Herkes iyi haftalar dilerim. Hazır biraz nefes alabildik, sıcaklar daha doğrusu nem biraz mola verdi ben de bir yemek tarifi ile haftaya başlayayım istedim. En hafif sebzelerden biri olan ve her türlü yemeği yapılabilen kabağın işte kıymalı kalye tarifi.
Malzemeler:
5 adet orta boy kabak
200 gr.kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
zeytinyağı
dereotu
Hazırlanışı:
Kabaklar, kabak ayıklayıcı ile tırtıklı olarak temizlenir, sapları kesilir ve yıkanır .Halka halka dilimlenirler. Bir kapta zeytinyağında küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulur üzerine kıyma eklenir ve kıyma da kavrulur. Salça ve kabaklar da eklenir ve çevrilirler. Üzerine küçük küçük doğranmış domatesler,yıkanmış pirinç eklenir. Suyu ve tuzu konulup, pişirilir. Altının kapanmasına yakın ince ince doğranmış dereotu eklenir. Piştikten sonra servis edilirken derotunun kalanı da üzerine serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
ellerine saglik canim cok guzel gorunuyor
YanıtlaSilkabaga bayilirim
Ellerine saglik. Kabak ayni zamanda cok sagliklidir. Her sekilde tüketmek gerek. Sevgiler...
YanıtlaSilkabak hem sağlıklı hem dediğin gibi çok pratik ellerine sağlık Handancığım nefis görünüyor..
YanıtlaSilmutlu haftalar dilerimm..
sevgiler..
bayılırım hafif ve leziz ellerine sağlık
YanıtlaSilsanada mutlu haftalar canım
Elinize sağlık güzel görünüyor.Hafif mideyi yormayan bir yemek.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel görünüyor.Çok severim kabağı çok hafif oluyor.
YanıtlaSilben kıymalı olmayanından yapıyorum.ellerine saglık.
YanıtlaSilSevgili arkadaşım, günaydınlar olsun. Kabak bende dün aldım ve ya böyle pişireceğim veya fırında mücverini yapacağım.. kabağın çok faydalı olduğunu biliyorum ve her türlü haliyle de pişiririm.
YanıtlaSilHandancığım, kotanyi markayı ilk sende duydum sitesine de giremiyorum. o yüzden çok bilgi edinemedim. Kime ait nasıl bir ürün vs.? sana yarışmada başarılar dilerim.. Bu markanın ürünleriyle mi katılacaksın? Marketlerde de hiç rastlamadım bu ürüne.. neyse. Bloğun çok güzel takip ediyorum canım başarılar sevgiler...
Ellerinize sağlık.Ben bu yemeği sık sık yaparımda adının kabak kalye olduğunu hiç bilmezdim..Bir çok blogda görür oldum ki adı bu:)ellerinize saağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor canım.ellerine sağlık.en kısa sürede deneyeceğim.öpüyor güzel bir hafta diliyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık canım.çok güzel olmuş.
YanıtlaSilCanım ne kadar hafif bir yemektir.ellerine sağlık.Babama baktığım için bu aralar bazen yazamıyorum.ama seni yakından takip ediyorum canım.kalbimdesin.
YanıtlaSilYorumlarınız için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilİftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?
YanıtlaSilÇünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.
Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/
Ellerine sağlık, kabak nefis görünüyor. Bu yemegi mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSil