18 Nisan 2011 Pazartesi
Kağıt Kebabı
Herkese güzel bir hafta dilerim. Bu hafta yağmurla başlayıp, soğuk geçecek bir hafta olacakmış umarım bu son soğuk hafta olur da artık Bahar'a ulaşırız. Haftaya çok sevdiğim lezzetlerden biri olan Kağıt Kebabı ile başlamak istedim. Bu hafta tüm Trakya Bölgesini kapsayan iş gezim nedeni ile ne yazık ki sizlerle başka bir tarif paylaşamıyacağım. Haftasonuna kadar bu tarifim ile başbaşa olacaksınız. Haftasonu görüşmek üzere sevgiyle kalın.
Malzemeler:
yarım kilo kuşbaşı et
1adet kuru soğan
2 adet havuç
2 adet patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
2 adet domates
zeytinyağı
kekik
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Tencereye zeytinyağı konulup, ısıtılır. Etler tencereye eklenir ve çevrilerek kavrulurlar. Üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğan pembeleşene kadar birlikte pişirilirler. İçine önce küçük küçük doğranmış havuç, biraz çevrildikten sonra küçük küçük doğranmış patates ve en son olarak da haşlanmış bezelye katılır. Birlikte çevrilerek harmanlanırlar. Doğranmış domates ve baharatlar da katılır ve hepsi bir iki dak. daha birlikte pişirilirler. Diğer tarafta yağlı kağıtlar kesilerek hazırlanırlar. İçlerine harçtan konulur ve kağıt katlanarak kapatılır. Üzerinde bıçak yardımıyla bir iki hava deliği açılır. Fırın tepsisine konulurlar. Tepsinin içine bir miktar su konulur ve kağıtların üzerine de bir iki su damlası serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 C'de 15-20 dak. pişirilir. Pişince fırından alınıp, kağıt ortadan kesilerek açılır. Servis tabağına kağıdı ile alınan yemek sıcak olarak yanında sade pilav ve cacık ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
ellerıne sağlık canım ,bahar gelsın artık dıyecem ama yagmurlar da baharın habercısı,yagmurun sesini cama vurusunu da dınlemek de güzel.sevgiler...
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor canım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilGüzel vakit geçirirsin umarım, işlerinde kolaylıklar..
çok güzel olmuş ellerinize sağlık , hayırlı yolculuklar...
YanıtlaSilKebap nefis gozukuyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor.güzel bir hafta geçirmen dileğimle.sevgilerimle..
YanıtlaSilNe kadar güzel ve lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık. Kağıtlar bile tertemiz, mis gibi...
YanıtlaSilFarklı lezzeti ve sunumu ile misafirlere bile yapılabilir.
harika görünüyor canım.yanında pilav olursa süper olur.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilYemeğe gelen misafirlere güzel bir sunum olur.tabii denemek için misafir beklemeye gerek yok en kısa zamanda deneyeceğim.güzel bir hafta dilerim.
YanıtlaSilGünaydınlar, güzel bir hafta diliyorum canım. kağıt kebabı çok enfes görünüyopr zaman zaman bende yaparım. bu şekilde çok sağlıklı9 oluyor birde görüntü ve sunum olarak çok tercih ettiğim bir yemektir ellerine sağlık. sevgiyle kal..
YanıtlaSilSüper bir lezzet ellerine sağlık,misafir ağırlamak için güzel bir seçenek.
YanıtlaSilbu akşam menü de bu var desem :)
YanıtlaSilHarika görünüyor canım ellerine sağlık. İyi yolculuklar sana, bizim yerimizede gez Trakya'yı, gelince de anlat nasılmış oralar :)
YanıtlaSilKebabın her çeşidini severim,ellerine sağlık nefis görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım nefis olmuştur eminim. Bende çok severim:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık.Pek güzel görüyor.Eminim lezzetine diyecek yoktur.
YanıtlaSilHandancım öncelikle hayırlı seyahatlar olsun. Bende bu lezzeti çok severim, oldukça lezzetli görünüyor ellerine sağlık tatlım, öpüyorum seni;)
YanıtlaSilkolay gelsin sana canım..okadar güzel bir yemek tarifi yayınlamışsın ki gerçekten bir hafta yeter gelir gider bakaırım valla ellerine sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık güzel bir tarif sevgiler
YanıtlaSilben küçükken anneannem yapardı bunu eskileri hatırladım bir an önce pişirip bende nostalji yapayım:)))) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilçok severim.Çok da nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Sevgilerimle...
YanıtlaSilablacım bende bu kebabı sık sık yaparım ama bem arpacık soğanla yapıyorum.seninkide harika görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu tarifle babaannemi hatırladım. Özel günlerde yapardı. Ellerine sağlık arkadaşım, tarifinde mükemmel...
YanıtlaSilİnşallah dediğiniz gibi son soğuk haftamız olur:)))ellerinize sağlık:)))
YanıtlaSilBahara az kaldı az:)
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.Ellerine sağlık
offf offff!!1
YanıtlaSilellerine sağlık ;)
Çok sevdiğim, harika bir tarif bırakıp gitmişsin, ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilÇok lezzetli olduğuna eminim canım.Görüntüde pek enfes ellerine sağlık..
YanıtlaSilEllerine sağlık arkadaşım çok lezzetli görünüyor en sevdiğim kebablardan biridir bu sevgiler...
YanıtlaSilCanim benim, sana hayirli yolculuklar dilerken, ellerine saglik diyorum... Sevgilerimle,
YanıtlaSilİdare edin diyorsun yani:)) Canım kolay gelsin ve ellerine sağlık. Bir de yarışma sürecimde bana verdiğin destek ve moral için ayrıca teşekkür ederim..
YanıtlaSilbu bloga ne zaman baksam ağzım sulanıyo, gözüm dönüyo, "amaaan boşver kilolarıı, üç günlük dünya" moduna giriyorum. :))
YanıtlaSilBenimde çok çok sevdiğim kebaplardan biri..
YanıtlaSilNasılda iştah açıcı görünüyor.
Ellerine sağlık cnaım
Sevgiler.
nefis olmuş.. eline sağlık sevgilerimle...
YanıtlaSil