28 Eylül 2011 Çarşamba

Mısırlı Bezelyeli Pilav

Herkese günaydın. Bugün özellikle çocukların severek yediği bir pilavım var. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bu pilav görüntü olarak da sofraya renk katıyor. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su(tavuk veya et suyu olması daha iyi olur)
1 su bardağı haşlanmış bezelye
yarım su bardağı mısır
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Önceden haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler tencereye konulur ve 1 dakika çevrilerek karıştırılır. Üzerine mısırlar eklenir ve birlikte mısırlar zedelenmeden bir iki karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir, sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

26 yorum:

  1. çok severım ama uzun zamandır mısırlı pilav yapmıyorum pilav güzel olmuş görünüşünden bellı tane tane dökülüyor,ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. çok severım ama uzun zamandır mısırlı pilav yapmıyorum pilav güzel olmuş görünüşünden bellı tane tane dökülüyor,ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Günaydın,çok tercih ettiğim bir pilav,ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. oglum mısırlı pilava bayılır ama içine bezelye eklemeiştim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  5. pilavda pilav olmuş yani.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. bende çok severim bu pilavı
    nefis olmuş ellerine sağlık handancım

    YanıtlaSil
  7. Canım ellerine sağlık bayılırım öpü
    yorum...

    YanıtlaSil
  8. renklerin yumu diye buna derim ben
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  9. tane taneeee:))
    hemde mısırlıııı..
    hemde bezelyelii:))
    ellerine sağlık ablacımm:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. cocuklar genellıkle pılavı sevıyorlar bırde mıısrı olunca tabıkı bayılıyorlar

    YanıtlaSil
  11. bneim de oğlum mısırlı pilava bayılıyor. ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  12. Gerçekten çok renkli gözüküyor, çok şık. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Eskiden yapardım bak şimdi görünce niye yapmıyorumki uuzn zamandır dedim :)) iyiki hatırlattın canım .Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. mısır ve bezelyeyi ayrı ayrı denemiştim pilavda.. birlikte renk uyumu da görünüşü de harika durmuş, bunu da denemem gerek en kısa zamanda ;)

    YanıtlaSil
  15. Ellerine saglık canım..
    Ben hiç bir zaman pirinç pilavını tane tane yapamıyorum ama ya..

    YanıtlaSil
  16. eşime çok yapardım hem de ana yemek diye :)
    tane tane çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  17. Pilavın her türlüsüne bayılırım, hiç farketmez. Bir 'kilofobik' olarak mümkün olduğu kadar pilav yapmıyor ve de yemiyorum ama..Bayılmıyor muyum? Tabii ki bayılıyorum:)) Ellerine sağlık canım benim, resim gibi..

    YanıtlaSil
  18. ben bu pilava bayiliyorum, ellerine saglik. sevgiler eli

    YanıtlaSil
  19. merhaba, dün yorum bıraktım ama sanırım bir sorun var hesabımda :(
    tarifi çok beğendim, denemek istiyorum ama pilavın tane tane olması ile de ilgili tüyolar bekliyorum sizdenn.. zira çok zor bir proses benim için pilav yapmak :(

    YanıtlaSil
  20. Ellerine saglik, hic denemedim boylesini, arada degisiklik yapmak lazim. Harika gorunuyor.

    Sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  21. Ellerine sağlık ben de bu tür sebzeli pilavları çok seviyorum hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı oluyorlar sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Ellerine sağlık.Bende iki mimin var.Cevaplamak istersen uğrarsın.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  23. Ellerine sağlık, renkli ve çok leziz görünüyor.

    YanıtlaSil
  24. I love fragrant rice and your pilaf is perfect with dry mutton curry. Love the pic.

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Turta Tadında, Pilavı yapmadan önce çok iyi yıkamak gerekiyor bulanık suyu kalmamalı. Tencerenin yayvan bir tencere olması iyi olur.Pişerken kapak kapalı olmalıdır.Pirinçler göz göz olunca pilav pişmiş demektir. Altını kapatınca mutlaka demlenmeye bırakılmalıdır.

    YanıtlaSil
  26. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)