
  16. sıcacık ekmek yanında ban ban ye:)afiyetle
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Canım,
    ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Ben alttaki ıspanak salatasına özellikle bittim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  18. oh oh tam bizimkilere göre koy önlerine ekmeği bana bana tencerenin dibini getirsinler baba oğul:)
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  19. Arpacık soğanının o tatlımsı tadını çok severim. Hem lezzet hem de görünüş olarak et yemeklerine de çok yakıştırırım. Sunum da, tarif de harika görünüyor, ellerinize sağlık olsun.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  20. Bende aynı şekilde pişiriyorum sadece yenibahar koymuyorum. Ellerine sağlık arkadaşım..

    YanıtlaSil
  21. ohh nefis, yanına da pilav :) harika olmuş. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı

    YanıtlaSil
  22. Tencere yemeklerine bayılırım ama ekmeği suyuna bandırmayalı o kadar çok yıl geçtiki. Acaba yapıp, bandıra bandıra yemeli mi?
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  23. eline sağlık görünüm nefis..

    YanıtlaSil
  24. Görüntü muhteşem,arpacık soğan bence bu tarz et yemeklerinin baş tacı,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  25. Nefis degisik bir tarif ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)