18 Nisan 2011 Pazartesi

Kağıt Kebabı


Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu hafta yağmurla başlayıp, soğuk geçecek bir hafta olacakmış umarım bu son soğuk hafta olur da artık Bahar'a ulaşırız. Haftaya çok sevdiğim lezzetlerden biri olan Kağıt Kebabı ile başlamak istedim. Bu hafta tüm Trakya Bölgesini kapsayan iş gezim nedeni ile ne yazık ki sizlerle başka bir tarif paylaşamıyacağım. Haftasonuna kadar bu tarifim ile başbaşa olacaksınız. Haftasonu görüşmek üzere sevgiyle kalın.
Malzemeler:
yarım kilo kuşbaşı et
1adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet domates
zeytinyağı
kekik
tuz
karabiber
Hazırlanışı:

Tencereye zeytinyağı konulup, ısıtılır. Etler tencereye eklenir ve çevrilerek kavrulurlar. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan pembeleşene kadar birlikte pişirilirler. İçine önce küçük küçük doğranmış havuç, biraz çevrildikten sonra küçük küçük doğranmış patates ve en son olarak da haşlanmış bezelye katılır. Birlikte çevrilerek harmanlanırlar. Doğranmış domates ve baharatlar da katılır ve hepsi bir iki dak. daha birlikte pişirilirler. Diğer tarafta yağlı kağıtlar kesilerek hazırlanırlar. İçlerine harçtan konulur ve kağıt katlanarak kapatılır. Üzerinde bıçak yardımıyla bir iki hava deliği açılır. Fırın tepsisine konulurlar. Tepsinin içine bir miktar su konulur ve kağıtların üzerine de bir iki su damlası serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de 15-20 dak. pişirilir. Pişince fırından alınıp, kağıt ortadan kesilerek açılır. Servis tabağına kağıdı ile alınan yemek sıcak olarak yanında sade pilav ve cacık ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

33 yorum:

  1. ellerıne sağlık canım ,bahar gelsın artık dıyecem ama yagmurlar da baharın habercısı,yagmurun sesini cama vurusunu da dınlemek de güzel.sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Çok leziz görünüyor canım, ellerine sağlık.

    Güzel vakit geçirirsin umarım, işlerinde kolaylıklar..

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ellerinize sağlık , hayırlı yolculuklar...

    YanıtlaSil
  4. Kebap nefis gozukuyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım nefis görünüyor.güzel bir hafta geçirmen dileğimle.sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Ne kadar güzel ve lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Kağıtlar bile tertemiz, mis gibi...
    Farklı lezzeti ve sunumu ile misafirlere bile yapılabilir.

    YanıtlaSil
  7. harika görünüyor canım.yanında pilav olursa süper olur.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Yemeğe gelen misafirlere güzel bir sunum olur.tabii denemek için misafir beklemeye gerek yok en kısa zamanda deneyeceğim.güzel bir hafta dilerim.

    YanıtlaSil
  9. Günaydınlar, güzel bir hafta diliyorum canım. kağıt kebabı çok enfes görünüyopr zaman zaman bende yaparım. bu şekilde çok sağlıklı9 oluyor birde görüntü ve sunum olarak çok tercih ettiğim bir yemektir ellerine sağlık. sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  10. Süper bir lezzet ellerine sağlık,misafir ağırlamak için güzel bir seçenek.

    YanıtlaSil
  11. bu akşam menü de bu var desem :)

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyor canım ellerine sağlık. İyi yolculuklar sana, bizim yerimizede gez Trakya'yı, gelince de anlat nasılmış oralar :)

    YanıtlaSil
  13. Kebabın her çeşidini severim,ellerine sağlık nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  14. Ellerine sağlık canım nefis olmuştur eminim. Bende çok severim:)

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık.Pek güzel görüyor.Eminim lezzetine diyecek yoktur.

    YanıtlaSil
  16. Handancım öncelikle hayırlı seyahatlar olsun. Bende bu lezzeti çok severim, oldukça lezzetli görünüyor ellerine sağlık tatlım, öpüyorum seni;)

    YanıtlaSil
  17. kolay gelsin sana canım..okadar güzel bir yemek tarifi yayınlamışsın ki gerçekten bir hafta yeter gelir gider bakaırım valla ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. ellerinize sağlık güzel bir tarif sevgiler

    YanıtlaSil
  19. ben küçükken anneannem yapardı bunu eskileri hatırladım bir an önce pişirip bende nostalji yapayım:)))) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  20. çok severim.Çok da nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. ablacım bende bu kebabı sık sık yaparım ama bem arpacık soğanla yapıyorum.seninkide harika görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  22. Bu tarifle babaannemi hatırladım. Özel günlerde yapardı. Ellerine sağlık arkadaşım, tarifinde mükemmel...

    YanıtlaSil
  23. İnşallah dediğiniz gibi son soğuk haftamız olur:)))ellerinize sağlık:)))

    YanıtlaSil
  24. Bahara az kaldı az:)
    Çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  25. offf offff!!1
    ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  26. Çok sevdiğim, harika bir tarif bırakıp gitmişsin, ellerine sağlık arkadaşım.

    YanıtlaSil
  27. Çok lezzetli olduğuna eminim canım.Görüntüde pek enfes ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  28. Ellerine sağlık arkadaşım çok lezzetli görünüyor en sevdiğim kebablardan biridir bu sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. Canim benim, sana hayirli yolculuklar dilerken, ellerine saglik diyorum... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  30. İdare edin diyorsun yani:)) Canım kolay gelsin ve ellerine sağlık. Bir de yarışma sürecimde bana verdiğin destek ve moral için ayrıca teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  31. bu bloga ne zaman baksam ağzım sulanıyo, gözüm dönüyo, "amaaan boşver kilolarıı, üç günlük dünya" moduna giriyorum. :))

    YanıtlaSil
  32. Benimde çok çok sevdiğim kebaplardan biri..
    Nasılda iştah açıcı görünüyor.
    Ellerine sağlık cnaım
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  33. nefis olmuş.. eline sağlık sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)