Malzemeler:
20 adet kuru patlıcan
350 gr. kıyma
yarım su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kuru nane
sumak
nar ekşisi
zeytinyağı
Kuru patlıcanlar yıkanır ve altı kapatılmış kaynar suda 5 dak. bekletilirler. Diğer tarafta bir kapta kıyma, ince ince doğranmış kuru soğan, 1,5 yemek kaşığı salça ve miktarı ağız tadına göre ayarlanan tuz, karabiber, kuru nane, sumak ve nar ekşisi(ekşisi ne kadar bol olursa tadı o kadar güzel oluyor bu nedenle nar ekşisi ve sumağı bol koyuyorum) konulur ve hepsi karıştırılıp yoğurulur. Hazırlanan iç kaynar sudan çıkarılıp süzülmüş patlıcanların içine doldurulur. Patlıcanın tamamı doldurulmaz ve ağız kısmında pay bırakılır. Ağız kısmı elle kapatılır. Tencereye patlıcanlar yatay şekilde ve bir tanesinin ağız kısmı diğerinin alt kısmına gelecek şekilde yerleştirilir.(Ağız kısımları bu şekilde yerleştirilip açılmaları önlenmiş olur. Piştikten sonrada ağızlarının kapalı olması gerekir) Tüm patlıcanlar bu şekilde dizilirler ve yarım kaşık salça, nar ekşisi, zeytinyağı ve bir miktar su karıştırılıp üzerlerine dökülür.(Patlıcanların yarısına gelecek kadar su konulur) Üstüne bir kapak kapatılır ve pişmeye bırakılır. Pişince servis tabağına alınan dolmalar yoğurt ile servis edilir.
gece post hazırlamayı tüm yemek bloggerlarına yasaklamak istiyorum:D
YanıtlaSilsunum harıka gerısı teferruat zaten elıne saglık
YanıtlaSilBayılırım...bu tarifte nar ekşisi var ve bende deneyeceğimmm
YanıtlaSilCanım o ne görüntü öyle, o kadar çok severim ki geçen hafta yapmıştım çoğunu ben yedim. Ellerine sağlık, iyi haftalar..
YanıtlaSilPatlicanlar sunum kadar harika görûnüyor. Ellerine saglik handancim, bende çok severim ama ne yazikki çok SIK yapmam.
YanıtlaSilHandan Hanım, sunum harika olmuş ellerinize sağlık. Çok sevdiğim bir dolmadır. Diğer tariflerinizden biliyorum ki lezzeti de mükemmeldir.
YanıtlaSilSevgiler.
benim en sevdigim yemek.hiç dayanamam.ellerine saglık.
YanıtlaSilEn sevdiğim dolma çeşitlerinden bir tanesidir. Sunum çok güzel, patlıcanlar çok güzel daha ne olsun ellerinize sağlık...
YanıtlaSilBayılırım kuru patlıcan dolmasına ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor hiç yemedim ama çok güzel oluyormuş. ellerinize sağlık iyi haftalar.
YanıtlaSilsüperrrr....nefis görünüyor...
YanıtlaSilellerinize sağlık...
YanıtlaSilay ne muhteşem görünüyor. nasıl da severim. eline sağlık Handancım. öpüyorum.
YanıtlaSilharika bir lezzet
YanıtlaSilçok severiz biz de ailece
ve annem kuru biberle birlikte yapar
ellerine sağlık...
yöresel yemekler bir başka oluyor bayılıyorum lezzetine ellerinize sağlık çok şık bir sunum sevgiler
YanıtlaSilHayırlı haftalar, ellerinize, emeğinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Hiç bir zaman hayır demeyeceğim tatlardandır Kuru patlıcan dolması..
YanıtlaSilSunumu da harika ellerinize sağlık.
2 kere denedim bende ama sanırım hazırını yemeği daha çok seviyorum:))Ellerine sağlık canım:)
YanıtlaSilPatlıcanın tazesini değil ama bu kuru dolmasını çok severim. Nedense kurunun lezzeti daha güzel geliyor bana... Ellerinize sağlık, sevgiyle...
YanıtlaSilcanım ablacımm sen yaparsın da hiç güzel olmaz mı:)
YanıtlaSilnefis görünüyor:)
ellerin dert görmesin..
mutlu günler dilerim:)
Nasıl lezzetli olur,nasıl severim nasıl anlatamam.
YanıtlaSilSunumada bayıldım.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
HARIKA GORUNUYOR .ELLERİNİZE SAGLIK..
YanıtlaSilBLOGUNUZ COK HOS.BENDE YENIYIM .BEKLERIM:)
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Etlisine hiç hayır diyemem.
Servis tabağına (sahan mı demeliyim bilemedim) bayıldım.
Sevgiyle kal.
Bayılırım bayılırım hemde ne bayılırım:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
sunumuda çok güzel olmuş
YanıtlaSileline sağlık
sevgiler..
Ayy ablacım çok severim ellerine sağlık afiyet bal olsun
YanıtlaSilPatlıcanlı herşeye varım:)Ellerine sağlık...
YanıtlaSilÇOK GÜZEL,SUNUM DAHARİKA ELLERİNİZE SAĞLIK.
YanıtlaSilekşili tadıyla pek severim eline sağlık
YanıtlaSilbayılırım kuru sebzelere,çok güzel sunum olmuş canım çekti.bu hafta bende yapayım.sevgilerimle..
YanıtlaSilMerhaba ellerine sağlık gerçekten nefis görünüyor.abau dolma daha önce hiç bu kadar albenili gelmemişti gözüme sevgiler...
YanıtlaSilSofradan simdi kalktim ama bu sahane yemegi görünce yine aciktim... Ellerine saglik arkadasim... Ama tabak ta sahaneymis.... Ne hos bir sunum olmus...
YanıtlaSilsunum aynen antep yemeği tadında... çok severim hele ki biraz da acı oldu mu, çatal bıçak ile yemeyi unuturum:)ellerinize sağlık!
YanıtlaSilHandancım sitene girer girmez resmi görünce aha dedim bayılırım hem acılı hem ekşile ellerine sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor, ellerinize sağlık. Yapması hep çok zor gelmiştir. Ama sanki siz anlatınca yapabilirmişim gibi geldi.
YanıtlaSilPek çok tarifinizi deneyen bir izleyiciniz olarak umarım bu tarifinizi de denmeye cesaret ederim...
Yorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilkesinlikle katılıyorum mevsiminde yenmeli herşey kuru patlıcan biber dolmalarına bayılıyorum ama bana biraz zahmetli geliyor : ) tembel miyim neyim :)
YanıtlaSilharika görünüyor canım..elerine sağlık..
YanıtlaSilbloğumada beklerm herkesi.. :))
http://sutlugofret.blogspot.com/
Ayyyyy muhteşem görünüyor,çok severimmm...
YanıtlaSilen sevdiğim dolmalardan biridir..ancak hatımda bir kere yapmıştım.. çok özendim..yarın ikinci denemeyi yapacağım..umarım sizinki gibi lezziz ve şık olur..ellerinize sağlık..
YanıtlaSil