Pilav bizim evde çok sevilir ve mevsimine göre içine eklenen mevsim sebzeleri ile çeşitlendirilerek etlerin, tavuğun yanında sunulur. Bugünkü pilavım da pirince patlıcan ve tavuk eşlik etti. Safran ile çam fıstığı da onlara katıldı ve ortaya harika bir tat çıktı. Buyrun tarife.
Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet patlıcan
250 gr.tavuk göğüs eti
25 gr.(1 paket) çam fıstığı
1 çay kaşığı safran
3 su bardağı sıcak su(tavuk suyu)
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tavuk eti haşlanır ve didiklenerek bir kenara alınır. Patlıcan alacalı soyulur, küçük küçük doğranır ve acısının çıkması için tuzlu suya yatırılır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. İçine çam fıstığı konulur ve çevrilerek pembeleştirilir. Fıstıklar pembeleşince tencereye tuzlu sudan çıkarılmış ve hafifçe kurutulmuş patlıcanlar eklenir ve renkleri dönene kadar çevrilirler. Didiklenmiş tavuk eti de tencereye eklenir ve 1,2 dakika hep beraber çevrilerek karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, tarçın, karabiber eklenir, tavuk suyu konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
çok besleyici, görüntü de süper.ellerine sağlık.
YanıtlaSilÖyle güzel görünüyor ki...
YanıtlaSilhandancım harika olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSiltavuk suyuydu, patlıcandı, safrandı, fıstıktı ama bize de bir tabak olmadan olur mu : )
YanıtlaSilellerine sağlık canım sevgiler...
tam benlik bir pilav olmuş mutlaka ydenemem lazım ellerinize sağlık..
YanıtlaSilsevgiler..
Ellerine sağlık beğendim bu pilavı:)
YanıtlaSilTek başına ana yemek gibi olmuş. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık
YanıtlaSilNefis bir görüntü Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı
YanıtlaSilSaygılar.
Canımm bende çok sık yaparım elleri
YanıtlaSilne sağlık süper olmuş öpüyorum.
Öncelikle Kotanyi Yemek Yarışmasındaki başarınızı kutlarım.
YanıtlaSilPilav da çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..
Kendisi pilav ama ana yemek kadar doyurucu olmus,sunumda istah aciyor eline saglik
YanıtlaSilCanim tebrik ederim birinci olmussun haketmistin nefis tarifinle
YanıtlaSilhandan canım ellerine sağlık..bu pilav tam benlik olmuş:) sade ne pilavı severim nede makarnayı;)
YanıtlaSilsevgiler...
ayy patlıcanla hiç denemedim acayip merak ediyorum:))
YanıtlaSilellerine sağlık canım:))
tekrar tebrik ediyorum bu arada:)) içimden geldi:))
offf bayıldııım=) zaten patlıcanın her çeşidini severim, pilav aşığıyım(tabi tencereden indiği dumanı tüten pilava) off acıktım:)) ellerine sağlık.
YanıtlaSiliç pilava benzettimm niraz görüntüde onu da çok severim ama pilav pilavdır masamın sultanıdrı.
Görüntüsü bile yetyor, içindekileri okuyunca zaten tavan yapıyor lezzeti !
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Patlıcan en çok sevdiğim sebzedir zaten :) Bu pilavla doyarım ben. Ellerine sağlık
YanıtlaSilhandancım kotany yemek yarışmasınfda birinci olduğunu yeni öğrendim ve çok mutlu oldum.seni tebrik ediyorum.ama hakettiğininde gururla belirtiyorum.sevgiler
YanıtlaSilpilav muhteşemmmm.. ellerine sağlık canım hayırlı bayramlar..
YanıtlaSilBayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
YanıtlaSiliyi bayramlar dilerim...
Sevgiler,
Deniz..
Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSil