14 Temmuz 2011 Perşembe

Enginar Yatağında Karides

Sıcaklar devam ettiği için hafif tariflere devam ediyorum. Özellikle misafirleriniz için hazırladığınız sofralarda yemek öncesi sunabileceğiniz bir başlangıç ya da salata olarak yenilen bu tarifin hazırlanışı da çok kolay ve kısa olduğu için tercih edilen bir tariftir. Afiyet olsun.
Malzemeler: (3 kişilik)
3 adet orta boy enginar
200 gr. Iglo Karides
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
zeytinyağı
rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
Enginarlar üzerlerini örtecek kadar kaynar suda haşlanırlar. (Haşlama suyuna 1 adet limonun suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.) Teflon tavada zeytinyağı ısıtılır. Dövülmüş sarımsak ve kırmızı biber tavada 1, 2 dak. çevrilerek kavrulur. Buzluktan çıkarılan karidesler, tuz ve karabiber tavaya eklenir ve 7,8 dak. hepsi karıştırılarak karidesler pişirilir. Enginarlar servis tabağına alınır, karidesler enginarların içine konulur. Tavadaki sostan üzerlerine gezdirilir, rendelenmiş parmesan peyniri üzerlerine serpilir ve ılık olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

15 yorum:

  1. merhabalar canım harika olmuş hem de pratik bir tarif ellerine sağlık görüntüde süper bayıldım
    sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
  2. Enginara da karidese de baylılırım. Yaratıcılık da bu ikisini bir araya getirmek demek herhalde. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık. Enginarada karidesede bayılırım. Güzel bir tarif olmuş. acaba bununla beraber tarator sos (yoğurt, ekmek,ceviz,sarımsak) sunsak yakışır mı?

    YanıtlaSil
  4. aman allahım bu nasıl bir tarif, her ikisine de bayılırım, sıraya koydum, enginar bitsede konservesi vardır heralde.

    YanıtlaSil
  5. cok güzel görünüyor canimmmm, ellerine saglik, karidese bayilirimmmm :-)) Mutlaka denicem bu tarifi, Öpüyorummmmm


    http://guelsah87.blogspot.com

    YanıtlaSil
  6. Süper bir alternatif. Ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  7. Karidesleri temizleyeyim derken canım çıkmıştı ilk deneyişimdi :) sonrada onları öyle görünce midem almadı çok sevdiğim karidesten nefret eder oldum :)) enginara taparım zaten yemek harika gözüküyor ellerine sağlık gerçekten senin yaptığın canımı çektirdi :)

    YanıtlaSil
  8. Karidesleri temizleyeyim derken canım çıkmıştı ilk deneyişimdi :) sonrada onları öyle görünce midem almadı çok sevdiğim karidesten nefret eder oldum :)) enginara taparım zaten yemek harika gözüküyor ellerine sağlık gerçekten senin yaptığın canımı çektirdi :)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba Handan abla'cığım, çok şık bir o kadar da sağlıklı bir tarif olmuş ellerine sağlık. Sıcak yaz günlerinde böyle tariflere ihtiyacımız var. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ellerinize saglik


    http://modabulmacasi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Handan abla bu ne????? Hemen bu akşam enginar alıyorum. dolapta karidesim var. Nefis!!!!!!!!!!!!! Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. harika görünüyor, bir o kadar da lezzetli olduguna süphe yok, hic ikisini biraraya getirmek aklima gelmemisti, ilk firsatta denenecekler listesinde :) sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Yutkundumm.. O kadar yanii.:)

    YanıtlaSil
  14. enginarın en çekici hali olmuş...ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)