Malzemeler:
4 adet yufka
250 gr kıyma
250 gr kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
1 demet maydonoz
tuz
karabiber
2,5 çay kaşığı Köri
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir, soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilir. İçine kıyma ilave edilip, pişirilmeye devam edilir. Son olarak tuz , biber ve 1,5 çay kaşığı köri eklenir, iyice karıştırılır . Kıyma iyice kavrulunca içine doğranmış maydonoz eklenir ve altı kapatılır.Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve zeytinyağının kalanı iyice karıştırılır. Yufkalar uzun kalın şeritler halinde kesilir. En üstteki yufkaya fırça ile yoğurtlu karışımdan iyice sürülür, şeritin ucuna kıymalı harçtan konulur ve sağa, sola üçgen olacak şekilde katlayarak yufkanın sonuna kadar gelinir ve uç kısmı ıslatılara kapatılır. Tüm yufka şeritleri için aynı işlem yapılır. Muska böreklerinin sarılması bitince elde kalan yoğurtlu karışıma 1 çay kaşığı köri ilave edilip, karıştırılır ve bu karışım tüm böreklerin üzerine bolca sürülür. 180 C ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN
Bu tarifimi Fatoş'un Dünyasının ev sahipliği yaptığı Kahvaltılıklar etkinliğine yolluyorum. Fatoş'a etkinlikte kolaylıklar dilerim.
Canım mutlu hafta sonları Ceren prenseste annesi gibi çok marifetli
YanıtlaSilolacak belli.Börekler enfes elleri
ne sağlık öpüyorum.
handancım sana kocaman bir maşallah diyorum.böyle marifetli annelerin marifetli kızları olunca çok imreniyorum.ne kadar güzel size bal gibi gelmiştir bu börek.ama hakkını yememek gerekli gerçektende harika görünüyor.cerenin ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSilCeren hanımın ellerine, emeğine sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilSaygılar.
çok lezzetli görünüyorlar..kızoşun ve sizin ellerinize sağlık..köriyi çok severim ve kesin denicem..sevgiler
YanıtlaSilSevgili Handan,
YanıtlaSilCeren'in ve senin ellerinize sağlık, börekler nefis görünüyor.
Maşallah anne kız güzel bir işbirliği yapmışsınız.
Cerenin ellerine saglik. EE her yamak gun gelip ahci olacak.
YanıtlaSilSevgiler
Sefa
baharat görünce akan sular duruyor hemen okudum tarifi:) köri ile hiç denemedim, tatmak gerek.. ellerinize sağlık ikinizinde...
YanıtlaSilyummy snack!looks crispy&lovely golden color
YanıtlaSilKocamaaaaan bir aferim Cerenime sanki hepsi cetvelle ölçülmüş gibi ne kadar muztazam bir şekilde sarılmış. Eminim tadıda çok güzeldir. Ceren ve sizin ellerinize sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım harika görünüyor..
YanıtlaSilellerine saglik canim cok guzel olmus
YanıtlaSilvazgecilmez lezzetlerimizdendir :)
bizim evin bayanlarının midesi hassastır daha doğrusu annemle benim yengeç burcu olmaktan mıdır nedir : ) biraz daha az köri koysam olur galiba
YanıtlaSilHandancım nefis üstü nefis olmuş ellerine sağlık. Köriyi ben sırf tavuk yemeklerinde kullanırdım ama böyle hımmm olmuş... Arşivime aldım... Sevgilerimle..
YanıtlaSilellerıne saglık cnm super gorunuoor .blog bulusmasında rahat rahat konustukk cok mutlu oldum svgler
YanıtlaSilHandan cığım Ceren ile ellerinize sağlık.Nefis görünüyorlar.öpüyorum ikinizide.
YanıtlaSilHandan hanımcığım, Ceren gerçekten yemek konusunda başarılı.Ellerine sağlık. Köri fikri süper. Benim görümcem, ete de koyuyor köri yemek yerken. Henüz denemedim hiç. Ama nasıl olur çok ta merak ettim şimdi. Sevgiler.
YanıtlaSilGüzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
YanıtlaSilMuska böreğini çok severim ama körilisini hiç denememiştim.En kısa zamanda yapacağım,ellerine sağlık!
YanıtlaSil