Herkese güzel bir hafta dilerim. Kışın baskın tatlı yeşillerinden olan pazıyı şekilden şekile sokarak sofralarımıza getiriyoruz. Bugün soframızda pazının beşamel sos ve tavukla birleşerek ortaya çıkan ve arşivde sırasını bekleyen sarma hali var. Afiyet olsun.
Malzemeler: (5 kişilik)
300 gr. tavuk göğüs eti
2 demet pazı yaprağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
10 adet mantar
tuz
karabiber
kekik
kuru nane
yarım yemek kaşığı salça
zeytinyağı
beşamel sos için:
1 yemek kaşığı un
yarım yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Pazı yapraklarının sapları kesilir, kaynar suda bir iki dakika bekletilip çıkarılır ve süzülmeye bırakılır. Diğer tarafta tavuk eti haşlanır ve hafif ılınınca didiklenir. Bir tavaya zeytinyağı konup ısıtılır. Küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış havuç, mantar ve bezelye eklenir ve hepsi sotelenir. Tavuk, salça, tuz, karabiber, baharatlar ve yarım çay bardağı su eklenir ve birlikte pişirilir. Pişen iç malzeme soğumaya bırakılır. Damarlı kısımları alınmış olan pazı yaprakları düz bir zemine yayılır ve iç malzemesinden konularak sarılır. Tüm yapraklar aynı şekilde sarılır. Tencerenin dibine bir kaç pazı yaprağı konulur ve tüm sarılan yapraklar tencereye dizilirler. Üzerine bir kapak kapatılıp ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ve çok az zeytinyağı ilave edilip, pişmeye bırakılır. Diğer tarafta bir kaba yağ ile un konulur ve un sararana kadar tahta bir kaşıkla karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş süt eklenir ve karıştırlmaya devam edilir. Tuz ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Servis tabağına alınan pişmiş sarmaların üzerine beşamel sos dökülür ve hemen sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
pazı dolmasına sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor.ellerine sağlık arkadaşım.çok güzel olmuş.sevgiler.
YanıtlaSilHayırlı haftalar. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Ahh Handan ablam anneannemi hatırlattın bana, pazı sarma onun elinden çıktımı yenmezdi lezzetinden :) ellerine sağlık..
YanıtlaSilpazı nerdeyse hiç pişirmiyorum...evde bazı sebzeleri bir tek ben yediğim için...yakında pazınında lahanasını yaparım....ama bu şekilde yemekte ayrı keyif olsa gerek...ellerinize sağlık...enfes...
YanıtlaSilBeşemel soslu, tavuklu pazı sarma... Çok lezzetli, alternatif bir tarif olmuş. Tadının harika olduğundan eminim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Bu tarif tam bloğunun ismiyle müsemma olmuş:)
YanıtlaSilNefis de görünüyor, ellerine sağlık canım.
SARIMSAKLI YOĞURTLA ENFES BİR SARMA OLMUŞTUR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilHandan ablam sen bir tanesin.Beşamel soslu tavuklu hemide :)mmmm nefistir eminim hem nefis hem farklı:)
YanıtlaSilablacımm sarmaların nefiss olmuş:))
YanıtlaSilo güzel ellerine emeklerine sağlık:))
nefis bir alternatif kesinlikle:))
öpüyorum seni ablacımm:)
ABLACIM YOĞURTLU ÇOK YAKIŞMIŞ,ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilTam yemek vakti olucaktıkiii bir tabak dolusu nasıl nasıl yerdim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Nefisssss görünüyor.
Sevgiler.
NEFİS DEMEK ABARTI DEĞİL SANIRIM.. HARİKA BİR LEZZET ELİNE SAĞLIK CANIM
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Yeşil ve beyazın uyumu harika.
Sevgiyle kal.
Hem tavuklu hemde beşemal soslu çok enterasan olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)))