11 Kasım 2010 Perşembe
Patates Püresi
Herkese güzel bir gün dilerim. İş yoğunluğundan dolayı sizleri ziyaret edemiyorum kusuruma bakmayın ama ilk fırsatta ziyaretlerinize gelip kendimi affettireceğim. Bayramda bol miktarda et yemekleri yapılacağı için etin yanına çok yakışan ve yeni yemek yapmaya başlayan arkadaşlar için bir tarif vermek istiyorum. Çocukların da severek yediği püre et ve tavuk yemeklerinin yanında sunulan yapımı çok basit ama bir o kadar da lezzetli bir tattır.
Malzemeler:(5 kişilik)
4 adet orta boy patates
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
İyice yıkanan patatesler bir tencerede haşlanırlar(Patateslerin kabuklarını soymadan haşlamak gerekir. Çünkü patatesler soyulmadan haşlandığında içindeki vitaminlerin %94'ünü muhafaza ediyormuş. Soyulmadan haşlanacağı için patateslerin çok iyi yıkanmasına dikkat ediniz) Haşlanan patatesler sudan çıkarılıp, süzülürler. Ilınınca kabukları soyulur ve ister çatalla, ister patates ezeceği ile ister robot yardımı ile ezilip, püre haline getirilirler. Bir tenceye alınan püreye süt ve tuz ilave edilip, karıştırılır. Çok kısık ateşte karıştırılan püreye oda sıcaklığında tutulan tereyağı eklenir ve tereyağı iyice eriyip, püreyle harmanlanana kadar karıştırılır. İyice harmanlanan püre servis tabağına alınır ve üzerine karabiber serpilerek sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Patatesin her türlüsüne bayılırım canım..Püren şık ve nefis görünüyor..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilŞimdiden iyi bayramlar canım..
Kocaman sevgiler..
Canım ellerine sağlık püreye bayılı
YanıtlaSilrım.Süt ve tereyağla yapıyorum ben
de çok leziz oluyor gerçekten öpüyo
rum.
ellerine sağlık çok severim ama daha hiç yapmdım hep hazıra yedim.sevgiler.
YanıtlaSilpatetesi sevmeyen varmı acaba.patetes olsunda nasıl olursa yerim ben.çokta severim püresini.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilablacım bizler hep buradayız olsun edersin bekleriz ziyaretini :=)
YanıtlaSilcanım ablacım bu patates püresini çok seviyorum ben et sevmiyorum ama etin yanına çok yakışıyor hele susuz tavuk sote ile tüketmeyi çok severim :=))
ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
ablacım bizler hep buradayız olsun edersin bekleriz ziyaretini :=)
YanıtlaSilcanım ablacım bu patates püresini çok seviyorum ben et sevmiyorum ama etin yanına çok yakışıyor hele susuz tavuk sote ile tüketmeyi çok severim :=))
ellerine sağlık afiyet bal olsun
sevgiler
Her türlü yemeğin yanında baş kurtarıcıdır, pek severim kendisini :) Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Elinize sağlık, ta ben görünce acıktım şimdi yaaa
YanıtlaSilsevgiler
ELLERİNE SAĞLIK GERÇEKTEN ET YEMEKLERİNİN YANINA ÇOK YAKIŞIYOR,SEVGİLER.
YanıtlaSilpüreyi çok severim. hazır kurbanda geldi bol bol et varken yanında en güzel ne gider??
YanıtlaSiltabii ki patates püresi
ellerine sağlık sevgiler
Handancım nefis gözüküyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSilbende et yemeklerinin yanında bayılırım :)
YanıtlaSileline sağlık sevgiler..
Handancım, ben bazen pürenin içerisine çok ince kıyılmış dereotu ekliyorum.Farklılıkları seven birisi olarak sana önermek istedim.Eline sağlık...
YanıtlaSilSevgiler
En sevdiğim lezzetlerden biridir. Enfes görünüyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilBu ara bloga ugrayamama durumu bende de var. Bu gun tatilden istifade erken kalktim, accik ziyarete cikayim dedim. Ellerine saglik, bende patatesi kabuklu haslayanlardanim.
YanıtlaSilTavuğun, etin yanına yakışan bir yemek patates püresi.. ve robotta yapıldığı zaman acaip tadı güzel oluo.. ezme ile o lezzeti yakalayamıorum..
YanıtlaSilYorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilben patatesleri haşlarken bir sarımsak da haşlarım ve beraber ezerim.
YanıtlaSilLezzeti çok farklılaştırıyor