tag:blogger.com,1999:blog-435120345425363029.post1320267923616787628..comments2023-11-13T11:55:24.471+03:00Comments on Alternatif Mutfak: Nar Gourmet Lezzet Kültürümüze Katkıda Bulunmak İçin Üretiyorçeşnici Handanhttp://www.blogger.com/profile/04400567930643032813noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-435120345425363029.post-16487277318380129272011-03-11T00:36:09.942+02:002011-03-11T00:36:09.942+02:00hııım, bu tahmini de aşan bir bilgilendirme oldu, ...hııım, bu tahmini de aşan bir bilgilendirme oldu, sağolasın.<br /><br />zeytin yağını ailecek hatta sülalecek severiz. Marmara ve Ege bölgesi yağlarındaki farklılığı bilirdim, Akdeniz iklim kuşağı olsa da hem toprak minerali hem de yağış rejimi ve zamanları zeytin asiti-acılığı .. etkiliyor.çoklu değişkenler.Özellikle geleneksel işleniş çeşitliliği de tatda söz sahibi.Lakin bu akadrad farklı olduğunu bilmiyordum.<br /><br />Bu incirin tarihi macerasına benzemiş.İncirin yöre yöre değişimi gibi.SÜPPER BİR FİKİR, TEBRİKLER!<br /><br />örnek: bir zeytin fidesi egede farklı marmarada farklı yetişir, Türkiye mozağiğinde kim bilir nasıl nefis tatlarda ürünler çıkmıştır kim bilir.<br /><br />örnek: Aydından alınan bamya fidesinin ürünü çekirdeksiz su gibi olurken aynı fidenin İzmir narlı deredeki bir bahçede uzun ve bol çekirdekli yetiştiğini bizzat gördüm.İş toprak+su+iklim+işleniş+geleneklerde.<br /><br />çok sağlam bir paylaşımdı sağolasın:))tarih84https://www.blogger.com/profile/10185148308393107041noreply@blogger.com