Herkese iyi haftasonları. Bugün hem tek başına yenilenebilen, hem de yemeklerin yanında salata olarak sunulan patates salatasının tarifini vermek istiyorum. Hazırlanması son derece kolay olan özellikle barbekülerde tavuk kanatın, etlerin vazgeçilmezi olan patates salatasını sanırım sevmeyen yoktur. Hem yemekler de, hem de çay saatlerinde yenilebilmesi onu sofraların vazgeçilmezlerinden biri yapmaktadır. Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
5 adet patates
3 adet domates
5 yaprak kıvırcık salata
yarım demet taze soğan
yarım demet maydonoz
Sosu için:
Zeytinyağı
1 limonun suyu
Sumak
Nane
Tuz
Hazırlanışı:,
Patatesler yıkanır ve haşlanır. (Pişip, pişmediklerini anlamak için bir bıçak batırılır. Eğer bıçak ortasına kadar rahatça giriyorsa pişmiş demektir) Haşlanan patatesler soyulur ve doğranırlar. Ayrı bir kapta yıkanan diğer yeşillikler ince ince doğranırlar ve patatesin içine eklenirler. Küçük bir kaba limonun suyu sıkılır, zeytinyağı konulur ve içine baharatlar eklenir. Hepsi çırpılır ve patates salatasının üzerine dökülür. Salata iyice karıştırılarak sosun ve tüm yeşilliklerin patateslerle karışması sağlanır. Hazırlanan salata 1 saat dinlendirilir ve servis yapılır.
bayılırım patates salatasına elleriniZe sağlık
YanıtlaSilTeşekkürler, Umutluhayat.
YanıtlaSil