Herkese günaydın. Bugün özellikle çocukların severek yediği bir pilavım var. Et ve tavuk yemeklerinin yanına çok yakışan bu pilav görüntü olarak da sofraya renk katıyor. Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su(tavuk veya et suyu olması daha iyi olur)
1 su bardağı haşlanmış bezelye
yarım su bardağı mısır
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Önceden haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler tencereye konulur ve 1 dakika çevrilerek karıştırılır. Üzerine mısırlar eklenir ve birlikte mısırlar zedelenmeden bir iki karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir, sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
çok severım ama uzun zamandır mısırlı pilav yapmıyorum pilav güzel olmuş görünüşünden bellı tane tane dökülüyor,ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilçok severım ama uzun zamandır mısırlı pilav yapmıyorum pilav güzel olmuş görünüşünden bellı tane tane dökülüyor,ellerıne sağlık canım
YanıtlaSilGünaydın,çok tercih ettiğim bir pilav,ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSiloglum mısırlı pilava bayılır ama içine bezelye eklemeiştim.ellerine saglık.
YanıtlaSilpilavda pilav olmuş yani.harika görünüyor canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilbende çok severim bu pilavı
YanıtlaSilnefis olmuş ellerine sağlık handancım
Canım ellerine sağlık bayılırım öpü
YanıtlaSilyorum...
renklerin yumu diye buna derim ben
YanıtlaSilellerine saglik canim
tane taneeee:))
YanıtlaSilhemde mısırlıııı..
hemde bezelyelii:))
ellerine sağlık ablacımm:))
sevgiler..
cocuklar genellıkle pılavı sevıyorlar bırde mıısrı olunca tabıkı bayılıyorlar
YanıtlaSilbneim de oğlum mısırlı pilava bayılıyor. ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilGerçekten çok renkli gözüküyor, çok şık. Ellerine sağlık
YanıtlaSilEskiden yapardım bak şimdi görünce niye yapmıyorumki uuzn zamandır dedim :)) iyiki hatırlattın canım .Ellerine sağlık
YanıtlaSilmısır ve bezelyeyi ayrı ayrı denemiştim pilavda.. birlikte renk uyumu da görünüşü de harika durmuş, bunu da denemem gerek en kısa zamanda ;)
YanıtlaSilEllerine saglık canım..
YanıtlaSilBen hiç bir zaman pirinç pilavını tane tane yapamıyorum ama ya..
eşime çok yapardım hem de ana yemek diye :)
YanıtlaSiltane tane çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ...
Pilavın her türlüsüne bayılırım, hiç farketmez. Bir 'kilofobik' olarak mümkün olduğu kadar pilav yapmıyor ve de yemiyorum ama..Bayılmıyor muyum? Tabii ki bayılıyorum:)) Ellerine sağlık canım benim, resim gibi..
YanıtlaSilben bu pilava bayiliyorum, ellerine saglik. sevgiler eli
YanıtlaSilmerhaba, dün yorum bıraktım ama sanırım bir sorun var hesabımda :(
YanıtlaSiltarifi çok beğendim, denemek istiyorum ama pilavın tane tane olması ile de ilgili tüyolar bekliyorum sizdenn.. zira çok zor bir proses benim için pilav yapmak :(
Ellerine saglik, hic denemedim boylesini, arada degisiklik yapmak lazim. Harika gorunuyor.
YanıtlaSilSevgi ve selamlar...
Ellerine sağlık ben de bu tür sebzeli pilavları çok seviyorum hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı oluyorlar sevgiler...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Bende iki mimin var.Cevaplamak istersen uğrarsın.Sevgiler:)
YanıtlaSilEllerine sağlık, renkli ve çok leziz görünüyor.
YanıtlaSilI love fragrant rice and your pilaf is perfect with dry mutton curry. Love the pic.
YanıtlaSilSevgili Turta Tadında, Pilavı yapmadan önce çok iyi yıkamak gerekiyor bulanık suyu kalmamalı. Tencerenin yayvan bir tencere olması iyi olur.Pişerken kapak kapalı olmalıdır.Pirinçler göz göz olunca pilav pişmiş demektir. Altını kapatınca mutlaka demlenmeye bırakılmalıdır.
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil