28 Şubat 2011 Pazartesi

Tavuklu Pazı Sarma -Beşamel Soslu

Herkese güzel bir hafta dilerim. Kışın baskın tatlı yeşillerinden olan pazıyı şekilden şekile sokarak sofralarımıza getiriyoruz. Bugün soframızda pazının beşamel sos ve tavukla birleşerek ortaya çıkan ve arşivde sırasını bekleyen sarma hali var. Afiyet olsun.
Malzemeler: (5 kişilik)
300 gr. tavuk göğüs eti
2 demet pazı yaprağı
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
10 adet mantar
tuz
karabiber
kekik
kuru nane
yarım yemek kaşığı salça
zeytinyağı
beşamel sos için:
1 yemek kaşığı un
yarım yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
2 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Pazı yapraklarının sapları kesilir, kaynar suda bir iki dakika bekletilip çıkarılır ve süzülmeye bırakılır. Diğer tarafta tavuk eti haşlanır ve hafif ılınınca didiklenir. Bir tavaya zeytinyağı konup ısıtılır. Küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış havuç, mantar ve bezelye eklenir ve hepsi sotelenir. Tavuk, salça, tuz, karabiber, baharatlar ve yarım çay bardağı su eklenir ve birlikte pişirilir. Pişen iç malzeme soğumaya bırakılır. Damarlı kısımları alınmış olan pazı yaprakları düz bir zemine yayılır ve iç malzemesinden konularak sarılır. Tüm yapraklar aynı şekilde sarılır. Tencerenin dibine bir kaç pazı yaprağı konulur ve tüm sarılan yapraklar tencereye dizilirler. Üzerine bir kapak kapatılıp ve üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ve çok az zeytinyağı ilave edilip, pişmeye bırakılır. Diğer tarafta bir kaba yağ ile un konulur ve un sararana kadar tahta bir kaşıkla karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş süt eklenir ve karıştırlmaya devam edilir. Tuz ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Servis tabağına alınan pişmiş sarmaların üzerine beşamel sos dökülür ve hemen sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

14 yorum:

  1. pazı dolmasına sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor.ellerine sağlık arkadaşım.çok güzel olmuş.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Hayırlı haftalar. Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. Ahh Handan ablam anneannemi hatırlattın bana, pazı sarma onun elinden çıktımı yenmezdi lezzetinden :) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. pazı nerdeyse hiç pişirmiyorum...evde bazı sebzeleri bir tek ben yediğim için...yakında pazınında lahanasını yaparım....ama bu şekilde yemekte ayrı keyif olsa gerek...ellerinize sağlık...enfes...

    YanıtlaSil
  5. Beşemel soslu, tavuklu pazı sarma... Çok lezzetli, alternatif bir tarif olmuş. Tadının harika olduğundan eminim.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Bu tarif tam bloğunun ismiyle müsemma olmuş:)
    Nefis de görünüyor, ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. SARIMSAKLI YOĞURTLA ENFES BİR SARMA OLMUŞTUR ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  8. Handan ablam sen bir tanesin.Beşamel soslu tavuklu hemide :)mmmm nefistir eminim hem nefis hem farklı:)

    YanıtlaSil
  9. ablacımm sarmaların nefiss olmuş:))
    o güzel ellerine emeklerine sağlık:))
    nefis bir alternatif kesinlikle:))
    öpüyorum seni ablacımm:)

    YanıtlaSil
  10. ABLACIM YOĞURTLU ÇOK YAKIŞMIŞ,ELLERİNE SAĞLIK...

    YanıtlaSil
  11. Tam yemek vakti olucaktıkiii bir tabak dolusu nasıl nasıl yerdim.
    Ellerine sağlık.
    Nefisssss görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. NEFİS DEMEK ABARTI DEĞİL SANIRIM.. HARİKA BİR LEZZET ELİNE SAĞLIK CANIM

    YanıtlaSil
  13. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Yeşil ve beyazın uyumu harika.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  14. Hem tavuklu hemde beşemal soslu çok enterasan olmuş ellerinize sağlık
    Sevgiler:)))

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)