Herkese soğuk bir İstanbul'dan merhaba. Yayın için sıra bekleyen bir tarif var bugün. Sevilmesi zor ama sevenler tarafından da vazgeçilmez bir sebze olan Kereviz çeşitli şekillerde sofralarda yer alıyor. Özellikle turunçgillerle pişirildiğinde ayrı bir lezzete bürünen kerevizin bugün zeytinyağlı tarifi var. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
750 gr. kereviz
2 adet orta boy havuç
2 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet portakalın suyu
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz
dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı ılık su
Hazırlanışı
Tencerede ısıtılan zeytinyağına küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulurlar. Ardından küçük küçük doğranmış havuçlar ilave edilir ve sotelenirler. Doğranmış patates ve kerevizler de tencereye eklenir.(Kerevizler ayıklanıp, doğrandıktan sonra bekleme süresince kararmamaları için unlu, limonlu suda bekletilirler. Ben bunu yapmayıp, tam tencereye eklenme sırası geldiğinde ayıklayıp, doğrayıp doğrudan tencereye ekliyorum )Hemen ardından portakal suyu, tuz, şeker, ılık su da tencereye konulur bir iki hafifçe karıştırıldıktan sonra pişmeye bırakılır. Pişince zeytinyağının kalanı üzerine gezdirilir ve tekrar kapatılıp, demlenmeye bırakılır. Ilındıktan sonra servis tabağına alınır ve dereotu ile süslenerek servis yapılır.
AFİYET OLSU
portakalı kerevize çok yakıştırıyorum zeytinyağlısına portakal suyu eklemek lezzetini kat be kat arttırıyor bence ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBence kereviz sevmeyenlerin bile denemesi gereken bir yemek. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilben iki gün önce yaptım, tek başıma oturdum yedim :)) evin beyi ve prensesi yemezmiş, yemeğin, ben yerim :)) ama ben portakal koymuyorum, daha önce denedim ama sevmedim öyle :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Çok leziz olmuş.
YanıtlaSilevet bugünlerin top 5 inde portakallı kereviz var...evde tek seven ben olunca salatasını daha çok yapıyorum...çok güzel görünüyor...ellerinize sağlık...
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık.Çok güzel görünüyor. Ben renklerine vurgunum.
Sevgiyle kal.
ah babaannecim de hep portakallı yapar, çok da güzel yapar... canım çok çekti...
YanıtlaSilsizin tarifle haftasonu bir deneyeyim... elinize sağlık
ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK....
YanıtlaSilçocukken nefret ötesi sevmezdim:) şimdi severek yiyorum:9
YanıtlaSileline sağlık harika gözüküyor..
sevgiler
çok lezzetli görünüyor arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilbugün bu yemeği kesinlikle yapıcammmm:)ellerinize sağlık, çok güzel duruyor fotoğrafta, protein ve vitamin tabağı demek istyiorum ben buna:)
YanıtlaSilçok harika görünüyor Handancım ellerine sağlık. Portakallı haline bayılıyorum kerevizin. Ben de ctesi günkü etkinlikten sonra eve koşa koşa gidip zeytinyağlı kereviz yaptım :)) Bolca zeytinyağını da üzerinde gezdirdim. Afiyetle yedim :)
YanıtlaSilablacım istanbul soğuk mu?
YanıtlaSilbiizm buralar günlük güneşlik bugün.. arkası malum kar yağar biliyoruz da avunuyoruz güneşle:))
portakallı kerevizi bend çok sevdim yaptım bol bol:)
ellerin dert görmesin ablacım..
sevgileirmle..
Kokusunu bile çok severim.Pazarda miss gibi kokar yaa bayılırım.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Sevgiler.
ellerine sağlık çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilEllerine saglik canim.
YanıtlaSilCok nefis.
HENÜZ PORTAKALLI DENEMEK NASİP OLMADI BAKALIM NE ZAMANA KISMET..
YanıtlaSilEMEĞİNE SAĞLIK..
SEVGİLER...
ELLERİNE SAĞLIK TATLIM...
YanıtlaSilkerevizi acayip seviyorum
YanıtlaSilellerine sağlık canımmmmm
bayıla bayıla yerimmm:)))
çok öptümmm
ellerine sağlık handancım.çok severim kerevizi.
YanıtlaSilÜstüne de bol haşlanmış mısır! Off ki ne off:) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerine sağlık. Ben kerevizin salatasını tercih edenlerdenim. Sevgiler...
YanıtlaSilBen bunun içine bir de yerelması katıyorum...
YanıtlaSilÇok severim Handan'cığım. Nefis olmuş, ellerine sağlık. Bitmeden bol bol yemeli:))
YanıtlaSilSevgiler.
BU KADARMI OLUR BENDE BU AKŞAM KEREVİZ YAPACAKTIM ÇOK DENK GELDİ ELİNE SAĞIK ARKADAŞIM
YanıtlaSil