27 Temmuz 2010 Salı
Vişneli Pay
Yıllık iznimin ikinci bölümünü kullanmak üzere kısa bir süreliğine sizlerden ayrılıyorum. Tatil dönüşü görüşünceye kadar sizleri vişneli payım ile başbaşa bırakıyorum. Hoşcakalın...
Malzemeler:
Hamur için:
225 gr.un
175 gr.margarin
70 gr.su
tuz
İç harcı için:
1 kutu vişne
70 gr.toz şeker
30 gr.un
1/4 kaşık badem likörü
30 gr.tereyağı
üzeri için:
pudra şekeri
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin küçük parçalara ayrılır. Un ve tuz bir kaba konulur, margarin bu karışıma eklenir. Parmak uçlarıyla margarin ve un birbirine karıştırılır. Su yavaş yavaş hamura eklenir ve iyice karıştırılır. Hamur iyice kıvamlı hale gelince bir strece sarılır ve buzdolabında 20 dak. bekletilir.(kışın 10 dak.yeterlidir) Buzdolabından çıkan hamur ikiye ayrılır. Bir hamur parçası yuvarlak olarak açılır. (kullanacağınız kabın ölçülerine göre olsun. Ben kelepçeli kek kabı kullandım)Kabın zeminine bu hamur yayılıp, kenarlardan biraz kalacak şekilde pay bırakılır. Diğer tarafta çekirdekleri çıkarılan vişneler, un, şeker, badem likörü ve limonun suyu(çok ekşi sevmiyorsanız limon suyu koymayabilirsiniz) birbirine karıştırılır ve tabanın üzerine yayılır. Hamurun ayrılan 2. parçası açılır ve iç harcının üzerine döşenir. Taban hamurunun kenarlardaki pay kısmı bu hamurun üzerine kapatılır ve çatalla şekillendirilir. Teryağı parçalara ayrılıp, hamurun üzerine konulur ve önceden ısıtılmış fırında 220C'de üzerinin rengi dönene kadar (maks. 25-30 dak) pişirilir. Piştikten sonra biraz bekletilip dinlendirilir, daha sonra servis tabağına alınır, üzerine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
tatilin süper geçsin diyorum bol bol enerji ve tarif depolaman dileklerimle : )
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık handan hanım çok güzel bir pay tarifi,özellikle iç malzemesi...badem likörü,tereyağ ve vişne harika bir bileşim olmuş.tarifinizi yapılacaklar listeme aldım bile.ayrıca güzel bir tatil geçirmenizi dilerim sevgiler.
YanıtlaSilmayahos pastalari cok severim tam benlik olmus ellerine saglik canim
YanıtlaSiliyi tatiller
handancım iyi tat,iller dilerim.turta nefis görünüyor.seevgiler
YanıtlaSilharika bir tarif harika bir görüntü.ellerine yüreğine sağlık canım...öptüyorum çok...
YanıtlaSilHavalar sıcak ya ve ben yemek yiyemiyorum ya o yüzden sadece bööyle bakmakla yetiniyorum . Bir mutfağa girsem neler yapacağım kim bilir. eline sağlık canım . iyi tatiller
YanıtlaSilellerine sağlık canımm pay nefis görünüyor:) bende şeftalilisini yapsam acaba nasıl olur:))
YanıtlaSiliyi tatiller diliyorum canımm:) doyasıya eğlen:)
Ellerinize sağlık. Çok leziz olmuş
YanıtlaSilSaygılar.
İyi tatiller... Görüntü süper eminim tadıda öyledir.Ellerinzie sağlık.
YanıtlaSilİyi tatiller...ellerinize sağlık, harika bir pay tarifi, önümüzdeki hafta bende yıllık izinde olacağım Defne ile birlikte hemen uygulamayı düşünüyorum, artık likörden sonra kızımı bir uyku hali alır mı bilmem :)) bence o kadardan hiç birşey olmaz..sevgiler..
YanıtlaSilhandancım iyi tatiller..Seni özlücez.Payınde nefis olmuş ellerine sağlık
YanıtlaSilTurtayı gördüğümde ilk tepkim "mmmmm"oldu.Kesinlikle denemek isterim,ellerinize sağlık!
YanıtlaSilharika görünüyor..
YanıtlaSilCancağzım,bu nasıl bir görüntüdür böyle,canım istedi ya Hu .. :)
YanıtlaSilEllerine,gönlüne sağlık.
Süper bir iş çıkarmışsın.
Muhabbetle
Bir süredir sayfalara bakamıyordum. Aman tanrım dedim yine döktürmüşsün. Hangisine yorum yazacağımı şaşırdım gerçekten:) Hepsine toplu olarak ellerine sağlık diyorum. Veee o vişneleri istiyorum:( Sevgiler...
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilİyi tatiller sevgili Handan...
YanıtlaSilBu arada vişneli pay'da süperrrrr...
o görüntü de ne öyle!!!! müthiş.....
YanıtlaSilYorum yazan herkese teşekkür ederim. Sevgiler
YanıtlaSil