Sıcaklar devam ettiği için hafif tariflere devam ediyorum. Özellikle misafirleriniz için hazırladığınız sofralarda yemek öncesi sunabileceğiniz bir başlangıç ya da salata olarak yenilen bu tarifin hazırlanışı da çok kolay ve kısa olduğu için tercih edilen bir tariftir. Afiyet olsun.
Malzemeler: (3 kişilik)
3 adet orta boy enginar
200 gr. Iglo Karides
2 diş dövülmüş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
tuz
zeytinyağı
rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
Enginarlar üzerlerini örtecek kadar kaynar suda haşlanırlar. (Haşlama suyuna 1 adet limonun suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenir.) Teflon tavada zeytinyağı ısıtılır. Dövülmüş sarımsak ve kırmızı biber tavada 1, 2 dak. çevrilerek kavrulur. Buzluktan çıkarılan karidesler, tuz ve karabiber tavaya eklenir ve 7,8 dak. hepsi karıştırılarak karidesler pişirilir. Enginarlar servis tabağına alınır, karidesler enginarların içine konulur. Tavadaki sostan üzerlerine gezdirilir, rendelenmiş parmesan peyniri üzerlerine serpilir ve ılık olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
merhabalar canım harika olmuş hem de pratik bir tarif ellerine sağlık görüntüde süper bayıldım
YanıtlaSilsevgiler canım:)
Enginara da karidese de baylılırım. Yaratıcılık da bu ikisini bir araya getirmek demek herhalde. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor canım ellerine sağlık. Enginarada karidesede bayılırım. Güzel bir tarif olmuş. acaba bununla beraber tarator sos (yoğurt, ekmek,ceviz,sarımsak) sunsak yakışır mı?
YanıtlaSilaman allahım bu nasıl bir tarif, her ikisine de bayılırım, sıraya koydum, enginar bitsede konservesi vardır heralde.
YanıtlaSilcok güzel görünüyor canimmmm, ellerine saglik, karidese bayilirimmmm :-)) Mutlaka denicem bu tarifi, Öpüyorummmmm
YanıtlaSilhttp://guelsah87.blogspot.com
Süper bir alternatif. Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilKaridesleri temizleyeyim derken canım çıkmıştı ilk deneyişimdi :) sonrada onları öyle görünce midem almadı çok sevdiğim karidesten nefret eder oldum :)) enginara taparım zaten yemek harika gözüküyor ellerine sağlık gerçekten senin yaptığın canımı çektirdi :)
YanıtlaSilKaridesleri temizleyeyim derken canım çıkmıştı ilk deneyişimdi :) sonrada onları öyle görünce midem almadı çok sevdiğim karidesten nefret eder oldum :)) enginara taparım zaten yemek harika gözüküyor ellerine sağlık gerçekten senin yaptığın canımı çektirdi :)
YanıtlaSilMerhaba Handan abla'cığım, çok şık bir o kadar da sağlıklı bir tarif olmuş ellerine sağlık. Sıcak yaz günlerinde böyle tariflere ihtiyacımız var. Sevgiler.
YanıtlaSilellerinize saglik
YanıtlaSilhttp://modabulmacasi.blogspot.com/
Handan abla bu ne????? Hemen bu akşam enginar alıyorum. dolapta karidesim var. Nefis!!!!!!!!!!!!! Ellerine sağlık.
YanıtlaSilharika görünüyor, bir o kadar da lezzetli olduguna süphe yok, hic ikisini biraraya getirmek aklima gelmemisti, ilk firsatta denenecekler listesinde :) sevgiler
YanıtlaSilYutkundumm.. O kadar yanii.:)
YanıtlaSilenginarın en çekici hali olmuş...ellerinize sağlık...
YanıtlaSililk fırsatta deneyeceğim!
YanıtlaSil