14 Mayıs 2010 Cuma

Karnıyarık


Yazın can simitlerinden biri de patlıcandır. Etlisi, zeytinyağlısı, salatası, dolması derken yaz bitiverir. Patlıcanın en çok hangi yemeğini daha çok sevdiğime bir türlü karar veremem ve hiçbiri arasında bir ayrım yapamam. Patlıcan yemekleri tariflerime bugün Karnıyarık ile başlıyorum ve diğerleri de ilerleyen günlerde gelecek. Bu haftasonu İstanbul dışında olacağım için şimdiden herkese iyi haftasonları.
Malzemeler:
6 tane patlıcan
300 gr.kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
1tatlı kaşığı toz şeker
bir kaç sap maydonoz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır ve alacalı olarak soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sudan çıkarılıp, süzülür. Ortadan uzunlamasına yarılır ve bir tencereye dizilir. Ayrı bir kaba ufak ufak doğranmış soğan, kıyma, küçük küçük doğranmış domates, salça, tuz ve şeker konulur ve iyice karıştırılır. Patlıcanların yarılan ortaları açılarak bu karışımdan doldurulur. Patlıcanlar bir tencereye alınır, sulandırılmış salça ve 3 bardak su konulur ve ocağa konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Servis tabağına alınır ve maydonoz ile süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN

24 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. Sayfamda senş bekleyen şeker bir ödül var...:D

    YanıtlaSil
  3. gerçekten harika bir lezzet ve çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
  4. sunum süper eline sağlık handan cım. Ben patlıcanın en çok közde salatasını seviyorum doğrusu. sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ben de patlıcan severler grubundayım ve her türlüsünü ayrı severim. Tam mevsiminde tam da zamanında harika bir paylaşım olmuş. Sunumu da muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  6. Handan abla bende ödülün var yazmayı unuttum :)

    YanıtlaSil
  7. handan ablacım ellerine sağlık hımm harika olmuş afiyet bal olsun..

    YanıtlaSil
  8. Handancığım ellerine sağlık harika bayılırım karnıyarığa.Hayırlı cuma
    lar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  9. Kızartılarak yapılan karnıyarıklara göre daha güzel ve sağlıklı olmuş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Cok lezzetli vede özel bir yemek,cok ta lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.Iyi pazarlar.

    YanıtlaSil
  11. Hayırlı akşamlar. Fuat'ın yerinde bir ödülünüz var.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  12. Fuat Bey, yorumunuz için teşekkürler. Ayrıca blog ödülü için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Aslıcığım, ödül için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. Nilaycığım, yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Hilal, beğendiğine sevindim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Canancığım, patlıcansız bir yaz düşünemiyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. Nilaycığım, ödül için çok teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  18. Sevilciğim, beğendiğine çok mutlu oldum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  19. Deryacığım, yorumuna teşekkürler.

    YanıtlaSil
  20. Sevgili kukil, patlıcanı mümkün olduğunca kızartmadan yapmaya çalışıyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Yaren, ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Sanırım patlıcanları kızartmadan, iç harcını da kavurmadan çiğ olarak hazırlamışsınız. Karnıyarık yemeğini bu şekilde denemedim. Çok hafif olduğunu tahmin edebiliyorum.
    Aynı şekilde lezzeti de yakalamak mümkün mü?

    YanıtlaSil
  23. Sevgili Hülya, herşey çiğden konuluyor. Tadı daha da güzel oluyor. Denemeni öneririm.

    YanıtlaSil
  24. Meryem dediki....Tesekkürler, ben simdi firinda pisirdim karniyarigi, ic malzemesini fazla yapip kalan kismina biraz pirinc ekledim ve kirmizi sivri biberle kabakda doldurdum, yanina 2 patates dogradim, hepsini borcama dizdim ve 45dk üstü folyoyla kapali sonra 10dk acik pisirdim. cok güzel oldu. böylecede fazla kokmadi ev.

    YanıtlaSil

Merhaba, blogumu ziyaret edip, yorumlarınızı benimle paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim. Blogumu ziyaretsiz ve yorumsuz bırakmayın :)