7 Eylül 2010 Salı

Patlıcanlı Tavuklu Pilav

Pilav bizim evde çok sevilir ve mevsimine göre içine eklenen mevsim sebzeleri ile çeşitlendirilerek etlerin, tavuğun yanında sunulur. Bugünkü pilavım da pirince patlıcan ve tavuk eşlik etti. Safran ile çam fıstığı da onlara katıldı ve ortaya harika bir tat çıktı. Buyrun tarife.

Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
1 adet patlıcan
250 gr.tavuk göğüs eti
25 gr.(1 paket) çam fıstığı
1 çay kaşığı safran
3 su bardağı sıcak su(tavuk suyu)
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tavuk eti haşlanır ve didiklenerek bir kenara alınır. Patlıcan alacalı soyulur, küçük küçük doğranır ve acısının çıkması için tuzlu suya yatırılır. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. İçine çam fıstığı konulur ve çevrilerek pembeleştirilir. Fıstıklar pembeleşince tencereye tuzlu sudan çıkarılmış ve hafifçe kurutulmuş patlıcanlar eklenir ve renkleri dönene kadar çevrilirler. Didiklenmiş tavuk eti de tencereye eklenir ve 1,2 dakika hep beraber çevrilerek karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tencereye konulur. Pirinç tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, tarçın, karabiber eklenir, tavuk suyu konulur ve ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra bir süre dinlendirilir, servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

21 yorum:

  1. çok besleyici, görüntü de süper.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Öyle güzel görünüyor ki...

    YanıtlaSil
  3. handancım harika olmuş ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. tavuk suyuydu, patlıcandı, safrandı, fıstıktı ama bize de bir tabak olmadan olur mu : )
    ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. tam benlik bir pilav olmuş mutlaka ydenemem lazım ellerinize sağlık..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık beğendim bu pilavı:)

    YanıtlaSil
  7. Tek başına ana yemek gibi olmuş. Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Nefis bir görüntü Ellerinize sağlık. Çok iştah açıcı

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  9. Canımm bende çok sık yaparım elleri
    ne sağlık süper olmuş öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle Kotanyi Yemek Yarışmasındaki başarınızı kutlarım.
    Pilav da çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Kendisi pilav ama ana yemek kadar doyurucu olmus,sunumda istah aciyor eline saglik

    YanıtlaSil
  12. Canim tebrik ederim birinci olmussun haketmistin nefis tarifinle

    YanıtlaSil
  13. handan canım ellerine sağlık..bu pilav tam benlik olmuş:) sade ne pilavı severim nede makarnayı;)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. ayy patlıcanla hiç denemedim acayip merak ediyorum:))
    ellerine sağlık canım:))
    tekrar tebrik ediyorum bu arada:)) içimden geldi:))

    YanıtlaSil
  15. offf bayıldııım=) zaten patlıcanın her çeşidini severim, pilav aşığıyım(tabi tencereden indiği dumanı tüten pilava) off acıktım:)) ellerine sağlık.

    iç pilava benzettimm niraz görüntüde onu da çok severim ama pilav pilavdır masamın sultanıdrı.

    YanıtlaSil
  16. Görüntüsü bile yetyor, içindekileri okuyunca zaten tavan yapıyor lezzeti !
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  17. Patlıcan en çok sevdiğim sebzedir zaten :) Bu pilavla doyarım ben. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. handancım kotany yemek yarışmasınfda birinci olduğunu yeni öğrendim ve çok mutlu oldum.seni tebrik ediyorum.ama hakettiğininde gururla belirtiyorum.sevgiler

    YanıtlaSil
  19. pilav muhteşemmmm.. ellerine sağlık canım hayırlı bayramlar..

    YanıtlaSil
  20. Bayramı tatil değil bayram olarak yaşayacağımız bir bayram olması dileğimle...
    iyi bayramlar dilerim...

    Sevgiler,

    Deniz..

    YanıtlaSil
  21. Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)