Yazın can simitlerinden biri de patlıcandır. Etlisi, zeytinyağlısı, salatası, dolması derken yaz bitiverir. Patlıcanın en çok hangi yemeğini daha çok sevdiğime bir türlü karar veremem ve hiçbiri arasında bir ayrım yapamam. Patlıcan yemekleri tariflerime bugün Karnıyarık ile başlıyorum ve diğerleri de ilerleyen günlerde gelecek. Bu haftasonu İstanbul dışında olacağım için şimdiden herkese iyi haftasonları.
Malzemeler:
6 tane patlıcan
300 gr.kıyma
1 tane kuru soğan
2 tane domates
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
1tatlı kaşığı toz şeker
bir kaç sap maydonoz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar yıkanır ve alacalı olarak soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Sudan çıkarılıp, süzülür. Ortadan uzunlamasına yarılır ve bir tencereye dizilir. Ayrı bir kaba ufak ufak doğranmış soğan, kıyma, küçük küçük doğranmış domates, salça, tuz ve şeker konulur ve iyice karıştırılır. Patlıcanların yarılan ortaları açılarak bu karışımdan doldurulur. Patlıcanlar bir tencereye alınır, sulandırılmış salça ve 3 bardak su konulur ve ocağa konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılarak suyunu çekene kadar pişirilir. Servis tabağına alınır ve maydonoz ile süslenerek servis edilir.
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyorlar.
YanıtlaSilSaygılar.
Sayfamda senş bekleyen şeker bir ödül var...:D
YanıtlaSilgerçekten harika bir lezzet ve çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilsunum süper eline sağlık handan cım. Ben patlıcanın en çok közde salatasını seviyorum doğrusu. sevgiler
YanıtlaSilBen de patlıcan severler grubundayım ve her türlüsünü ayrı severim. Tam mevsiminde tam da zamanında harika bir paylaşım olmuş. Sunumu da muhteşem olmuş. Ellerinize sağlık....
YanıtlaSilHandan abla bende ödülün var yazmayı unuttum :)
YanıtlaSilhandan ablacım ellerine sağlık hımm harika olmuş afiyet bal olsun..
YanıtlaSilHandancığım ellerine sağlık harika bayılırım karnıyarığa.Hayırlı cuma
YanıtlaSillar öpüyorum...
Kızartılarak yapılan karnıyarıklara göre daha güzel ve sağlıklı olmuş. Elinize sağlık.
YanıtlaSilCok lezzetli vede özel bir yemek,cok ta lezzetli görünüyor,ellerinize saglik.Iyi pazarlar.
YanıtlaSilHayırlı akşamlar. Fuat'ın yerinde bir ödülünüz var.
YanıtlaSilSaygılarımla.
Fuat Bey, yorumunuz için teşekkürler. Ayrıca blog ödülü için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili Aslıcığım, ödül için çok teşekkür ederim.
YanıtlaSilNilaycığım, yorumun için teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili Hilal, beğendiğine sevindim. Sevgiler.
YanıtlaSilCanancığım, patlıcansız bir yaz düşünemiyorum.Sevgiler.
YanıtlaSilNilaycığım, ödül için çok teşekkürler:)
YanıtlaSilSevilciğim, beğendiğine çok mutlu oldum. Sevgilerimle.
YanıtlaSilDeryacığım, yorumuna teşekkürler.
YanıtlaSilSevgili kukil, patlıcanı mümkün olduğunca kızartmadan yapmaya çalışıyorum sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Yaren, ziyaretin ve yorumun için teşekkürler.
YanıtlaSilSanırım patlıcanları kızartmadan, iç harcını da kavurmadan çiğ olarak hazırlamışsınız. Karnıyarık yemeğini bu şekilde denemedim. Çok hafif olduğunu tahmin edebiliyorum.
YanıtlaSilAynı şekilde lezzeti de yakalamak mümkün mü?
Sevgili Hülya, herşey çiğden konuluyor. Tadı daha da güzel oluyor. Denemeni öneririm.
YanıtlaSilMeryem dediki....Tesekkürler, ben simdi firinda pisirdim karniyarigi, ic malzemesini fazla yapip kalan kismina biraz pirinc ekledim ve kirmizi sivri biberle kabakda doldurdum, yanina 2 patates dogradim, hepsini borcama dizdim ve 45dk üstü folyoyla kapali sonra 10dk acik pisirdim. cok güzel oldu. böylecede fazla kokmadi ev.
YanıtlaSil