Makarnayla somon ne kadar da birbirine yakışıyor. Hem lezzetli ,hem de sağlıklı. Çok sevdiğim ve yapımı çok kolay bir tarif size.
Malzemeler: (4 kişilik)
1paket makarna (Tagliatelle makarna öneririm)
200 gr. somon füme
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı krema
yarım çay bardağı kıyılmış maydonoz
tuz
karabiber
rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
Makarna tuzlu suda haşlanır ve süzülür. Woka zeytinyağı konulur, içine dövülmüş sarımsaklar eklenir, kavrulur. Somonlar küçük parçalara ayrılıp, woka konulur. Somonlar sotelenir, üzerine krema, maydonoz,tuz, karabiber ilave edilip hepsi karıştırılır. Makarna karışıma eklenir ve harmanlanır. Üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpilerek sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Bu tarifimi Tuz Biber Dergisinin Mayıs ayı Makarnalar Etkinliğine gönderdim.
Mmmmmm makarana hem de somonlu. En kısa zamanda deneyeceğim ve eminim çok seveceğim. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık nefis olmuş afiyet bal olsun
YanıtlaSilbir kaç gündür çok yogundum ziyaret edemedim sayfanı kusura bakma arkadaşım sevgiler
Sevgili Canan, Bir makarna delisi olan ben, bu makarnayı mutlaka denemeni öneririm.Şimdiden afiyet olsun.
YanıtlaSilSevil'ciğim, yoğunluğunu ve aktivitelerini sayfandan takip ediyorum. Kolay gelsin. Ziyaretin ve yorumun için çok teşekkürler.
YanıtlaSilben şu somonu birtürlü sevemedim gitti ama belki makarnada güzel olabilir.dondurucada kalanları deneyeyim.ellerine sağlık hoş görünüyor.sevgiler
YanıtlaSilSevgili Umutluhayat, somon biraz keskin bir tada ve kokuya sahip olduğu için bazen sevilmiyor. Başlangıçta küçük parçalar halinde ve makarna gibi şeylerin içinde denemeni öneririm. Sevgilerimle.
YanıtlaSil