2 Nisan 2011 Cumartesi

Kıymalı Milföy Börek

Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Kış geri geldi hava oldukça soğuk ve yağmurlu sanırım biraz daha bu havalara sabredip, baharı bekleyeceğiz. Bu soğuk havada haftasonu kahvaltısında ya da çay saatinde börek iyi olur diye düşündüm ve çok kolay hazırlanan bir börek tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Afiyet olsun. (Tarif: Sofra Dergisi)
Malzemeler: (5 adet)
5 adet Iglo Milföy hamuru
125 gr.kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
zeytinyağı
üzeri için çörekotu
Hazırlanışı:
Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilip, yumuşamaları sağlanır. Teflon tavaya çok az zeytinyağı konulup ısıtılır ve kıyma eklenerek kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan da kavrulur. Salça, tuz, karabiber ilave edilip bir iki dakika birlikte karıştırılarak pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Oda sıcaklığında yumuşayan milföy hamurunun ortasına hazırlanan bu iç malzemeden bir miktar konulur.(iç malzemesi olarak peynir, patates, ıspanak, sosis gibi farklı şeyler de koyabilirsiniz) Hamurun kenarları ortaya toplanarak rulo şeklinde sarılır. Tüm hamurlar için ayı işlem yapılır ve yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirilirler. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür ve çörekotu serpilir. Böreklerin ortalarına bıçakla boydan boya bir çizik atılır. Önceden ısıtılan fırında 180 C'de üzerleri kızarana kadar pişirilirler. Pişince fırından alınırlar ve çayla beraber sıcak sıcak servis edilirler. AFİYET OLSUN

25 yorum:

  1. ellerine sağlık canım ,tam kahvaltılık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım acil durumlarda çok iyi oluyor.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine saglik canim gercekten cok lezziz görünüyor, acma börek gibi :)
    sicacik sevgiler..mutlu haftasonlari..

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor olsada yesem :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ablacım çok pratik vede sunumuda şık bir börek olmuş,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Evet canım tam bahar geldi diyoruz kış geri dönüyor. Akşam üstü çayla bu börek harika gider :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Evet canım tam bahar geldi diyoruz kış geri dönüyor. Akşam üstü çayla bu börek harika gider :) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık, çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık arkadaşım şu milföyle yapılacak o kadar şey varken ben hala onunla barışamadım.Çok harika görünüyorlar sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. görüntüsü çok muntazam olmuş,kıymalısını sevmem ama bu tarifi en kısa zaman da bask bi iç malzemeyle deneyeceğim..

    YanıtlaSil
  11. harika olmuş yapılışıda çok pratik geldi bana keşke 45dk etkinliğe gönderseydin ellerine sağlık hayırlı günler diliyorum canım:):)

    YanıtlaSil
  12. böreklert çok lezzetli görünüyor canım benim.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  13. Milfoy hamuruyla yapilan hersey cok lezzetli oluyor. Harika bir borek, elerine saglik.

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık nefis hemde iglo milföy ile eminim süperdir...

    YanıtlaSil
  15. Karnıyarik tarzında ne güzel olmuş. Hmm çok ta lezzetli.
    Tarifinin linkini aldım canım
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Ne kadar da muntazam olmuş, pek iştah açıcı

    YanıtlaSil
  17. Iglo milföy o kadar çok kabarıyor ki kat yerlerini sıkı sıkı yapmak lazım:) Senin börekler bu konuda çok başarılı duryor handan ablacım. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  18. Iglonun ürünlerini ben de çok beğeniyorum. Ellerine sağlık nefis görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  19. fotoğrafa bakınca ben de ilk "ne kadar muntazamlar" dedim - ellerinize sağlık börek acil durumda hep kurtarıcı içinde ne olursa olsun!

    YanıtlaSil
  20. Çıtır çıtır nefis görünüyor canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  21. Çok lezzetli görünüyor ve sanki kolay bir tarif olmuş. En kısa zamanda deneyeceğim....

    YanıtlaSil
  22. bende dün akşam yaptım nefis oluyor kıymalı milföy eline sağlık canım
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  23. günün her saati çayla nefis olur ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  24. ellerinize sağlık enfes olmuşş...

    YanıtlaSil
  25. Yorumlarınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)