6 Haziran 2011 Pazartesi

Folyoda Levrek


Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya bir balık tarifi ile başlamak istiyorum. Balığı ızgara ya da fırında yapmayı tercih ediyorum. Fırında yaparken de buğlamayı çok sevmediğim ve kuru olmaması için folyoda soslu olarak yapıyorum.
Malzemeler( 2kişilik)
1 paket Iglo Akdeniz Levreği
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 limonun suyu
tuz
karabiber
4 tane defne yapağı
yanında garnitür olarak:
1 paket Iglo kendi buharında pişen sebzeler
Hazırlanışı:
Iglo levrek poşetinden çıkarılır ve çözülmesi beklenir. Çözülünce aliminyum folyonun içine konulur. Diğer tarafta yumuşamış tereyağı, tuz, karabiber ve limonun suyu iyice karıştırılır ve sos hazırlanır. Bu sosun yarısı levreğin üzerine sürülür ve bir miktarı folyonun içine dökülür. 2 tane defne yaprağı folyonun içine konulur. Folyo kapatılır ve kenarları içe doğru kıvrılır. İkinci levrek içinde aynı işlemler yapılır ve sosun kalanı ikinci balığa dökülür. Folyo da bıçakla bir iki delik açılır. Önceden ısıtılmış fırında 175 C'de 15 dak.pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve yanında buharda pişirilen Iglo sebzeler ile sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

27 yorum:

  1. eline sağlık canım bende buğlama sevmem bu şekliyle tercih edebilirim:)
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. haftaya hafif ve lezzetli bir başlangıç yapmışsın.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Yemede yanında yat misali olmuş. Galiba bununla parmaklar da yenir. Nefis.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. sağlık ve lezzet bir arada.süper canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine sağlık canım. Ben bu akşam bu balığı birde Derya'nın enginarını alsam :)))
    Bu arada ufak bir tavsiye aliminyum folyo yerine pişirme kağıdı kullanabilirsin. Çünkü aliminyum pişerken gıdaya geçip yüksek oranda kansorejen etki yapıyormuş, aklında bulunsun. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. Realde indirim varmış. Bir ara uğrayı iglo ile doldurayım dolabımı. Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel olmus, nefis bir yemek. Cok da pratik. Temizleme derdi de yok. Balik yemeklerini ben de cok severim. Ellerine saglik Handancim...

    YanıtlaSil
  8. Elinize sağlık çok hafif ve leziz bir tarif olmuş...

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize saglik, balik nefis :)

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık Handan ablacım balıktan güzeli var mı heled e Iglo ise:)

    YanıtlaSil
  11. Nasılda nefis görünüyor
    sağlıklı ve lezzetli ellerine sağlık canım.........

    YanıtlaSil
  12. İştah açıcı ve hafif bir balık yemeği olmuş eline sağlık.

    YanıtlaSil
  13. İştah açıcı ve hafif bir balık yemeği olmuş eline sağlık.

    YanıtlaSil
  14. handancım,hımmmmm enfes görünüyor..ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  15. hem hafif bir yemek hem balık daha ne olsun, ellerine sağlık ve teşekkürler.

    YanıtlaSil
  16. İgloyu uzun zamandır denemek istiyordum, bu öneri bahane olacak gibi. Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  17. Pek sağlıklı bir menü olmuş Handancım:)))

    Ellerine kollarına sağlık canım
    tarifinin linkini aldım
    Öptüm seni çok

    YanıtlaSil
  18. Balığın her haline bayılıyorum
    Yanındada roka salatası varsa süper.
    Ellerine sağlık canım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. bu hafta balık yapmadığımı fark ettim...ellerinize sağlık ne güzel....

    YanıtlaSil
  20. ablacım nefis bir başlangıç olmuş haftaya:)
    pek güzel levreği çok seviyorum bende:) salata ve levrek şahaneee:)

    YanıtlaSil
  21. ablacım nefis bir başlangıç olmuş haftaya:)
    pek güzel levreği çok seviyorum bende:) salata ve levrek şahaneee:)

    YanıtlaSil
  22. ellerine sağlık ablacım çok sağlıklı olmuş...

    YanıtlaSil
  23. biz de geçen gün bir etkinlikte denedik bayıldım kendi sosu da çok lezzetliydi iglo yapmış yine :)

    YanıtlaSil
  24. Ellerine sağlık arkadaşım canım bugün de nasıl balık çekiyor alıp senin tarifi uygulamak lazım üstelik hiç uğraştırıcı değil sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. Ellerine sağlık arkadaşım iyi haftalar..

    YanıtlaSil
  26. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  27. iglo olmasa ne yapardım bilemiyorum! işten gel, 15 dk.da kaynar suda çözdür, 15 dkç fırında özel sosuyla kılçıksız mis gibi levreğini yap, afiyetle ye! sağlıklı, hafif, doyurucu, pratik ve güvenilir:) reklam gibi konuşmuşum bu arada:)))

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)