Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Kış geri geldi hava oldukça soğuk ve yağmurlu sanırım biraz daha bu havalara sabredip, baharı bekleyeceğiz. Bu soğuk havada haftasonu kahvaltısında ya da çay saatinde börek iyi olur diye düşündüm ve çok kolay hazırlanan bir börek tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Afiyet olsun. (Tarif: Sofra Dergisi)
Malzemeler: (5 adet)
5 adet Iglo Milföy hamuru
125 gr.kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
zeytinyağı
üzeri için çörekotu
Hazırlanışı:
Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilip, yumuşamaları sağlanır. Teflon tavaya çok az zeytinyağı konulup ısıtılır ve kıyma eklenerek kıyma suyunu çekene kadar kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan da kavrulur. Salça, tuz, karabiber ilave edilip bir iki dakika birlikte karıştırılarak pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Oda sıcaklığında yumuşayan milföy hamurunun ortasına hazırlanan bu iç malzemeden bir miktar konulur.(iç malzemesi olarak peynir, patates, ıspanak, sosis gibi farklı şeyler de koyabilirsiniz) Hamurun kenarları ortaya toplanarak rulo şeklinde sarılır. Tüm hamurlar için ayı işlem yapılır ve yağlı fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine ek yerleri alta gelecek şekilde yerleştirilirler. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürülür ve çörekotu serpilir. Böreklerin ortalarına bıçakla boydan boya bir çizik atılır. Önceden ısıtılan fırında 180 C'de üzerleri kızarana kadar pişirilirler. Pişince fırından alınırlar ve çayla beraber sıcak sıcak servis edilirler. AFİYET OLSUN
ellerine sağlık canım ,tam kahvaltılık.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım acil durumlarda çok iyi oluyor.
YanıtlaSilSevgiler..
ellerine saglik canim gercekten cok lezziz görünüyor, acma börek gibi :)
YanıtlaSilsicacik sevgiler..mutlu haftasonlari..
çok güzel görünüyor olsada yesem :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilAblacım çok pratik vede sunumuda şık bir börek olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilEvet canım tam bahar geldi diyoruz kış geri dönüyor. Akşam üstü çayla bu börek harika gider :) ellerine sağlık
YanıtlaSilEvet canım tam bahar geldi diyoruz kış geri dönüyor. Akşam üstü çayla bu börek harika gider :) ellerine sağlık
YanıtlaSilellerine sağlık, çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım şu milföyle yapılacak o kadar şey varken ben hala onunla barışamadım.Çok harika görünüyorlar sevgilerimle...
YanıtlaSilgörüntüsü çok muntazam olmuş,kıymalısını sevmem ama bu tarifi en kısa zaman da bask bi iç malzemeyle deneyeceğim..
YanıtlaSilharika olmuş yapılışıda çok pratik geldi bana keşke 45dk etkinliğe gönderseydin ellerine sağlık hayırlı günler diliyorum canım:):)
YanıtlaSilböreklert çok lezzetli görünüyor canım benim.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilMilfoy hamuruyla yapilan hersey cok lezzetli oluyor. Harika bir borek, elerine saglik.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis hemde iglo milföy ile eminim süperdir...
YanıtlaSilKarnıyarik tarzında ne güzel olmuş. Hmm çok ta lezzetli.
YanıtlaSilTarifinin linkini aldım canım
Ellerine sağlık
Sevgiler
Ne kadar da muntazam olmuş, pek iştah açıcı
YanıtlaSilIglo milföy o kadar çok kabarıyor ki kat yerlerini sıkı sıkı yapmak lazım:) Senin börekler bu konuda çok başarılı duryor handan ablacım. Ellerine sağlık:)
YanıtlaSilIglonun ürünlerini ben de çok beğeniyorum. Ellerine sağlık nefis görünüyorlar..
YanıtlaSilfotoğrafa bakınca ben de ilk "ne kadar muntazamlar" dedim - ellerinize sağlık börek acil durumda hep kurtarıcı içinde ne olursa olsun!
YanıtlaSilÇıtır çıtır nefis görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor ve sanki kolay bir tarif olmuş. En kısa zamanda deneyeceğim....
YanıtlaSilbende dün akşam yaptım nefis oluyor kıymalı milföy eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgilerimle...
günün her saati çayla nefis olur ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık enfes olmuşş...
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkürler.
YanıtlaSil