6 Haziran 2011 Pazartesi
Folyoda Levrek
Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya bir balık tarifi ile başlamak istiyorum. Balığı ızgara ya da fırında yapmayı tercih ediyorum. Fırında yaparken de buğlamayı çok sevmediğim ve kuru olmaması için folyoda soslu olarak yapıyorum.
Malzemeler( 2kişilik)
1 paket Iglo Akdeniz Levreği
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
4 tane defne yapağı
yanında garnitür olarak:
1 paket Iglo kendi buharında pişen sebzeler
Hazırlanışı:
Iglo levrek poşetinden çıkarılır ve çözülmesi beklenir. Çözülünce aliminyum folyonun içine konulur. Diğer tarafta yumuşamış tereyağı, tuz, karabiber ve limonun suyu iyice karıştırılır ve sos hazırlanır. Bu sosun yarısı levreğin üzerine sürülür ve bir miktarı folyonun içine dökülür. 2 tane defne yaprağı folyonun içine konulur. Folyo kapatılır ve kenarları içe doğru kıvrılır. İkinci levrek içinde aynı işlemler yapılır ve sosun kalanı ikinci balığa dökülür. Folyo da bıçakla bir iki delik açılır. Önceden ısıtılmış fırında 175 C'de 15 dak.pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve yanında buharda pişirilen Iglo sebzeler ile sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.
eline sağlık canım bende buğlama sevmem bu şekliyle tercih edebilirim:)
YanıtlaSilsevgilerimle..
haftaya hafif ve lezzetli bir başlangıç yapmışsın.ellerine saglık.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Yemede yanında yat misali olmuş. Galiba bununla parmaklar da yenir. Nefis.
Sevgiyle kal.
sağlık ve lezzet bir arada.süper canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. Ben bu akşam bu balığı birde Derya'nın enginarını alsam :)))
YanıtlaSilBu arada ufak bir tavsiye aliminyum folyo yerine pişirme kağıdı kullanabilirsin. Çünkü aliminyum pişerken gıdaya geçip yüksek oranda kansorejen etki yapıyormuş, aklında bulunsun. Sevgiler :)
Realde indirim varmış. Bir ara uğrayı iglo ile doldurayım dolabımı. Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilCok guzel olmus, nefis bir yemek. Cok da pratik. Temizleme derdi de yok. Balik yemeklerini ben de cok severim. Ellerine saglik Handancim...
YanıtlaSilElinize sağlık çok hafif ve leziz bir tarif olmuş...
YanıtlaSilEllerinize saglik, balik nefis :)
YanıtlaSilEllerine sağlık Handan ablacım balıktan güzeli var mı heled e Iglo ise:)
YanıtlaSilNasılda nefis görünüyor
YanıtlaSilsağlıklı ve lezzetli ellerine sağlık canım.........
İştah açıcı ve hafif bir balık yemeği olmuş eline sağlık.
YanıtlaSilİştah açıcı ve hafif bir balık yemeği olmuş eline sağlık.
YanıtlaSilhandancım,hımmmmm enfes görünüyor..ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilhem hafif bir yemek hem balık daha ne olsun, ellerine sağlık ve teşekkürler.
YanıtlaSilİgloyu uzun zamandır denemek istiyordum, bu öneri bahane olacak gibi. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilPek sağlıklı bir menü olmuş Handancım:)))
YanıtlaSilEllerine kollarına sağlık canım
tarifinin linkini aldım
Öptüm seni çok
Balığın her haline bayılıyorum
YanıtlaSilYanındada roka salatası varsa süper.
Ellerine sağlık canım
Sevgiler.
bu hafta balık yapmadığımı fark ettim...ellerinize sağlık ne güzel....
YanıtlaSilablacım nefis bir başlangıç olmuş haftaya:)
YanıtlaSilpek güzel levreği çok seviyorum bende:) salata ve levrek şahaneee:)
ablacım nefis bir başlangıç olmuş haftaya:)
YanıtlaSilpek güzel levreği çok seviyorum bende:) salata ve levrek şahaneee:)
ellerine sağlık ablacım çok sağlıklı olmuş...
YanıtlaSilbiz de geçen gün bir etkinlikte denedik bayıldım kendi sosu da çok lezzetliydi iglo yapmış yine :)
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım canım bugün de nasıl balık çekiyor alıp senin tarifi uygulamak lazım üstelik hiç uğraştırıcı değil sevgilerimle...
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım iyi haftalar..
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSiliglo olmasa ne yapardım bilemiyorum! işten gel, 15 dk.da kaynar suda çözdür, 15 dkç fırında özel sosuyla kılçıksız mis gibi levreğini yap, afiyetle ye! sağlıklı, hafif, doyurucu, pratik ve güvenilir:) reklam gibi konuşmuşum bu arada:)))
YanıtlaSil